Naar artikel

Geschiedenis en wijngaarden tijdens een rondreis door Noord-Portugal

Wil je een rustigere streek in Portugal bezoeken? Dan is een rondreis door Noord-Portugal een uitstekende keuze. In deze historische regio ontdek je parels uit de middeleeuwen, maar ook Romeinse bouwwerken. Het landschap zit bovendien vol verrassingen, want je komt tijdens je rondreis niet alleen Noord-Portugese wijnvelden tegen, maar ook ruige natuurgebieden.

Op zoek naar wat anders?

ANWB Reisopmaat 

Stel zelf je rondreis naar Portugal samen:

  • Kies zelf je route, accommodaties en vervoersmiddel
  • Laat je inspireren door tips van reisspecialisten
  • Boek met de betrouwbaarheid van de ANWB

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

ANWB doorlopende reisverzekering 

Het hele jaar door goed verzekerd met de ANWB Reisverzekering. 24/7 ANWB Hulp en 5% Korting voor leden

Vanaf8,35per maand
Pechhulp in het buitenland 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Historische steden Porto en Braga

Tijdens een rondreis door Noord-Portugal merk je dat de geschiedenis van deze regio bijzonder rijk is. Wandel langs de kleurrijke huizen van Porto en bewonder de neoklassieke architectuur van het Beurspaleis dat in de 19e eeuw gebouwd werd. In Braga vind je de oudste kathedraal van Portugal: de 12e-eeuwse Sé. Ga nog verder terug in de tijd en bezoek de Romeinse thermen in de stad tijdens je rondreis langs de steden van Noord-Portugal.

Verken het groene landschap

Er valt iets meer regen in het noorden van Portugal, waardoor het landschap hier prachtig groen is. Fiets langs de glooiende wijngaarden rondom Porto of trotseer de granieten bergketens van nationaal park Peneda-Gerês. Natuurpark Montesinho is veelzijdiger, met heide, bos en rotspartijen die elkaar moeiteloos afwisselen. De rotsen hebben hier bovendien een bijzondere ronde vorm dankzij jarenlange erosie.

Een rondreis door Noord-Portugal met de kinderen

Voor de kinderen is er genoeg te beleven tijdens een rondreis door het landschap van Noord-Portugal. Neem bijvoorbeeld de kabelbaan in Porto die je over de rivier Douro leidt. Bij Sea Life Porto krijg je een beeld van de rijke onderwaterwereld langs de Portugese kust. In de zomer rijdt er een historische stoomtrein door het landschap van Noord-Portugal, die je van Peso da Régua naar Tua brengt. Ben je op zoek naar een echt familiestrand? Praia da Senhora da Guia, net buiten Porto, is rustig, breed en het water is er meestal kalm.