Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Op fietsvakantie door Griekenland de authentieke cultuur en natuur ontdekken

Een fietsvakantie door Griekenland is de ideale manier om op een actieve manier te genieten van de authentieke cultuur en natuur van het land en tussendoor heerlijk te ontspannen. Fiets langs serene baaien, traditionele dorpen of grillige rotsen langs de kust. Verken archeologische vindplaatsen of geniet van de groene natuur. Griekenland is verrassend veelzijdig.

Speciaal voor jou geselecteerd

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Volg bergachtige routes langs de kust en de groene heuvels

Het op een na grootste Griekse eiland Evia is een prachtige, nog vrij onontdekte fietsbestemming. Je fietst hier over rustige asfaltwegen prachtige bergachtige routes. Onderweg geniet je zowel van de bergen, de kust als de groene, heuvelachtige natuur. Archeologische vindplaatsen en middeleeuwse kastelen: Evia heeft het allemaal. Bezoek onderweg zeker ook een echt ‘drakenhuis’, zoals die in Styra, waarvan men denkt dat ze vroeger gebruikt werden voor het aanbidden van goden.

Meerdere eilanden verkennen tijdens je fietsvakantie in Griekenland

Het leuke aan Griekenland per fiets verkennen, is dat je ook gemakkelijk meerdere eilanden in één reis ontdekt. Zo zijn bijvoorbeeld Kefalonia en Ithaka goed te combineren. Fiets langs de kust met prachtige uitzichten op zee en ervaar de grootsheid van de ruige kliffen. Onderweg kom je langs schilderachtige baaien en strijk je neer op heerlijke zandstranden. Of maak een stop in de kleurrijke haven van Agia Efimia en geniet van een smakelijke lunch op het terras.

Al fietsend genieten van geschiedenis, bergen en strand

Op het schiereiland Peloponnesos fiets je langs betoverende gouden stranden en ontdek je tegelijkertijd de Griekse geschiedenis. Je kunt er fietsen van Sparta, de bekende stad uit de oudheid, tot het paradijselijke Elafonisos, waar je enkele van de mooiste stranden van de Middellandse Zee vindt. Verder liggen in dit gebied onder meer het prachtige Taygetosgebergte en tal van olijf- en wijngaarden. In de Peloponnesos kun je rustig enkele weken verblijven.