Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Maak verrassende dagtrips tijdens je zonvakantie op Zakynthos

Een zonvakantie naar Zakynthos is onvergetelijk. Je kunt je handdoek uitrollen en genieten op een van de prachtige stranden met hagelwit zand zoals Shipwreck Beach, maar ook kiezen uit tal van verrassende dagtrips. Verken de gezellige hoofdstad per fiets of ga zwemmen in een van de vele mooie baaien die het eiland rijk is. Zodra je op Zakynthos arriveert, begint het genieten.

Op zoek naar wat anders?

De mooiste bezienswaardigheden van Griekenland 

Bezoek pittoreske dorpjes met witte huizen en blauwe daken of bewonder de meesterwerken van de klassieke oudheid.

Auto huren op vakantie

Huur een auto op je vakantiebestemming met extra voordeel als ANWB-lid. Via de ANWB mag je bij Sunny Cars gratis wijzigen en annuleren tot 4 uur voor vertrek. Zo kan je zorgeloos met een huurauto op pad.

Speciaal voor jou geselecteerd

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Fiets langs de hoogtepunten van de hoofdstad Zakynthos-stad

Zakynthos-stad is de gemoedelijke hoofdstad van het eiland. Vroeger had de stad veel Venetiaanse invloeden, maar door een aardbeving in 1953 is daar weinig van overgebleven. Desondanks kent de stad nog steeds een grote charme. Je vindt er klassieke booggewelven, prachtige kerken zoals de Faneromeni, pleinen vol terrassen en mooie monumenten. Bewonder het kasteel uit de Venetiaanse tijd of de kerk Agios Dionysios. Je kunt er ook een fietstour maken, een leuke manier om alle hoogtepunten en verborgen plekken te ontdekken.

Zwem door de blauwe grotten tijdens je zonvakantie op Zakynthos

De kustlijn van het eiland kenmerkt zich door metershoge kliffen, waar op sommige plekken grotten zijn ontstaan. Bezoek tijdens je zonvakantie op Zakynthos de Blue Caves (blauwe grotten). Huur een boot of kajak en verken de inhammen al zwemmend of snorkelend. De Blue Caves danken hun naam aan de heldere, felle kleur blauw van het zeewater, dankzij een samenspel van zonlicht en de helderheid van de zee.

Ontdek het scheepswrak tussen de spectaculaire kliffen

Mooie stranden vind je overal op Zakynthos, maar het meest bijzondere is het beroemde Navagio (scheepswrak) Beach. Het ligt verscholen tussen spectaculaire witte kliffen van honderden meters hoog. De baai heeft intens blauw water en levert in combinatie met het hagelwitte kiezelstrand een prachtig plaatje op. Als kers op de taart vind je hier het wrak van een vrachtschip dat hier ooit strandde. Het allermooiste uitzicht vind je langs de westelijke route naar Agios Nikolaos. Het strand zelf bereik je na een boottocht van 20 minuten vanaf de baai van Porto Vromi of het dorp Volimes