Naar artikel

Parkeren in Rotterdam

Alles over parkeergarages, P+R, gratis en betaald parkeren in Rotterdam

Betaald, goedkoop of zelfs gratis parkeren in Rotterdam? Lees meer over parkeergarages, parkeertarieven en P+R locaties in Rotterdam.

Rotterdam trekt dagelijks veel bezoekers en forensen en is goed bereikbaar met de auto. Via het parkeerinformatiesysteem langs de weg vind je de dichtstbijzijnde parkeergarage met vrije plaatsen. Op straat is weinig parkeercapaciteit en het is vrij duur. Wil je goedkoper parkeren en verzekerd zijn van een plek dan is P+R (Parkeer + Reis) wellicht een oplossing voor je. Het OV brengt je in enkele minuten naar het centrum.

Mobiel parkeren in Rotterdam

Betalen gaat het gemakkelijkst via mobiel parkeren. Je hoeft niet op zoek naar de automaat of in de rij te gaan staan. Bovendien bespaar je op je parkeerkosten omdat je alleen de werkelijke parkeertijd betaalt.

Gratis registreren voor ANWB Parkeren

Parkeerapp ANWB Onderweg

ANWB-leden kunnen de parkeerapp ANWB Onderweg gebruiken voor ANWB Parkeren. De app laat alle parkeerlocaties (garages, terreinen en straatparkeren) in Rotterdam zien met heldere tarieven. Is er verderop een gratis parkeermogelijkheid? Ook dat meldt de app voordat je gaat betalen. Bij straatparkeren via de app krijg je tijdens het parkeren gratis parkeermeldingen. 

Download gratis de ANWB Onderweg app

Parkeergarages en parkeren op straat in Rotterdam 

In het centrum van Rotterdam zijn twee tarieven voor parkeren op straat: een tarief van € 4,08 per uur (€ 0,50 per 9 minuten) en een tarief van € 2,50 per uur (€ 0,50 per 12 minuten). Buiten het centrumgebied kost een uur parkeren € 1,72 (€ 0,50 per 18 minuten). Betaling kan met belparkeren of in sommige gevallen met creditcard. Garages in het centrum van Rotterdam zijn goedkoper dan op straat parkeren.

Goedkoop en gratis parkeren in Rotterdam met P+R (Parkeer + Reis)

Rotterdam heeft een aantal P+R terreinen waar je gratis of goedkoop kunt parkeren, dichtbij een metrostation. Met de metro ben je in enkele minuten in Rotterdam. P+R Alexander, P+R Slinge en P+R Kralingse Zoom zijn gratis in combinatie met openbaar vervoer. Alle andere Rotterdamse P+R-locaties zijn altijd gratis te gebruiken

Routeplanner

Vind een P+R locatie door in de Routeplanner 'Parkeren' te selecteren en dan de optie 'P+R Locaties' aan te vinken.

Meer parkeerinfo

Alles over parkeren

Speciaal voor jou geselecteerd

Vernieuwd!
ANWB Onderweg app 

Alles voor onderweg in 1 app: navigeren, tanken en laden, parkeren en pech melden.

ANWB Autoverzekering 

Je auto voordelig verzekeren? Dat kan met de ANWB Autoverzekering.

met extravoordeel
Makkelijk betalen tijdens je dagje uit? 

Veilig en gemakkelijk betalen met Visa Card, de goedkoopste creditcard voor leden.

Nu15%korting
De beste pechhulp, altijd dichtbij 

We doen er alles aan je zo snel mogelijk in eigen auto weer op weg te helpen. Nu 15% korting op Wegenwacht Europa Standaard!