Alles over Parkeergarages, Gratis, Betaald en P+R Parkeren in Rotterdam

Parkeren

 

Op deze pagina vind je info over parkeergarages, parkeertarieven, gratis en betaald parkeren Rotterdam.

Goedkoop parkeren in Rotterdam met P+R parking

Rotterdam trekt dagelijks veel bezoekers en forensen en is goed bereikbaar met de auto. Via het parkeerinformatiesysteem langs de weg vind de dichtstbijzijnde parkeergarage met vrije plaatsen. Op straat is weinig parkeercapaciteit en het is vrij duur. Wil je goedkoper parkeren en verzekerd zijn van een plek dan is P+R wellicht een oplossing voor je. Het OV brengt je in enkele minuten naar het centrum.

Parkeergarages en parkeren op straat in Rotterdam 

In het centrum van Rotterdam zijn twee tarieven voor parkeren op straat: een tarief van € 3,33 per uur (€ 0,50 per 9 minuten) en een tarief van € 2,50 per uur (€ 0,50 per 12 minuten). Buiten het centrumgebied kost een uur parkeren € 1,67 (€ 0,50 per 18 minuten). Betaling kan met belparkeren of in sommige gevallen met creditcard. Garages in het centrum van Rotterdam zijn goedkoper dan op straat parkeren.
In de meeste parkeergarages kan je op verschillende manieren betalen: met contant geld, prepaid , pin of  creditcard.

P+R parkeren in Rotterdam (Park and Ride - P&R)

Rotterdam heeft een aantal P+R terreinen waar je gratis of goedkoop kunt parkeren, dichtbij een metrostation. Met de metro ben je in enkele minuten in Rotterdam. P+R Alexander, P+R Slinge en P+R Kralingse Zoom zijn gratis in combinatie met openbaar vervoer. Alle andere Rotterdamse P+R-locaties zijn altijd gratis te gebruiken

Parkeer bij het dichtstbijzijnde metro- of treinstation en reis verder met het OV.
Vind een P+R locatie door in de Routeplanner 'Parkeren' te selecteren en dan de optie 'P+R Locaties' aan te vinken.

Meer parkeerinfo

Alles over parkeren