Fly-drive in Turkije

Van kust naar kust

Vanuit Samsun aan de Zwarte Zee dwars door het Turkse binnenland, met het wonderschone Cappadocië, naar Antalya aan de Middellandse Zee, een route van 1340 km. Minimale reisduur: 8 dagen.

Vanuit havenstad Samsun, vanwaar Atatürk vanaf 1919 stad voor stad veroverde tot hij in Ankara stond, voert de route naar het zuiden. Heuvels worden bergen, pauzes zijn er voor tulpenglasthee en onontdekte parels als de plaats Amasya smeken om een langer bezoek. Het landschap van Cappadocië kent naast grillige tufstenen rotsformaties ook grotkerken met prachtige fresco’s zoals de Vlucht uit Egypte en het Laatste Avondmaal. Meer naar het zuiden volgen Güzelyurt, dat tot 1923 hoofdzakelijk Grieks was, en de eeuwenoude karavanserai van Sultanhani, die op de Zijderoute lag. Dan doemt Konya op: een miljoenenstad met de tombe van Mevlana en de Dansende Derwisjen die tollen tot ze in trance zijn. Via Beysehir Gölü, het op twee-na-grootste meer van Turkije, en het Nationale Park Köprülük Kanyon (waar geraft kan worden), bereik je de kust van de Middellandse Zee bij Antalya, de mooiste stad van Turkije volgens Atatürk, en die kon het weten.

Vlucht

Je vliegt van Amsterdam naar Antalya.

Overnachten

De mogelijkheden zijn divers: gerestaureerde Griekse herenhuizen (Kapadokya Ihalara Konakari & Caves in Güzelyurt), grothotels (Perimasali Cave Hotel in Mustafapasa, www.perimasalihotel.com) of een pension aan de rivier in een Ottomaans huis (Ilk Pansiyon Sardunya in Amasya).

Auto huren Turkije

Vlieg je naar Turkije en ga je deze fly-drive doen? Dan is het huren van een huurauto belangrijk. Zo heb je volledige vrijheid om tijdens je vakantie alles te zien en te beleven. Via ANWB en Sunny Cars regel je eenvoudig een huurauto in Turkije. Een huurauto boek je all-inclusive, dus geen extra toeslagen, geen verrassingen, alle verzekeringen zijn inclusief.

Boek een huurauto in Turkije