Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

De beste reistijd voor Zuid-Afrika: plan jouw reis naar Zuid-Afrika

Klimaat en weer in Zuid-Afrika

Het is niet eenvoudig om de beste reistijd voor Zuid-Afrika aan te wijzen. Dat is namelijk afhankelijk van de activiteiten die je wil doen en waar je naartoe gaat. Het land is namelijk zeer groot en kent meerdere klimaten. Het zuiden en oosten heeft een zeeklimaat, en er heerst een mediterraan klimaat in de laaglanden rondom Kaapstad, een woestijnklimaat in het westen en een tropisch klimaat in het noorden. In principe is Zuid-Afrika het hele jaar door een goede vakantiebestemming.

Beste reistijd voor de Westkaap

Zuid-Afrika ligt op het zuidelijk halfrond. Hierdoor zijn de seizoenen tegengesteld aan die in Nederland. Wil jij op vakantie naar de populaire Westkaap voor een bezoek aan Kaapstad en het rijden van de Tuinroute? Dan is de beste reistijd voor je vakantie naar Zuid-Afrika van september tot april. Het kan wel 35 graden worden in de zomermaanden, die in onze winter vallen. Het regenseizoen loopt van half mei tot half augustus en is hierdoor minder geschikt voor een vakantie, aangezien veel mensen naar Zuid-Afrika gaan voor de natuur en de vele buitenactiviteiten. Houd in de zomer rekening met de pittige zuidoostelijke wind die met name in november en december de kust van Kaapstad teistert, de Cape Doctor. Kitesurfers zijn hier dolblij mee en komen dan ook van over de hele wereld naar de stranden van Kaapstad in deze periode. Voor de gemiddelde vakantieganger kan deze wind storend zijn, dus neem zeker een windjack mee voor tijdens zomerse avonden wanneer de Cape Doctor waait.

Beste reistijd voor het Krugerpark

Wil jij wild spotten tijdens een reis naar Zuid-Afrika? Dan is de beste reistijd voor Zuid-Afrika van mei tot en met september. Het is in deze maanden erg droog in het land. Hierdoor zie je veel dieren bij de waterplaatsen. Van juni tot augustus is het winter in Zuid-Afrika, maar deze verloopt anders dan bij ons in Nederland. De temperatuur overdag is doorgaans aangenaam en ligt rond de 20 graden. De lucht is over het algemeen strakblauw. De temperaturen nemen wel sterk af in de avond en nacht.

Walvissenseizoen in Hermanus

Hermanus ligt op ongeveer 1 uur rijden van Kaapstad en is de walvissenhoofdstad van de wereld. Als je walvissen wil spotten tijdens een reis naar Zuid-Afrika boek je jouw vakantie in de maanden juni tot en met november. Tijdens deze periode kan het druk zijn in Hermanus, omdat ook de lokale bevolking graag op zoek gaat naar walvissen. Hierdoor liggen de prijzen hoger dan in andere maanden.

Op zoek naar wat anders?

Top 10 bezienswaardigheden van Zuid-Afrika 
Geniet van de kleurrijke Afrikaanse zonsondergang, proef de wereldse wijnen in Stellenbosch en zweef door het Pilanesberg National Park.

Speciaal voor jou geselecteerd

Nu€10,-korting
Huur een auto met ledenvoordeel 

In het buitenland een auto huren? Dat kan via de ANWB met ledenvoordeel bij Sunny Cars.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Makkelijk je vakantie boeken en wereldwijd snel en veilig betalen. Nu het eerste jaar 50% korting op de Gold Card.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.