Zonvakantie Zakynthos

Het schildpaddeneiland

In ongeveer 3,5 uur vliegen ben je al op Zakynthos voor een heerlijke zonvakantie. Zakynthos (410 km²) ligt even uit de oostkust van de Peloponnesos. Het groene eiland staat als een skihelling in de Ionische Zee. De noord- en oostkant zijn bergachtig (maximaal 750 meter hoog), de west- en zuidkust lopen af naar zee. Daar liggen dan ook de meeste stranden waar je moet zijn voor een zonvakantie.

Zonvakantie Zakynthos

Wat te doen tijdens je zonvakantie op Zakynthos

Excursies naar kustgrotten en schildpaddeneilanden zijn mogelijk op Zakynthos maar ook een dagtrip naar buureiland Kefalonia is een prima optie. Enkele tips voor excursies tussen het zonnen door.

Natuurexcursies
Bootexcursies naar Marathoníssi, een mini-eiland in de baai van Limní zijn mogelijk. De Keri grotten worden aangedaan en is er de mogelijkheid om te zwemmen. Onderweg kans de carreta-carreta (zeeschildpadden) te zie zwemmen. Duur 4 uur, prijs € 15 p.p.
Vanuit o.m. Pórto Vrómi vertrekken excursieschepen naar o.m. Shipwreck Beach en de Blue Caves. Prijzen van € 15 tot € 35 p.p.
Een Jeepsafari kost va € 40 per persoon. Te boeken via de lokale accommodatieverhuurder of via de hostess van de touroperator.
Duik- en snorkelspots
vind je rondom Marathonisi, bij Shipwreck Bay en de Blue Caves. Onder water zie je onder meer anemonen, prachtig gekleurde vissen, octopussen en als je geluk hebt schildpadden.

De mooiste stranden voor je zonvakantie op Zakynthos

De meeste stranden op Zakynthos zijn klein en schoon. Vaak zijn er ook ligstoelen met parasol te huur en altijd vind je er wel een of meerdere taverna’s en barretjes. Dit zijn de bekendste voor mens én schildpad.

Agios Nikólaos/Vassílikos-schiereiland: kleine zandstranden, zoals Koúkis, Pláka en Pórta Róma
Vassilikós:
enkele kilometers lang zandstrand
Gérakas:
mooi zandstrand met beperkingen vanwege schildpaddennesten
Kalamáki Beach: zandstrand met schilpadnesten
Laganás Beach: hét toeristenstrand met veel bars en taverna’s.
Shipwreck Beach: droomstrand, zonder faciliteiten, alleen per boot bereikbaar
Pórto Vrómi:
klein wit kiezelstrand bij vissershaventje

Misschien vind je dit ook interessant?

Praktische informatie over Griekenland
15x zien in Athene
Autohuur in Griekenland