Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Vervoer in/naar Venetië

Een prima netwerk van vaporetti (enkelvoud vaporetto; letterlijk waterbus) zorgt dat vrijwel elke uithoek van in Venetië snel en gemakkelijk bereikbaar is. Als geld geen rol speelt, kies je de luxe van een watertaxi.

Openbaar vervoer in Venetië

 • Vaporetto – Het netwerk van lijnboten (vaporetti) is fijnmazig. Op de belangrijkste routes varen de boten met een hoge frequentie. De belangrijkste lijnen zijn 1 en 2 tussen Piazzale Roma, Rialto en San Marco. Lijn 1 stopt bij alle haltes, lijn 2 alleen bij de belangrijkste. 
 • Watertaxi – Het ultieme gemak, maar wel prijzig. Gebruik uitsluitend officiële watertaxi’s, te herkennen aan de gele band met opschrift ‘Commune di Venezia’. 
 • Gondel – Een gondeltocht van 30-40 minuten kost circa € 80. Aan boord is plaats voor maximaal zes personen. Je betaalt per gondel (Gondola) en niet per persoon waardoor de dit vervoermiddel vooral voor families interessant kan zijn. Info: motoscafivenezia.it.
 • Traghetto – Het goedkopere alternatief. Traghetti zijn gondels die op diverse plaatsen als veerpontje het Canal Grande oversteken. De tochtjes duren maar een paar minuten en je moet blijven staan, maar zo heb je wel voor weinig geld even het gondelgevoel.
  Er zijn in totaal zeven verschillende oversteekplaatsen van het Canal Grande. Een goede stadsplattegrond van Venetië vermeldt alle oversteekplaatsen. Verder worden oversteekplaatsen aangegeven met gele borden en het symbool van een gondel.

Venezia Unica City Pass

Een all-in-one card die je zelf kunt samenstellen: biedt toegang tot het openbaar vervoer, tot musea en kerken, aanbiedingen van restaurants etc. Al snel voordeliger dan overal losse kaartjes kopen. Meer over de Venezia Unica City Pass vind je op veneziaunica.it

Rolling Venice Card

Voor jongeren tussen 6 en 29 jaar. Geeft korting op een driedagenkaart voor de vaporetto en ander ov en op entree bij diverse musea en bepaalde voorstellingen, cafés, restaurants en winkels. Info: veneziaunica.it.

Van Venetië’s Aeroporto Marco Polo naar het stadcentrum van Venetië (ca. 12 km)

 • Bus – De Linea-5-Aerobus van ACV rijdt frequent en in 20-25 minuten van de luchthaven naar de Piazzale Roma aan de rand van de oude stad. Ook rijdt de ATVO Bus Express vanuit Marco Polo.
 • Waterbus – De waterbussen van Alilaguna varen rechtstreeks van de luchthaven naar het San Marcoplein en andere bestemmingen in de stad (vaartijd ca. 60 minuten). 
 • Watertaxi – De tocht van de luchthaven naar het San Marcoplein duurt ca. 30 minuten 

Van Treviso’s Aeroporto A. Canova naar het stadcentrum van Venetië (ca 31 km)

 • Bus – De ATVO Bus Express verzorgt een rechtstreekse lijndienst naar de Piazzale Roma aan de rand van Venetië.
 • Treviso-Airlink bus naar het treinstation van Treviso. Vanaf daar een trein naar Venezia Santa Lucia station.
 • Taxi – deze staat direct tegenover de terminal en kost 35 tot 50 euro.

Auto huren Venetië

Wil je Venetië en omgeving per auto verkennen? Dan kun je kan via ANWB bij Sunny Cars een huurauto regelen tegen aantrekkelijke tarieven.

Auto huren in Venetië

Vervoer naar Venetië 

Vliegen

KLM en easyJet vliegen rechtstreeks tussen Amsterdam en Venetië. Transavia vliegt rechtstreeks tussen Rotterdam/Den Haag en Venetië. Ryanair vliegt rechtstreeks tussen Brussel Charleroi en Treviso.  

Auto

De afstand Utrecht-Venetië bedraagt 1276 km (ca. 13 uur non-stop). Het is mogelijk je auto op een parkeerplaats op het vasteland of in een parkeergarage in Venetië neer te zetten. 

Trein

Een treinreis van Nederland naar Venetië duurt minimaal 13 uur. 

Bus

Flixbus en Eurolines verzorgen busreizen van diverse Nederlandse steden naar Venetië (reisduur ca. 18 uur, met overstap).

Een stedentrip naar Venetië boeken

Wil je Venetië met eigen ogen zien? Boek dan een stedentrip bij de ANWB. Veilig, vertrouwd en altijd het met voordeel van je ANWB-lidmaatschap. Samen met onze reispartner Stedentrips.nl zochten we de allerbeste aanbiedingen voor je uit.

Bekijk de top 10 stedentrips Venetië 

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Al gepakt voor je vakantie? 

Shop hier alles voor je vakantie naar Italië en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Makkelijk je vakantie boeken en wereldwijd snel en veilig betalen. Nu het eerste jaar 50% korting op de Gold Card.