Naar artikel

Parkeren in Maastricht

Alles over parkeergarages, P+R, gratis en betaald parkeren in Maastricht

Betaald, goedkoop of zelfs gratis parkeren in Maastricht? Lees meer over parkeergarages, parkeertarieven, P+W en P+R locaties in Maastricht

Beperkt en onbeperkt parkeren in Maastricht

Voor de volgende gebieden geldt een maximale parkeerduur van een tot vier uur: Binnenstad-Boschstraatkwartier-Duitsepoort, Noord-Heugemerweg, Noord-Jekerkwartier, Zuid-Kommelkwartier-Sint Maartenspoort, Zuid-Statenkwartier en Wyck oost en west. Afhankelijk van de zone. In de schilgebieden (een tot anderhalf kilometer rond het centrum) geldt onbeperkt parkeren. Het geldt een parkeertarief van € 1,50 per uur* en het maximale dagtarief is € 6,60*. Garages zijn goedkoper dan parkeren op straat, maar P+R is een goed alternatief om de hoge parkeerkosten te ontwijken.

Goedkoop mobiel parkeren in Maastricht: ANWB Parkeren

Wil je weten waar je het goedkoopst parkeert? Maak dan gebruik van ANWB Parkeren in de ANWB Onderweg app. Met ANWB Parkeren zie je in de Onderweg app de goedkoopste parkeerplaatsen in de buurt. Je hoeft dus niet meer op zoek naar de parkeerautomaat én je profiteert als ANWB-lid van korting op je parkeerkosten. Start en stop je parkeertijd eenvoudig met de app. Zo betaal je alleen voor de tijd dat je je auto parkeert.

Meld je aan voor ANWB Parkeren 

Zodra je een parkeeraccount hebt aangemaakt, zie je in de ANWB Onderweg app alle parkeerlocaties (garages, terreinen en straatparkeren) in Maastricht met tarieven. En ook gratis parkeermogelijkheden zie je in de app. 

Download gratis de ANWB Onderweg app

Parkeren op straat en in parkeergarages in Maastricht

Op straat parkeren in het centrum van Maastricht kost € 2,90 per uur*. Er zijn diverse parkeergarages in en om het centrum. Hoe meer in het centrum hoe duurder het wordt. De parkeertarieven in de parkeergarages variëren van € 1,50 per 54 minuten en € 12 per dag*. Of € 1,50 per 32 minuten en een dagtarief van € 16*, bijvoorbeeld De Colonel of De Griend. Bij Bassin, Mosae Forum en OLV-Parking parkeer je voor € 1,50 per 27 minuten met een dagtarief € 27,50*. De duurste parkeergarage ‘Vrijfhof’ vind je middenin het centrum en kost je € 1,50 per 18 minuten en het dagtarief is € 35*. Als je je route naar de eindbestemming plant in de ANWB Routeplanner, dan zie je de tarieven van straatparkeren en garages op de kaart.

Goedkope parkeerplekken P+W locaties Maastricht

Het goedkoopst parkeer je bij P+W (Park en Walk) locaties: € 1,50 per 54 minuten* en een dagtarief van € 12*. Dit zijn: P+W Frontenpark en Stadspark Van hier loop je korte route naar het centrum. Bonnefanten is alleen in het weekend een P+W locatie, doordeweeks betaal je het volle tarief (€ 1,50 per 27 minuten met een dagtarief € 27,50*).

Goedkoop parkeren bij P+R terreinen in Maastricht

Goedkoop parkeren bij P+R terreinen

Maastricht heeft twee P+R locaties: Maastricht Noord. Hier kun je gratis parkeren en met het ov (kosten: € 2,40*) naar hartje centrum,. Of je parkeert  bij P+R Maastricht Centraal Station. Dit kost je€ 2,60 per uur of € 16 per dag*. Als je met de NS-trein met een ov-kaart of NS-Business Card hebt gereisd, krijg je daarna korting op je parkeerkosten en betaal je maximaal € 5,70 per dag* (dit geldt alleen voor NS-treinen binnenland). Parkeer bij het dichtstbijzijnde metro- of treinstation en reis verder met het OV.

P+R locaties vinden

  • Van tevoren P+R locatie zoeken
    Vind een P+R locatie door in de Routeplanner 'Parkeren' te selecteren en dan de optie 'P+R Locaties' aan te vinken.
  • Onderweg P+R locatie zoeken
    Met een (gratis) ANWB Parkeren-account zie je in de Onderweg app de P+R locaties in je omgeving op de kaart onder de tab 'Parkeren'. 

Meer parkeerinfo

De prijzen op deze pagina zijn het laatst bijgewerkt op 1-11-2023.

Tickets voor een dagje uit met korting 

Vind hier je tickets voor de leukste dagjes uit van Nederland met ledenvoordeel of korting.

Downloadgratis
ANWB Onderweg app 

Alles voor onderweg in 1 app: brandstofprijzen en laadpalen zoeken, files vermijden, parkeren en pech melden.

Shop nu
Shop alles voor je wandeling 

Van goede wandelschoenen tot stevige rugzakken. Shop hier alles voor je wandeluitrusting!

Je auto verzekeren 

Met een ANWB Autoverzekering ben je altijd verzekerd van de beste hulp bij een botsing of andere autoschade. Zo kun jij zonder zorgen de weg op.