Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Alles voor je vakantie naar Maleisië

Alle informatie overzichtelijk bij elkaar, speciaal voor je vakantie naar Maleisië. Lees over de belangrijke luchthavens en tips voor het huren van een auto. De mooiste bezienswaardigheden staan voor je op rij: van de hoofdstad Kuala Lumpur en het eiland Penang met kolonische en Chinese architectuur tot Mount Kinabalu voor een tweedaagse klim naar de top. Kies voor een meerdaagse groepsreis of singlereis door Zuidoost-Azië. Vind hier alle informatie en inspiratie voor jouw vakantie naar Maleisië.

Zien en doen in Maleisië

De mooiste bezienswaardigheden van Maleisië 
Een mix van authentiek Azië, versterkt met moderne invloeden. Van het oudste regenwoud ter wereld tot steden waar ‘streetart’ wordt afgewisseld met ‘streetfood’.
De mooiste bezienswaardigheden van Kuala Lumpur 
Wandel door de ASEAN Sculpture Garden, maak kennis met de apen van Batu Caves en bereik duizelingwekkende hoogtes in de Petronas Twin Towers.
Alle inspiratie voor Maleisië 

Zin om je onder te dompelen in alles wat Maleisië te bieden heeft? Droom weg bij deze tips.

Speciaal voor jou geselecteerd

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Vakantie in Maleisië

Van hypermoderne steden tot uitgestrekte stranden, van ongerepte jungles tot mangrovebossen: tijdens een vakantie in Maleisië maak je kennis met dit veelzijdige Aziatische land.

Een goede voorbereiding voor je vakantie in Maleisië

Van plan om zelf de weg op te gaan tijdens je vakantie in Maleisië? In het westen is het wegennet uitgebreid en goed onderhouden. De belangrijkste verbindingen tussen de steden en met de landen Singapore en Thailand bestaan uit moderne autowegen. Door het toenemend aantal voertuigen sta je echter in de grote steden vaak in de file. In Oost-Maleisië is het wegennetwerk minder uitgebreid. Voor de junglegebieden op Borneo is een terreinvoertuig een must.

Vakantie Maleisië: tips en bezienswaardigheden

Je reis naar Maleisië begint in de hoofdstad Kuala Lumpur. Breng hier een bezoek aan de Petronas Twin Towers duo-wolkenkrabbers van maar liefst 452 meter hoog. Ga met de lift naar de 41ᵉ verdieping om vanaf de skybridge van een overweldigend uitzicht te genieten. Trek vervolgens de jungle in bij Mount Kinabalu, met 4101 meter de hoogste berg van het land. Ook maak je prachtige wandeltochten in de jungle van Silau-Silau of over de hangbruggen bij de Poring Hot Springs.

Bekijk het reisaanbod

Interesse in een prachtige vakantie naar Maleisië? Maak dan een keuze uit het brede aanbod aan rondreizen door dit land, rijk aan culturele en natuurlijke facetten. Maak een groepsreis met de familie of kies juist voor een singlereis.