Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Uitgelicht: 7 hippe elektrische fietsen

Met welke hippe e-bike kun jij je identificeren?

Je ziet steeds meer e-bikes met een vlotte eigentijdse uitstraling. Je kunt ze hip noemen, stads of stijlvol. Iedereen heeft er een mening over, maar één ding is zeker, deze hippe elektrische fietsen hebben hun eigen fanbase en krijgen complimenten van voorbijgangers.

In onze selectie hippe e-bikes hieronder vind je modellen van € 2290 tot € 4195. Kwaliteitsverschillen zijn er zeker, ook met betrekking tot service en onderhoud. Koop je een e-bike via internet? Vraag dan altijd eerst hoe jouw fiets wordt afgeleverd en of jouw fietsenmaker je kan helpen op het moment dat jij met je internetaankoop aanklopt voor service of reparatie.

Let op: dit is geen e-biketest.

1. Cowboy C3

Hippe elektrische fiets voor € 2290,-

De Belgische Cowboy C3 is de goedkoopste van het stel hippe elektrische fietsen. Deze e-bike doet het goed op veel onderdelen. De fiets ziet er snel uit, en dat is 'ie ook. Zeker op korte ritjes in de stad. Zolang jij trapt en laat merken dat je wilt versnellen zal er ondersteuning zijn.

De Cowboy is uitgerust met een trapkrachtsensor. Dat betekent dat er elektrisch gezien weinig gebeurt wanneer je relatief krachtloos trapt. Het frame heeft een geïntegreerde accu en is volgens Cowboy geschikt voor mensen met een lengte van 1.70 meter tot 1.95 meter. Ben je 1.85 meter lang, dan voelt het frame al snel te klein aan. Ook kan de super sportieve zithouding tijdens langere fietstochten tegen gaan staan. De fiets eigen maken is mogelijk. Zo kun je een bagagedrager bij bestellen, wat handig is als je regelmatig met een zware rugzak fietst, en betere handvatten kunnen mogelijk de druk op je polsen verlagen.

Qua design is de Cowboy strak vormgegeven en de details werken door tot de glad ogende banden. De banden zijn een Cowboy eigen productie. Jammer is dat het laswerk onderaan het frame bij de accucraddle slordig is afgewerkt, terwijl de rest van de fiets er zo gelikt uitziet.

2. iMove President & First Lady

Hippe elektrische fiets voor € 2490,-

Het frame van de President en First Lady is een eigen ontwerp van iMove. Hierbij is goed gekeken naar de markt. De framebuis waar het accupakket in huist is bijvoorbeeld hetzelfde als bij concurrent Veloretti, alleen dan omgedraaid. Ook heeft Imove het vergrendelmechanisme aangepast, waardoor het accupakket zeer eenvoudig te verwijderen en te plaatsen is.

De uitholling in de zitbuis is een designkenmerk. Dit wordt ook zo bij Schindelhauer toegepast. De fiets oogt sportief en fietst verrassend comfortabel. De door ons gereden modellen waren voorzien van de Aikema achterwielmotor. Deze was soepel, natuurlijk en stil in de ondersteuning. Imove gaf aan later dit jaar het model te gaan voorzien van een Bafang achterwielmotor met twee versnellingen en een bedienknop in de bovenste framebuis. De fiets zit heel degelijk in elkaar en op het rijgedrag valt niets aan te merken. Ook zijn er redelijk wat accessoires beschikbaar. Zo kun je je fiets upgraden met een stevige Basil voordrager of pas je de verlichting aan met Lightskin. Er is ook een stuur met een geïntegreerd display van King Meter beschikbaar.

3. Veloretti Ace & Ivy

Hippe elektrische fiets voor € 2499,-

Veloretti treedt met de fris ogende Ace en Ivy als nieuwkomer het e-bikesegment binnen. Er is gekozen voor grote namen op hoofdonderdelen, zo is de e-bike standaard voorzien van een 504 Wh Samsung inframe-accupakket. Bafang verzorgt de ondersteuning tijdens het fietsen met de M200 motor met 65 Nm koppel. De aandrijving tussen de motor en de volautomatische Enviolo achternaaf wordt verzorgt door een Gates carbonriem.

Door genoemde grote namen heeft Veloretti gekozen om de rest van de fiets te voorzien van goedkopere fietsonderdelen. De trappers, de handvatten, de spatborden en het stuur ogen erg goedkoop en voelen ook zo aan. Het damesframe, de Ivy, voelt erg slap aan en beide fietsen kraken vanuit de voorvork.

De Enviolo naaf heeft bluetoothondersteuning waardoor je in de Enviolo app je trapsnelheid (cadans) aan kunt passen en ook kunt spelen met je ondersteuningstanden. Het nadeel is dat de Veloretti app nog geen in-app functionaliteit heeft voor het Enviolo deel en hierdoor ben je op twee verschillende apps aangewezen.

