Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Tanken en laden in Kroatië

In Kroatië zijn over het algemeen dezelfde brandstoffen verkrijgbaar als in Nederland. Het netwerk van openbare laadpunten is nog niet overal dekkend. Lees hier hoe de brandstoffen in Kroatië heten en waar je rekening mee moet houden bij het tanken en laden. Bekijk hier de actuele brandstofprijzen in Kroatië en andere Europese landen.

Verkrijgbare brandstoffen

Overnachten langs de route

Hotels

In de ANWB Onderweg app kan eenvoudig hotels zoeken en boeken in heel Europa. Ook last minute, terwijl je onderweg bent. Je ziet van elk hotel direct relevante informatie en een knop om te boeken. Keuze gemaakt? Met één klik navigeer je met de app zo naar je overnachtingshotel.

Je kan natuurlijk ook nu direct al een overnachtingshotel boeken in Kroatië:

 

Campings

In de ANWB Routeplanner op deze site vind je naast de hotels ook campings in Kroatië. Bekijk de kaart met hotels en campings en zoom in naar jouw bestemming om de accomodaties in te laden.

Je kan ook eerst je route plannen. Klik vervolgens onder de kaart op het kopje 'Hotels & Campings'. Je ziet dan de hotels en campings langs jouw geplande route.

Route-informatie

Files

  • Er wordt 's zomers Engels- en Duitstalige verkeersinformatie uitgezonden. De radiofrequenties staan op borden aangegeven langs de kant van de autosnelwegen. RDS via 98.5 MHz.
  • Actuele file-informatie en het laatste nieuws over problemen op de weg in het buitenland vind je op onze file-informatie, of plan je route in de ANWB Routeplanner.

Werkzaamheden

Bekijk de actuele wegwerkzaamheden op je route naar Kroatië.

Verkeersdrukte

Bekijk voor de drukke dagen in 2024 voor jouw bestemming of voor de doorreislanden de verkeersdruktekalender.


Gratis ANWB Routekaarten

Speciaal voor ANWB-leden worden elke twee jaar actuele routekaarten uitgegeven. De kaarten zijn gratis, alleen voor leden verkrijgbaar in de ANWB-winkels.

Pechhulp in Kroatië

Pechhulp altijd dichtbij, ook in Kroatië

Je hoopt het niet, maar stel dat je pech onderweg krijgt, dan heb je met Wegenwacht Europa fijn alle hulp in het Nederlands van onze Alarmcentrale. Ook zijn er geen voorrij- en sleepkosten. 


Hulp inschakelen

  • Op snelwegen of bij een ongeluk: bel 112 voor de politie.
  • Op andere wegen bel je direct de ANWB Alarmcentrale op +31 70 314 14 14.
  • Je kunt buiten de snelweg ook om hulp vragen via de ANWB Onderweg app - Druk op de knop 'Pech melden' en de rest wijst zich vanzelf.
Tolwegen & tolvignetten in Kroatië 
Bijna alle autosnelwegen in Kroatië zijn tolwegen. Bekijk hoe je tol betaalt.
Verkeersregels in Kroatië 
Bekijk hier afwijkende verkeersregels, maximumsnelheden, verplichte items in de auto en verkeersboetes in Kroatië.
Milieuzones & milieustickers in Kroatië 
Ga je met de auto naar Kroatië? Bekijk of je een milieusticker nodig hebt, welke kleur je nodig hebt en hoe je die bestelt.

Handig voor je vakantie naar Kroatië

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Snel relaxt op je bestemming? Zoef met je ANWB Creditcard lekker snel langs Kroatische tolpoorten. Vraag hem nu alvast aan!

Shop nu
Al gepakt voor je vakantie? 

Shop hier alles voor je vakantie naar Kroatië en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga onbezorgd op reis met de doorlopende reisverzekering van de ANWB. Hulp en advies in het buitenland én je bagage en medische kosten verzekerd.