Elektrische fietsen woon-werkverkeer

Alles over elektrische fietsen

Je ziet ze steeds vaker: elektrische fietsen. En nog steeds wint de e-bike aan populariteit. Heb jij er al een of wil je een e-bike kopen? Een ding is zeker, er hangt een flink prijskaartje aan dit type fiets. Daarom hebben we op deze pagina alle benodigde informatie voor je verzameld. Van aankooptips tot prijsinformatie en e-bike onderhoud.

Vind de e-bike die bij jou past

Hulp nodig bij het vinden van de beste e-bike die bij jou past? In onze ANWB E-bike vergelijker kun je verschillende e-bikes vergelijken op onder andere actieradius én hebben onze ANWB experts de plus- en minpunten per model voor je op een rij gezet.

Een e-bike, is dat iets voor mij?

Een e-bike, is dat iets voor mij?

E-bikes zijn momenteel de meest verkochte soort fietsen. Je ziet ze overal: e-bakfietsen, elektrische stadfietsen speed bikes… maar is een e-bike ook wat voor jou?

E-bike versus speedbike: de verschillen

E-bike versus speedbike: de verschillen

Wil je 25 km/u rijden of 45 km/u? Behalve de snelheid zijn er meer verschillen tussen een e-bike en een speedbike. Zoals de verplichting om een helm te dragen.

Dure of goedkope e-bike?

Dure of goedkope e-bike?

Er is voor ieder budget een e-bike beschikbaar. Maar wat kies je: een e-bike van € 2500,- of van € 1500,-? En welke kwaliteit mag je dan verwachten?

Aankooptips: elektrische fiets

Aankooptips: elektrische fiets

Het kopen van een elektrische fiets is zo makkelijk nog niet. Wij leggen je uit waar je op moet letten, zodat je straks geen miskoop doet. 

Fietsaccessoires kopen

Fietsaccessoires kopen

Bij ANWB vind je allerlei fietsaccessoires voor je fiets. Van fietstassen tot fietscomputers en nog veel meer!

Aankooptips: tweedehands elektrische fiets

Aankooptips: tweedehands elektrische fiets

Een tweedehands elektrische fiets kopen, klinkt aantrekkelijk. Maar, is het ook verstandig?

Leesvoer: e-bike special 2020

Leesvoer: e-bike special 2020

Blader de nieuwste e-bike special door. Maar liefst 48 pagina's inspiratie met alle ins en outs over de elektrische fiets. 

E-bike routes

Fijne routes speciaal voor fietstochten op een elektrische fiets. Lekker lang en over vlak terrein voor optimaal genieten met je e-bike. 

Speciaal voor jou geselecteerd