Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Een onvergetelijke rondreis op Borneo: op ontdekkingstocht in de jungle

Een rondreis op Borneo is een ongekend avontuur vol bijzondere flora en fauna en onvergetelijke activiteiten. Wijk van de gebaande paden af en maak kennis met de biodiversiteit van dit unieke eiland. Het zuidelijke deel van Borneo behoort tot Indonesië en het noorden van het eiland is onderdeel van Maleisië. De bevolking is hierdoor een bijzondere mix van verschillende bevolkingsgroepen zoals Han-Chinezen, Maleiers, Dajaks en Banjar.

Speciaal voor jou geselecteerd

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Een ongerept stuk paradijs

Veel mensen kiezen voor een rondreis op Borneo om te genieten van de bijzondere natuur op het eiland. De enorme biodiversiteit creëert voortdurende nieuwe verrassingen en de verbluffende natuurparken vervelen nooit. Wandel langs kabbelende beken en watervallen, ga op zoek naar neusapen in nationaal park Bako of zipline door de avontuurlijke Danum-vallei. Sportieve vakantiegangers wagen zich aan het beklimmen van de berg Kinabalu (4095 meter) en genieten onderweg van het fantastische uitzicht over de groene omgeving. Ontdek het land te voet of per boot met een tocht over rivier Melangkap of ga een middag raften op de watervallen met een gids.

Ontspannen aan het strand tijdens een rondreis in Borneo

Wil je tussen de avontuurlijke wandelingen door in het regenwoud ontspannen? Verblijf dan een paar dagen op een van de vele mooie stranden die Borneo rijk is. Kies voor een resort met privéstrand en geniet van een verfrissende cocktail op een parelwit strand. Vooral aan de Maleisische kant van het eiland vind je mooie stranden, zoals Kelambu, en idyllische eilanden als Kankayan en Selingan. Laat je tijdens je rondreis op Borneo met een watertaxi naar een van deze eilanden brengen voor een middag snorkelen en geniet op je eigen stuk van dit prachtige paradijs. Een andere aanrader voor een ontspannen uitstap zijn de warmtebronnen in nationaal park Kinabalu. Hier geniet je na de beklimming van de gelijknamige berg van een ontspannen middag in een van de vele natuurlijke warmwaterbaden. Het water heeft een aangename temperatuur van circa 40 graden Celsius en is door de aanwezige mineralen erg goed voor huid en haar.