Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Vervoer naar Rome

Je kunt met de auto naar Rome rijden, maar vliegen is (waarschijnlijk) goedkoper en in ieder geval sneller. De trein is nauwelijks een optie.

Met de auto naar Rome

Reken op zestien uur rijden vanaf Amsterdam; 1650 km heen en 1650 terug.

Vliegen naar Rome

Vliegen is dus meestal goedkoper, en sneller. De vlucht naar Rome bedraagt iets meer dan 2 uur. Vanaf Amsterdam kan er iedere dag naar de Italiaanse hoofdstad worden gevlogen met easyJet, ITA, Vueling of KLM. Ryanair vliegt ook vanaf Eindhoven en Transavia vanaf Rotterdam. Let op dat Rome twee vliegvelden heeft: Ciampino en Fiumicino.

Vervoer vanaf de vluchthaven

Transfer vanaf luchthaven Ciampino

Dit vliegveld (officieel: Aeroporto di Roma Ciampino) ligt op ongeveer 16 km vanaf het centrum van Rome en is de kleinste van de twee vliegvelden. Transferbussen (SIT) rijden elk half uur in ca. 40 minuten (afhankelijk van de verkeersdrukte) naar station Termini waarbij je een aansluiting kunt vinden op metrolijnen naar de binnenstad. Het is een klein vliegveld, dus je kunt de bussen niet missen als je naar buiten loopt. 
Meer info over dit vliegveld: www.ciampino-airport.info/

Ook de stadsbussen 520 en 720 rijden vanaf het vliegveld naar de stad. Ze zijn goedkoper, maar stoppen ook vaker. Een taxi naar het centrum kost vanaf dit vliegveld ca € 35,-.

Transfer vanaf luchthaven Fiumicino

Aeroporto Internazionale Leonardo (Fiumicino) ligt ca 30 km verwijderd van het centrum van Rome. Elk kwartier vertrekt er een rechtstreekse trein (Leonardo Express) naar en vanaf station Termini waar een prima aansluiting is op de metro. Transferbussen (o.a. Terravision) rijden in 20 à 45 min. (afhankelijk van de verkeersdrukte) naar station Termini maar soms ook naar het Vaticaan.
Bekijk alle info over vervoer van en naar het vliegveld.

Trein naar Rome

Als Italië op je route ligt en je beschikt over een Interrail Pas, dan is Rome een mooie manier om met de trein te bereiken. Maar anders betekent een rechtstreekse treinreis naar Rome minimaal zo’n twintig uur treinen (vanaf Amsterdam), met 2 tot 6 overstappen.

Een stedentrip naar Rome boeken

Wil je Rome met eigen ogen zien? Boek dan een stedentrip bij de ANWB. Veilig, vertrouwd en altijd het met voordeel van je ANWB-lidmaatschap. Samen met onze reispartner Stedentrips.nl zochten we de allerbeste aanbiedingen voor je uit. Altijd met gratis extra's.

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Al gepakt voor je vakantie? 

Shop hier alles voor je vakantie naar Italië en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.

Nu10%korting
Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Makkelijk je vakantie boeken en wereldwijd snel en veilig betalen. Nu het eerste jaar 50% korting op de Gold Card.