Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Goedkoop tanken in Rotterdam

In Rotterdam staan de benzinepompen verspreid door de hele stad, maar een relatief goedkope plek vinden om te tanken is er een stuk lastiger. De ANWB helpt je graag bij je zoektocht naar de goedkoopste benzinepompen van Rotterdam. Deze tips kunnen daarbij van pas komen.

Tanken in de Maasstad

Ook in Rotterdam geldt: vermijd het centrum als je goedkoop wil tanken. Uit de Nationale Tanktest 2022 van de ANWB blijkt dat Rotterdam op de 42ste plek in de lijst van de tankprijzen (van laag naar hoog) in de vijftig grootste gemeenten van Nederland. Vergeleken met de andere drie grote steden in de Randstad valt het wel mee hoeveel je in Rotterdam betaalt voor een tank benzine. Alleen in Utrecht is de brandstof goedkoper, in Den Haag en Amsterdam ben je door de bank genomen duurder uit aan de pomp. 

Hier kun je goedkoop tanken in Rotterdam

Wie goedkoop wil tanken in Rotterdam kan er goed aan doen om richting Rotterdam Alexander te rijden. In de buurt van Station Alexander vind je aan de Koperstraat en het Metaalhof twee relatief goedkope benzinepompen van BP Express en Total Express. Woon je in de omgeving van Rotterdam Noord? Dan kun je aan de Gordelweg, parallel aan de A20, terecht bij Esso en Tango om goedkoop te kunnen tanken. In Rotterdam Zuid zijn de voordelige benzinepompen veel dunner gezaaid. Vlak bij het Dokhavenpark kun je relatief voordelig tanken bij Tango en in de buurt van het Maasstad Ziekenhuis is Zwaal een goede optie.

Dit zijn enkele voordelige tankstations in Rotterdam:

Keten

Adres

Total Express

Metaalhof 55

BP ExpressKoperstraat 14
Tamoil ExpressMartin Luther Kingweg 21
TexacoJacques Dutilhweg 851
EssoGordelweg 121
EssoStadhoudersweg 215
TangoGordelweg 260
TangoVierhavensstraat 44
TangoSluisjesdijk 41
ZwaalHordijk 242

Let op: Check voordat je vertrekt altijd de actuele brandstofprijzen, bijvoorbeeld in de ANWB Onderweg app of de Routeplanner. De prijzen van elke keten zijn veranderlijk, waardoor je op sommige momenten relatief gezien duurder of juist goedkoper uit bent bij bepaalde tankstations.

Tank wel in het weekend, niet op maandag

Bij de zoektocht naar een goedkope plek om te tanken in Rotterdam zijn er een paar algemene punten waar je op moet letten. Allereerst doe je er goed aan om niet aan of in de buurt van de snelweg te tanken. Dan ben je vaak duurder uit dan wanneer je wat verder binnendoor rijdt voor je tankbeurt. Ook het tijdstip waarop je tankt, is belangrijk. Tank bij voorkeur in het weekend en in ieder geval niet op maandag, want dat is doorgaans de duurste tankdag. Ook is het tanken in de avond doorgaans goedkoper dan in de ochtend.

Bij welk tankstation je tankt kan ook van invloed zijn op de brandstofprijs die je betaalt. Uit de Nationale Tanktest 2022 van de ANWB volgde dat je over het algemeen het minste geld kwijt bent voor een volle tank brandstof bij tankstations van Fieten Olie, Sakko, Supertank, Tango en Tinq. Bij de grotere brandstofmaatschappijen BP, Esso, Texaco, Shell en Total is de brandstof gemiddeld genomen het duurst. Blijf wel altijd goed opletten, want binnen de ketens treden soms grote prijsverschillen op. Vooral bij Esso is dat het geval, in Rotterdam zijn er ook twee stations van Esso te vinden die juist relatief goedkoop zijn.

Lees 15 tips om goedkoper te tanken én te besparen op jouw brandstofverbruik

Benzineprijzen in een oogopslag op je mobiel

Voor een actueel overzicht van de goedkoopste tankstations in Rotterdam is het raadzaam om de ANWB Onderweg app op je smartphone te installeren. Dan zie je in één oogopslag waar je bij jou in de buurt kunt tanken en wat op dat moment de prijs van de benzine, diesel of lpg bij dat tankstation is. Een kleur onder de prijs, variërend van groen tot rood, geeft aan hoe goedkoop de benzinepomp is in verhouding tot andere tankstations in de buurt. Vervolgens geeft de app je de mogelijkheid om direct via een van de navigatie-apps op je telefoon naar het gekozen pompstation te navigeren. Zo vind je snel en gemakkelijk de goedkoopste plek om te tanken in Rotterdam!

Download hier de ANWB Onderweg app

Een andere plek waar je een overzicht van de voordeligste tankstations in Rotterdam kunt vinden is de ANWB Routeplanner. Als je op een benzinepomp klikt, zie je meteen een overzicht van alle beschikbare brandstoffen met de prijs erbij. Uiteraard kun je ook direct filteren op jouw gewenste brandstofsoort en zie je waar je langs je route het goedkoopst kunt tanken.

Ook interessant

Speciaal voor jou geselecteerd

Downloadnu
ANWB Eropuit app 

Met deze gratis app heb je al onze fiets- en wandelroutes, de fiets- en wandelknooppuntenplanners en tips bij de hand voor als je eropuit wilt in Nederland.

ANWB Parkeren 

Met ANWB Parkeren kun je eenvoudig parkeren met je mobiel. En je vindt goedkope parkeerplaatsen in de buurt!

Shop auto-artikelen 

Van poetsmiddelen tot fietsendrager en veiligheidshesje tot zonnescherm en meer! Shop hier alles voor in en op je auto!

Wegenwacht Service uitbreiden 

Al Wegenwacht lid? Breid je Wegenwacht pakket eenvoudig uit voor nog meer gemoedsrust en dekking.