Fly-drive in Galicië, Spanje

Spanje op zijn ruigst

Een route van iets meer dan 800 km door het groene Spanje vanuit havenstad La Coruña. Diepe fjorden en rollende heuvels, het einde van de wereld in Cabo Finisterra en natuurlijk Santiago de Compostela waar pelgrims hun lange voettocht beëindigen. Minimale reisduur: 6 dagen.

Spanje, maar dan anders. Dat begint al met de kleur want Galicië is groen als Ierland. Galicië is ruig en wordt sterk bepaald door de ligging aan de Atlantische Oceaan. Volg de kust en de inhammen, waar vuurtorens veiligheid en oriëntatie bieden aan de schepen op zee. De Torre de Hércules van La Coruña geldt als de oudste ter wereld en stamt uit de tweede eeuw. In Santiago de Compostela eindigen pelgrims hun lange wandeltochten. Een levendige stad met een imposante kathedraal en barretjes waar lekkere tapas als tigres rabiosos (mosselen met pikante saus) worden geserveerd bij een ijskoud Estrella Galicia-biertje. Pontevedra heeft een oude binnenstad. Net buiten de stad is het klooster van de Heilige Johannes in Poio een bezoek waard. En om terug te keren bij beginpunt La Coruña passeer je eerst Ribadavia, ooit de belangrijkste Joodse nederzetting van Galicië en daarna Lugo met een  sfeervolle ommuurde binnenstad.

Vlucht

Je vliegt van Amsterdam naar La Coruña vanaf ongeveer €172 euro retour.

Overnachten

Slapen kan in een voormalig klooster (San Francisco Hotel Monumento in Santiago de Compostela), een parador zoals in Pontevedra of in een vuurwachtershuis (Hotel O Semáforo op Cabo Finisterra, hotelsemaforodefisterra.com).

Auto huren Galicië

Vlieg je naar Galicië en ga je deze fly-drive doen? Dan is het huren van een huurauto belangrijk. Zo heb je volledige vrijheid om tijdens je vakantie alles te zien en te beleven. Via ANWB en Sunny Cars regel je eenvoudig een huurauto in Galicië. Een huurauto boek je all-inclusive, dus geen extra toeslagen, geen verrassingen, alle verzekeringen zijn inclusief.

Boek een huurauto in Galicië