Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

De beste reistijd om Maleisië te bezoeken

Klimaat en weer in Maleisië

Maleisië beschikt over een tropisch klimaat. Hierdoor geniet je tijdens je vakantie wel van een aangename temperatuur, maar regent het ook vrij veel. Gemiddeld is de temperatuur zo'n 25 à 35 graden Celsius. Enkel wanneer je een tocht door de bergen maakt, kan het kouder worden. Breng je een bezoek aan de tropische eilanden, dan hangt de beste reistijd om Maleisië te bezoeken af van de hoeveelheid regen. De regentijd varieert per regio, daarom lees je hier per streek de beste reistijd voor Maleisië.

Een bezoek aan het schiereiland

Op het schiereiland van Maleisië, waar zich ook de hoofdstad Kuala Lumpur bevindt, heersen twee verschillende regenseizoenen. Aan de westkust van het schiereiland verloopt het regenseizoen van september tot en met december. De regen is hier ook minder intens. Het regenseizoen aan de oostkust begint twee maanden later en kan zorgen voor een flinke bui aan het einde van de dag. Als je van plan bent heerlijk te luieren op het strand bij Langkawi, dan geniet je hier aan het begin van de dag van een prachtige zonvakantie.

De jungle van Borneo ontdekken

Op Borneo, het derde grootste eiland ter wereld, is het nooit echt droog. Wel zijn er periodes waarin het meer of minder regent. Ook dat wisselt per regio. In het noorden regent het met name in de herfst, terwijl het zuidwesten juist in de wintermaanden met veel neerslag te maken krijgt. Over het algemeen is de beste reistijd voor Maleisië als je Borneo wilt bezoeken de lente en zomer.

Het hoogseizoen en laagseizoen van Maleisië

Naast het klimaat speelt ook de drukte een belangrijke rol bij het reizen naar Maleisië. De maanden december en januari (met feestdagen als het Chinees nieuwjaar), kerst en oud en nieuw zijn zeer populaire maanden die onder het hoogseizoen van Maleisië vallen. Ook de zomermaanden, wanneer veel mensen vrij zijn, behoren tot het hoogseizoen. Gedurende de maanden maart, april, oktober en november is het in Maleisië het rustigst.

Reizen tijdens het regenseizoen

Misschien denk je bij het regenseizoen dat je vanwege de regen de hele dag binnen moet zitten. In Zuidoost-Azië is dat eigenlijk zelden het geval. De neerslag valt met name aan het einde van de dag, tijdens een heftige tropische regenbui. Gedurende deze bui dien je wel even te schuilen. Gedurende de rest van de dag onderneem je echter allerlei activiteiten. Bovendien zijn er tijdens het regenseizoen minder toeristen, is het goedkoper en is de natuur groener en mooier.

Op zoek naar wat anders?

De mooiste bezienswaardigheden van Maleisië 
Een mix van authentiek Azië, versterkt met moderne invloeden. Van het oudste regenwoud ter wereld tot steden waar ‘streetart’ wordt afgewisseld met ‘streetfood’.

Speciaal voor jou geselecteerd

Nu10%korting
Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Makkelijk je vakantie boeken en wereldwijd snel en veilig betalen. Nu het eerste jaar 50% korting op de Gold Card.