Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Parkeren in Rotterdam

Alles over parkeergarages, P+R, gratis en betaald parkeren in Rotterdam

Betaald, goedkoop of zelfs gratis parkeren in Rotterdam? Lees meer over parkeergarages, parkeertarieven en P+R locaties in Rotterdam.

Rotterdam trekt dagelijks veel bezoekers en forensen en is goed bereikbaar met de auto. Via het parkeerinformatiesysteem langs de weg vind je de dichtstbijzijnde parkeergarage met vrije plaatsen. Op straat is weinig parkeercapaciteit en het is vrij duur. Wil je goedkoper parkeren en verzekerd zijn van een plek dan is P+R (Parkeer + Reis) wellicht een oplossing voor je. Het OV brengt je in enkele minuten naar het centrum.

Goedkoper parkeren in Rotterdam: ANWB Parkeren

Wil je weten waar je het goedkoopst parkeert in Rotterdam? Maak dan gebruik van ANWB Parkeren in de ANWB Onderweg app. Met ANWB Parkeren zie je in de Onderweg app de goedkoopste parkeerplaatsen in de buurt. Je hoeft dus niet meer op zoek naar de parkeerautomaat én je profiteert als ANWB-lid van korting op je parkeerkosten. Start en stop je parkeertijd eenvoudig met de app. Zo betaal je alleen voor de tijd dat je je auto parkeert.

Meld je aan voor ANWB Parkeren 

Zodra je een parkeeraccount hebt aangemaakt, zie je in de ANWB Onderweg app alle parkeerlocaties (garages, terreinen en straatparkeren) in Rotterdam met tarieven. En ook gratis parkeermogelijkheden zie je in de app. 

Download gratis de ANWB Onderweg app

  

Parkeergarages en parkeren op straat in Rotterdam 

In het centrum van Rotterdam betaal je voor parkeren op straat: een tarief van € 5,94 per uur*. In de schil net buiten van het centrum ligt het tarief op € 3 per uur*. En in de buitenwijken kost een uur parkeren zo'n € 2,60*. Betaling kan met belparkeren, pinpas of in sommige gevallen met creditcard. Garages in het centrum van Rotterdam zijn wat goedkoper dan op straat parkeren. Je hebt twee verschillende soorten parkeergarages, particulier en gemeentelijke. De gemeentelijke parkeergarages zijn goedkoper. Zo betaal je voor parkeergarage Schouwburg in het centrum zo'n € 0,50 per 13 minuten voor het dagtarief (06.00 tot 22.00 uur), € 1 per 52 minuten voor het nachttarief (22.00 tot 6.00 uur) en het dagtarief (24 uur) is € 23*. Ook dit kan een paar euro per parkeergarage schelen. In De Beijenkorf parkeergarage betaal je bijvoorbeeld € 2* per 29 minuten en een dagtarief van € 30*.

Parkeren Ahoy Rotterdam

Rotterdam Ahoy heeft een parkeerplaats met 2.000 plekken. Een parkeerkaart vooraf reserveren kost je € 19*, op goed geluk € 16*. Een plek vooraf boeken kan tot twee uur voor aanvang van een event. Is de parkeerplaats bij Ahoy vol? Dan kun je ook parkeren bij Q-Park Zuidplein (vanaf € 1 per 19 minuten of € 18* per dag), parkeergarage Carnissesingel of Dynamostraat (€ 2,60* p/u, max. € 15,70* per dag) of op straat (betaald!).

P+R Ahoy

Parkeer gratis en reis met het ov door naar Ahoy. Dit kan onder andere bij P+R Slinge. Dit station op ligt slechts een metrohalte van Zuidplein/Ahoy.

De prijzen op deze pagina zijn het laatst bijgewerkt op 29/02/2024.

Goedkoop en gratis parkeren in Rotterdam met P+R (Parkeer + Reis)

Rotterdam heeft een aantal P+R terreinen waar je gratis of goedkoop kunt parkeren, dichtbij een metrostation. Met de metro ben je in enkele minuten in Rotterdam. P+R Alexander, P+R Slinge en P+R Kralingse Zoom zijn gratis in combinatie met openbaar vervoer. Alle andere Rotterdamse P+R-locaties zijn altijd gratis te gebruiken.

P+R locaties vinden

  • Van tevoren P+R locatie zoeken
    Vind een P+R locatie door in de Routeplanner 'Parkeren' te selecteren en dan de optie 'P+R Locaties' aan te vinken.
  • Onderweg P+R locatie zoeken
    Met een (gratis) ANWB Parkeren-account zie je in de Onderweg app de P+R locaties in je omgeving op de kaart onder de tab 'Parkeren'. 

Meer parkeerinfo

Uittips voor de lente 

Lekker eropuit in de lente. Bezoek de leukste uitjes in eigen land. Met ledenkorting!

Downloadgratis
ANWB Onderweg app 

Alles voor onderweg in 1 app: brandstofprijzen en laadpalen zoeken, files vermijden, parkeren en pech melden.

Shop nu
Shop alles voor je wandeling 

Van goede wandelschoenen tot stevige rugzakken. Shop hier alles voor je wandeluitrusting!

Je auto verzekeren 

Met een ANWB Autoverzekering ben je altijd verzekerd van de beste hulp bij een botsing of andere autoschade. Zo kun jij zonder zorgen de weg op.