Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Een vakantiehuis via Interhome

Je eigen vakantiehuis in Friesland. Natuurlijk met ANWB-ledenvoordeel.

Bekijk het aanbod 

Waterrijk verblijf in een vakantiehuis in Friesland

In een vakantiehuis in Friesland geniet je van een ontspannen verblijf aan het water. Deze waterrijke provincie heeft echter een variatie aan landschappen. Die ontdek je in de verschillende nationale parken. Voor een dosis cultuur bezoek je de Friese elf steden, met elk hun eigen uitstraling.

Vakantiehuizen met voordeel bij Interhome

Boek een vakantiehuis bij Interhome en profiteer van ANWB-ledenvoordeel. Bij Interhome heb je ruime keuze uit 35.000 unieke vakantiehuizen, appartementen en chalets in 27 landen. Je ontvangt bij je boeking een ANWB-cadeaukaart ter waarde van € 15,- en een cadeaubon voor een eco-fotoboek ter waarde van €37,99.

Op zoek naar wat anders?

Vakantie in Friesland 
Vaar over de Friese meren, waai uit aan het strand op de Waddeneilanden of wandel langs de sfeervolle grachten in Sneek en Leeuwarden.
Fietsvakantie in Friesland 
Geniet van de natuur tijdens een fietsvakantie in Friesland in de vier nationale parken van de provincie, maak een uitstapje op het water of bezoek de gezellige hoofdstad vol winkels en restaurants.

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Al gepakt voor je vakantie? 

Shop hier alles voor je vakantie in eigen land en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.

Pechhulp in Nederland 

Met Wegenwacht is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Vraag op tijd je ANWB Creditcard aan voor al je vakantie uitspattingen in eigen land. Zo ben je verzekerd van een heerlijke tijd!

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Variatie aan landschappen vlak bij vakantiehuis Friesland

In een vakantiehuis in Friesland kom je helemaal tot rust, want de accommodaties worden omringd door prachtige natuurgebieden. De provincie telt maar liefst vier nationale parken. Alde Feanen bestaat uit 4000 hectare aan veenplassen en moerasbos. De beste manier om dit beschermde natuurgebied te verkennen, is dan ook per boot. Nationaal park Lauwersmeer op de grens met Groningen is een walhalla voor vogelspotters. Dit is bovendien het enige Dark Sky Park van Nederland, waar je zonder lichtvervuiling geniet van een fonkelende sterrenhemel. Nationaal park Drents-Friese Wold, op de grens met Drenthe, kenmerkt zich door bossen, heide, vennen en kilometers zandvlakte waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. In het nationale park van Schiermonnikoog staat wadlopen op het programma.

Vakantiehuis Friesland: Elfstedentocht met de auto

Tijdens een verblijf in een vakantiehuis in Friesland ontdek je ook de culturele hoogtepunten van de provincie. Zo bezoek je een aantal van de Friese elf steden. In Sneek bewonder je de 17e-eeuwse waterpoort die symbool staat voor de stad en bezoek je de distilleerderij van Berenburg die gevestigd is in een van de oudste panden van Sneek. Vestingstad Dokkum is bekend omdat in de omgeving de heilige Bonifatius is overleden. In het stadsmuseum is een tentoonstelling aan Bonifatius gewijd. Verder bezoek je het Bonifatiuspark, met de kapel, bron en kruiswegstatie. Harlingen heeft een fraaie ligging aan het IJsselmeer en heeft genoeg jachthavens waar vanuit je een vaartocht kunt maken. Watersportliefhebbers slaan ook Lemmer en Woudsend niet over.