Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Geschiedenis en wijngaarden tijdens een rondreis door Noord-Portugal

Wil je een rustigere streek in Portugal bezoeken? Dan is een rondreis door Noord-Portugal een uitstekende keuze. In deze historische regio ontdek je parels uit de middeleeuwen, maar ook Romeinse bouwwerken. Het landschap zit bovendien vol verrassingen, want je komt tijdens je rondreis niet alleen Noord-Portugese wijnvelden tegen, maar ook ruige natuurgebieden.

Speciaal voor jou geselecteerd

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Historische steden Porto en Braga

Tijdens een rondreis door Noord-Portugal merk je dat de geschiedenis van deze regio bijzonder rijk is. Wandel langs de kleurrijke huizen van Porto en bewonder de neoklassieke architectuur van het Beurspaleis dat in de 19e eeuw gebouwd werd. In Braga vind je de oudste kathedraal van Portugal: de 12e-eeuwse Sé. Ga nog verder terug in de tijd en bezoek de Romeinse thermen in de stad tijdens je rondreis langs de steden van Noord-Portugal.

Verken het groene landschap

Er valt iets meer regen in het noorden van Portugal, waardoor het landschap hier prachtig groen is. Fiets langs de glooiende wijngaarden rondom Porto of trotseer de granieten bergketens van nationaal park Peneda-Gerês. Natuurpark Montesinho is veelzijdiger, met heide, bos en rotspartijen die elkaar moeiteloos afwisselen. De rotsen hebben hier bovendien een bijzondere ronde vorm dankzij jarenlange erosie.

Een rondreis door Noord-Portugal met de kinderen

Voor de kinderen is er genoeg te beleven tijdens een rondreis door het landschap van Noord-Portugal. Neem bijvoorbeeld de kabelbaan in Porto die je over de rivier Douro leidt. Bij Sea Life Porto krijg je een beeld van de rijke onderwaterwereld langs de Portugese kust. In de zomer rijdt er een historische stoomtrein door het landschap van Noord-Portugal, die je van Peso da Régua naar Tua brengt. Ben je op zoek naar een echt familiestrand? Praia da Senhora da Guia, net buiten Porto, is rustig, breed en het water is er meestal kalm.