Deze site ondersteunt de browser Internet Explorer niet meer. Wij raden aan om Microsoft Edge of Chrome te gebruiken.

Naar artikel

Vervoer in/naar Venetië

Een prima netwerk van vaporetti zorgt dat vrijwel elke uithoek van in Venetië snel en gemakkelijk bereikbaar is. Als geld geen rol speelt, kies je de luxe van een watertaxi.

Openbaar vervoer in Venetië

  • Vaporetto – Het netwerk van lijnboten (vaporetti) is fijnmazig. Op de belangrijkste routes varen de boten met een hoge frequentie. De belangrijkste lijnen zijn 1 en 2 tussen Piazzale Roma, Rialto en San Marco. Lijn 1 stopt bij alle haltes, lijn 2 alleen bij de belangrijkste. 
  • Watertaxi – Het ultieme gemak, maar wel prijzig. Gebruik uitsluitend officiële watertaxi’s, te herkennen aan de gele band met opschrift ‘Commune di Venezia’. 
  • Gondel – Een gondeltocht van 30-40 minuten kost circa € 80. Aan boord is plaats voor maximaal zes personen. Info: motoscafivenezia.it.
  • Traghetto – Het goedkopere alternatief. Traghetti zijn gondels die op diverse plaatsen als veerpontje het Canal Grande oversteken. De tochtjes duren maar een paar minuten en je moet blijven staan, maar zo heb je wel voor weinig geld even het gondelgevoel. Overtochten: Santa Sofia-Mercato di Rialto, San Tomà-Sant’Angelo, Santa Maria del Giglio-Calle Lanza (Salute). 

Venezia Unica City Pass

Een all-in-one card die je zelf kunt samenstellen: biedt toegang tot het openbaar vervoer, tot musea en kerken, aanbiedingen van restaurants etc. Al snel voordeliger dan overal losse kaartjes kopen. Meer over de Venezia Unica City Pass vind je op veneziaunica.it

Rolling Venice Card

Voor jongeren tussen 6 en 29 jaar. Geeft korting op een driedagenkaart voor de vaporetto en op entree bij diverse musea en bepaalde voorstellingen, cafés, restaurants en winkels. Info: veneziaunica.it.

Van Venetië’s Aeroporto Marco Polo naar het stadcentrum van Venetië

  • Bus – De Linea-5-Aerobus van ACV rijdt in 20 minuten van de luchthaven naar de Piazzale Roma aan de rand van de oude stad. 
  • Waterbus – De waterbussen van Alilaguna varen rechtstreeks van de luchthaven naar het San Marcoplein en andere bestemmingen in de stad (vaartijd ca. 60 minuten). 
  • Watertaxi – De tocht van de luchthaven naar het San Marcoplein duurt ca. 25 minuten. 

Van Treviso’s Aeroporto A. Canova naar het stadcentrum van Venetië

  • Bus – De ATVO Bus Express verzorgt een rechtstreekse lijndienst naar de Piazzale Roma aan de rand van Venetië.

Auto huren Venetië

Wil je Venetië en omgeving per auto verkennen? Dan kun je kan via ANWB bij Sunny Cars een huurauto regelen tegen aantrekkelijke tarieven.

Auto huren in Venetië

Vervoer naar Venetië 

Vliegen

KLM en easyJet vliegen rechtstreeks tussen Amsterdam en Venetië. Transavia vliegt rechtstreeks tussen Rotterdam/Den Haag en Venetië. Ryanair vliegt rechtstreeks tussen Brussel Charleroi en Treviso.  

Auto

De afstand Utrecht-Venetië bedraagt 1276 km (ca. 13 uur non-stop). Het is mogelijk je auto op een parkeerplaats op het vasteland of in een parkeergarage in Venetië neer te zetten. 

Trein

Een treinreis van Nederland naar Venetië duurt minimaal 13 uur. 

Bus

Flixbus en Eurolines verzorgen busreizen van diverse Nederlandse steden naar Venetië (reisduur ca. 18 uur, met overstap).

Een stedentrip naar Venetië boeken

Wil je Venetië met eigen ogen zien? Boek dan een stedentrip bij de ANWB. Veilig, vertrouwd en altijd het met voordeel van je ANWB-lidmaatschap. Samen met onze reispartner Stedentrips.nl zochten we de allerbeste aanbiedingen voor je uit.

Bekijk de top 10 stedentrips Venetië

Speciaal voor jou geselecteerd

Al gepakt voor je vakantie?
Shop nu

Al gepakt voor je vakantie?

Shop hier alles voor je vakantie naar Italië en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.
Pechhulp in het buitenland
vanaf7,95per maand

Pechhulp in het buitenland

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.
ANWB Reisverzekering
Nu10%korting

ANWB Reisverzekering

Met de doorlopende reisverzekering van de ANWB kun je erop vertrouwen dat alles écht goed geregeld is.
ANWB Creditcard
vanaf16.-per jaar

ANWB Creditcard

Amore Italia! Plan jouw perfecte vakantie nu al met de ANWB Creditcard. Voor al je vakantie uitspattingen!