Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Vakantie naar Athene: cultuur, shoppen en lekker eten

De Griekse hoofdstad Athene is de bakermat van de Westerse beschaving en vandaag de dag is dat nog in de hele stad zichtbaar. Athene is een moderne stad, vol met gezellige restaurants, barretjes en boetieks, maar op bijna iedere straathoek kom je nog een eeuwenoude ruïne tegen. Van historische bezienswaardigheden zoals de Akropolis tot een dagje naar het strand: een vakantie naar Athene biedt voor ieder wat wils.

Op zoek naar wat anders?

De mooiste bezienswaardigheden van Athene 

Athene heeft op elke hoek van de straat schatten uit de Griekse Oudheid, het Romeinse Rijk en Ottomaanse Rijk. Trek een sprintje in het Oud Olympisch Stadion, voel de Oosterse invloeden in de wijk Monastiráki of bewonder toneel in Het Theater van de Romein Herodes Atticus.

Speciaal voor jou geselecteerd

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Historische bezienswaardigheden in Athene

Tijdens je vakantie naar Athene kun je niet om een bezoek aan de Akropolis heen. Op de Akropolis, de heilige rots van de stad, staat een aantal tempels die gewijd zijn aan diverse godinnen. De propyleeën, wat voorportaal betekent, biedt toegang tot het complex. Boven op de heuvel bewonder je ook de restanten van het Parthenon, de Nike-tempel en het Erechteion. Het Parthenon is de bekendste tempel van Griekenland en werd gebouwd ter ere van de godin Athena Parthenos, de beschermgodin van Athene. Neem ook een kijkje bij het Theater van Herodes Atticus, dat op de zuidzijde van de Akropolis ligt. In tegenstelling tot de andere bezienswaardigheden stamt dit theater niet uit de Griekse oudheid maar uit de Romeinse tijd. Tegenwoordig worden er in dit theater, dat ruimte biedt aan zo'n vijfhonderd bezoekers, nog steeds openluchtvoorstellingen gehouden.

De stranden van Athene

Na een ochtend of dag bezienswaardigheden bekijken is het prettig om nog even te ontspannen en de hoge temperaturen in de binnenstad te ontlopen. Vanuit het centrum van Athene ben je in nog geen half uur met de tram bij het strand. Een van de populairste stranden is Glyfáda. Overdag geniet je hier van de zon en een verkoelende duik in zee, terwijl de boulevard 's avonds omgetoverd wordt tot een plek waar je tot diep in de nacht kunt feesten. Het strand Voúla biedt diverse watersportmogelijkheden. Stap op een paddleboard en probeer je evenwicht te bewaren of maak gewoon een ontspannen wandeling langs de branding. Daarna neem je plaats op een van de terrassen voor lunch of diner.