Naar artikel

Vervoer naar Rome

Je kunt met de auto naar Rome rijden, maar vliegen is (waarschijnlijk) goedkoper en in ieder geval sneller. De trein is nauwelijks een optie.

Met de auto naar Rome

Reken op zestien uur rijden vanaf Amsterdam; 1650 km heen en 1650 terug.

Vliegen naar Rome

Vliegen is dus meestal goedkoper, en sneller. De vlucht naar Rome bedraagt iets meer dan 2 uur. Vanaf Amsterdam kan er iedere dag naar de Italiaanse hoofdstad worden gevlogen met easyJet, ITA, Vueling of KLM. Ryanair vliegt ook vanaf Eindhoven en Transavia vanaf Rotterdam. Let op dat Rome twee vliegvelden heeft: Ciampino en Fiumicino.

Vervoer vanaf de vluchthaven

Transfer vanaf luchthaven Ciampino

Dit vliegveld (officieel: Aeroporto di Roma Ciampino) ligt op ongeveer 16 km vanaf het centrum van Rome en is de kleinste van de twee vliegvelden. Transferbussen (SIT) rijden elk half uur in ca. 40 minuten (afhankelijk van de verkeersdrukte) naar station Termini waarbij je een aansluiting kunt vinden op metrolijnen naar de binnenstad. Het is een klein vliegveld, dus je kunt de bussen niet missen als je naar buiten loopt. 
Meer info over dit vliegveld: www.ciampino-airport.info/

Ook de stadsbussen 520 en 720 rijden vanaf het vliegveld naar de stad. Ze zijn goedkoper, maar stoppen ook vaker. Een taxi naar het centrum kost vanaf dit vliegveld ca € 35,-.

Transfer vanaf luchthaven Fiumicino

Aeroporto Internazionale Leonardo (Fiumicino) ligt ca 30 km verwijderd van het centrum van Rome. Elk kwartier vertrekt er een rechtstreekse trein (Leonardo Express) naar en vanaf station Termini waar een prima aansluiting is op de metro. Transferbussen (o.a. Terravision) rijden in 20 à 45 min. (afhankelijk van de verkeersdrukte) naar station Termini maar soms ook naar het Vaticaan.
Bekijk alle info over vervoer van en naar het vliegveld.

Trein naar Rome

Als Italië op je route ligt en je beschikt over een Interrail Pas, dan is Rome een mooie manier om met de trein te bereiken. Maar anders betekent een rechtstreekse treinreis naar Rome minimaal zo’n twintig uur treinen (vanaf Amsterdam), met 2 tot 6 overstappen.

Een stedentrip naar Rome boeken

Wil je Rome met eigen ogen zien? Boek dan een stedentrip bij de ANWB. Veilig, vertrouwd en altijd het met voordeel van je ANWB-lidmaatschap. Samen met onze reispartner Stedentrips.nl zochten we de allerbeste aanbiedingen voor je uit. Altijd met gratis extra's.

Bekijk al het reisaanbod 

Zin in vakantie? Bij ANWB vind je een divers reisaanbod dat altijd aansluit bij jouw wensen. Van rondreizen in Europa tot groepsreizen in Azië.

Boek je uitje met korting 

Waar gaan jullie vandaag naartoe? Hier vind je talloze uitjes, vaak met korting voor ANWB-leden.

Reis evenementen 
Ontdek het wereldwijde reisaanbod van ANWB tijdens een van onze evenementen, waarbij onze reisspecialisten je graag adviseren en voorzien van leuke weetjes, praktische informatie én handige tips.

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Al gepakt voor je vakantie? 

Shop hier alles voor je vakantie naar Italië en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.

Vanaf8,35per maand
Pechhulp in het buitenland 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

ANWB doorlopende reisverzekering 

Het hele jaar door goed verzekerd met de ANWB Reisverzekering. 24/7 ANWB Hulp en 5% Korting voor leden

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Amore Italia! Plan jouw perfecte vakantie nu al met de ANWB Creditcard. Voor al je vakantie uitspattingen!