Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Bergen, dalen, kliffen en baaien

Ontdek het prachtige Griekenland tijdens een wandelvakantie.

Alle reizen 

Historie, strand en natuur typeren je wandelvakantie in Griekenland

Een zonnig en warm klimaat, bergen, kliffen en baaien: een wandelvakantie in Griekenland is de ideale manier om het allemaal te beleven. Tijdens wandelen in Griekenland struin je langs de overblijfselen van de oudheid, slenter je door authentieke kustplaatsen en verken je de ongerepte natuur. Al wandelend ontdek je het allermeest.

Op zoek naar wat anders?

Kreta: de vijf mooiste wandelingen 
Het zonovergoten Kreta is een heerlijke strandbestemming. Minder bekend is dat het eiland ook een populaire wandelbestemming is.

Speciaal voor jou geselecteerd

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Ontdek de drie verschillende schiereilanden van Chalkidiki

Een mooie plek voor een lichte wandelvakantie is het schiereiland Chalkidiki in de vorm van een hand met drie vingers. Deze vingers vormen weer aparte schiereilanden. Het schiereiland Kassandra is levendig en herbergt tal van sfeervolle tavernes. Sithonia is wat rustiger en hier geniet je volop van de ongerepte natuur, wijngaarden en pijnboombossen. Het schiereiland Athos is het meest fascinerend. Hier vind je twintig oude kloosters, gebouwd op schitterende locaties. Alleen mannen met een speciaal visum mogen het eiland bezoeken, vrouwen kunnen het eiland bewonderen per boot.

Wandel langs bergen, dalen, kliffen en bossen op het bijzondere Evia

Op het bijzondere eiland Evia wandel je langs hoge bergen, serene dalen, steile kliffen en groene bossen. De afgelegen baaien lenen zich uitstekend voor een heerlijke strandwandeling. Ontdek er de Griekse oudheid bij de akropolis van Eretria en bezoek een van de vele oude ‘drakenhuizen’, bijvoorbeeld die in het pittoreske bergdorp Styra. Tot op heden is niet officieel bekend wat hun oorsprong is en waar ze toe dienden.

Ontdek bekende archeologische vindplaatsen tijdens je wandelvakantie in Griekenland

Ook de hoofdstad en het schiereiland Peloponnesos zijn het verkennen meer dan waard tijdens een wandelvakantie in Griekenland. Bezoek bijvoorbeeld de prachtig verlichte Akropolis in Athene. In de Peloponnesos vind je de ene na de andere bekende archeologische vindplaats. Verwonder je over de Leeuwenpoort uit de 13e eeuw voor Christus bij Mycene of de restanten van Olympia, waar in de klassieke oudheid de Olympische Spelen werden gehouden.