Fly-drive in Peloponnesos, Griekenland

Zon voor de koning

Rijd vanuit Athene in zuidoostelijke richting, een reis van zo’n 800 km langs schiereilanden en door valleien, plaatsen aan zee met een baai voor de deur en haarspeldbochten om een berg op of af te komen. Minimale reisduur: 8 dagen.

De oudheid achterna! Een beetje inlezen kan geen kwaad want de route voert langs historische plekken als de tempel van Messini, het amfitheater van Epidaurus en Mycene, ooit een belangrijk politiek en cultureel centrum in de klassieke Oudheid. Aan stranden is ook geen gebrek. Zoals bekend moesten Willem-Alexander en Máxima hun Mozambikaanse villa na vaderlands protest weer verkopen. Het alternatief werd gevonden in Kranidi op het meest noordelijke schiereiland van de Peloponnesos, waar Vladimir Poetin en Sean Connery nu hun buren zijn. Startpunt Athene is interessant genoeg om er minimaal een nacht te verblijven, de stad klimt uit het economische dal en begint op Berlijn te lijken. Maar dan met zon, palmen, beter eten en mooiere mensen.


Vlucht

Je vliegt van Amsterdam naar Athene vanaf ongeveer €98 euro retour.

Overnachten

Al naar gelang je budget en wensen kun je het zo gek maken als je zelf wilt. Een eenvoudig pension, een boetiekhotel of B&B, in Griekenland is het aanbod groot.

Auto huren Peloponnesos

Vlieg je naar Peloponnesos en ga je deze fly-drive doen? Dan is het huren van een huurauto belangrijk. Zo heb je volledige vrijheid om tijdens je vakantie alles te zien en te beleven. Via ANWB en Sunny Cars regel je eenvoudig een huurauto in Peloponnesos. Een huurauto boek je all-inclusive, dus geen extra toeslagen, geen verrassingen, alle verzekeringen zijn inclusief.

Boek een huurauto in Peloponnesos