Borneo tijdens je rondreis Maleisië

Een groot deel van Borneo behoort tot het Maleisische grondgebied en is vanuit Maleisië gemakkelijk te bezoeken. Borneo is het op twee na grootste eiland ter wereld! Het eiland ligt tussen het schiereiland Maleisië en de Noordelijke eilanden van Indonesië. Op Borneo bezitten Maleisië, Indonesië én Brunei grondgebied. Mocht je een rondreis Maleisië plannen, dan raden wij zeker aan om hier een reis door Borneo aan toe te voegen.

Borneo: bekend om zijn natuur

Bijna nergens ter wereld vind je zoveel natuur als op Borneo. Dit eiland biedt prachtige regenwouden en natuurparken vol met tropische dieren die je zomaar overal in het wild tegen kunt komen. Hoe gaaf is dat? Voor wie wel van een beetje avontuur houdt, is Borneo dé bestemming. Je kunt bijvoorbeeld de wilde jungle verkennen met een gids, de grootste berg van Zuidoost-Azië beklimmen en gigantische grotten verkennen. Ben je niet zo avontuurlijk ingesteld? Geen nood! Borneo heeft je nog veel meer te bienden. Ga lekker in de zon liggen op parelwitte stranden, maar een riviercruise of verwonder je over de bijzondere flora en fauna. Borneo is verdeeld in twee deelstaten, Sabah en Sarwak.

Ontdek Sabah

Sabah is het meest noordelijke en de twee na grootste deelstaat van Maleisië. Sabah wordt ook wel 'het land onder de wind' genoemd. Het land ligt zo dat het precies onder het tyfoongebied van de Filipijnen ligt. Sabah is de bestemming voor de avontuurlijke vakantieganger. Je kunt hier op verschillende plekken fantastisch duiken, er zijn diverse rivieren die bijna gemaakt zijn om op te raften en er worden stoere jungletochten georganiseerd.

Kota Kinabalu is de hoofdstad van Sabah. In deze stad vind je het modernere Maleisië. Je kunt hier goed winkelen en heerlijk eten. De trots van Sabah is de Gunung Kinabalu. Het is een ware uitdaging om deze berg te beklimmen.

Ontdek Sarawak

De andere Maleisische deelstaat op Borneo is de prachtige provincie Sarawak. Door de mooie natuurparken is Sarawak een geweldige en onvergetelijke stop tijdens je rondreis Maleisië en Borneo. Door veel toeristen wordt een bezoek aan deze natuurparken ervaren als hét hoogtepunten van het rondreizen door Maleisië. Op Sarawak kun je sportief en avontuurlijk bezig zijn, maar deze deelstaat biedt ook prachtige historische bezienswaardigheden. Deze vind je voornamelijk in de hoofdstad Kuching.

Rondreizen Maleisië boeken bij ANWB ledenreizen

Kun je na het lezen van dit artikel niet wachten om Maleisië met eigen ogen te zien? Boek je rondreis bij de ANWB, veilig, vertrouwd en met veel extra's voor leden! Je boekt je reis direct bij ANWB ledenreizen. Benieuwd naar ons aanbod?

Bekijk alle rondreizen naar Maleisië

Bekijk ook de rondreizen van onze partners

Rondreizen naar Maleisië van FOX