4. Ampler Axel & Juna

Hippe elektrische fiets voor € 2790,-

Als je voor het eerst oog in oog staan met een Ampler Axel en Juna, dan valt de gladde afwerking en kwalitatieve gedetailleerdheid direct op. De e-bike heeft een laag gewicht en rijdt daardoor erg soepel en stuurt scherp. De ontwikkelaars van het Estlandse merk hebben aan alles gedacht. Een leuke feature is dat het achterlicht door een vertragingssensor ook als remlicht fungeert. Verder heeft Ampler ervoor gekozen om de bedienknop voor het aan-en-uit zetten en het wisselen van een ondersteuningstand te verplaatsen naar de onderzijde van de bovenste framebuis. Deze is daardoor nu makkelijk te bedienen.

De ondersteuning voelt natuurlijk aan en is voldoende aanwezig. De vrijloop in de achterwielmotor zorgt ervoor dat de fiets ook zonder ondersteuning normaal fietst.

5. Mokumono Delta S

Hippe elektrische fiets voor € 2990

De eerste aanblik van deze hippe elektrische fiets is verrassend. Er mag niet voorbij gegaan worden aan de strakke vormgeving. Geen detail is overgeslagen. Er is goed nagedacht over de bevestiging van het slot en het plaatsen van de zelf ontwikkelde voordrager. De fiets rijdt goed, je merkt direct het sportieve karakter van dit model. De motor pakt goed op en ondersteunt fijn. Ook kun je redelijk normaal fietsen zonder ondersteuning. Helaas zijn de spatborden iets te krap waardoor de banden bij vervorming in de bocht gaan aanlopen.

Leuk om te vermelden: Mokumono heeft een apart productieproces. Hierdoor weten zij een kenmerkend frame te produceren. In Nederland. Mokumono heeft de visie en doelstelling om ook de rest van de fietsonderdelen binnen Europa te produceren en zo de Co2-uitstoot zo laag als mogelijk te houden. De schatting van Mokumono is dat zij met het uitgelichte Delta S model nu op ongeveer 60% Europese producten zitten en met het aankomende model Polder streven naar 80 tot 100%.

6. ByAr Volta

Hippe elektrische fiets voor € 3500

Hip willen wij deze unisex e-bike niet noemen, maar zeer zeker wel artistiek, kunstig en eigentijds. De ByAr in de afbeelding is een tweewiel aangedreven fiets en tevens een prototype. De normale Volta is alleen achterwiel aangedreven. De framevorm van de ByAr Volta is heel simpel en volgt de rondingen van de wielen. Het plaatje klopt zodra je op deze fiets gaat zitten. De cardanaandrijving in combinatie met de Zehus elektromotor is fijn om mee in de stad te fietsen. En door gebruik van Magura hydraulische velgremmen is dit een zeer onderhoudsvrije fiets.

De meest aangename snelheid is zo rond twintig kilometer per uur. Dat komt door het gebrek aan versnellingen. De e-bike heeft geen uitneembaar accupakket en zelfs geen accupakket in het frame. De bijzondere elektromotor van het Italiaanse merk Zehus is een alles-in-een motor, hij weegt ongeveer 3 kilogram, kan 250 Watt leveren en heeft een 173 Wh accupakket in de behuizing zitten.

De door ByAr gebruikte Zehus Bike+ motor heeft de functionaliteit dat als je achteruit trapt tijdens een afdaling de motor gaat remmen. Doe je niets en is de helling steiler dan 10% dan gaat de motor zelf remenergie regenereren om het accupakket op te laden. Hierdoor zou je in theorie oneindig door kunnen blijven fietsen. Mocht je toch meer gebruik maken van de ondersteuning dan is er ook een oplaadpoort in de fiets bij het achterwiel aanwezig.

7. Schindelhauer Arthur

Hippe elektrische fiets voor € 4195

Deze fiets is van Koninklijke allure. Wat een fiets, zo mooi gedetailleerd. Schindelhauer heeft het voor elkaar gekregen om het totaalplaatje uit te balanceren met hoogwaardige onderdelen. Dat zie je er direct aan af. Het wordt nog beter wanneer je erop gaat fietsen. De Mahle elektromotor is fluisterstil en heeft een fluweelzachte ondersteuning, dat maakt het fietsen op deze fiets echt een genot. Dat deze fiets uitgebalanceerd is, hoor je al af aan het geluid van de achternaaf wanneer je stopt met trappen. Dit klinkt zo hoogwaardig, en dat zet direct de toon voor de rest van deze elektrische fiets.

Misschien vind je dit ook interessant?

Shop nu
Tweede slot nodig? 15% korting op ART-sloten

Wees fietsdieven te slim af en zet je fiets goed vast met een kettingslot!

Wegenwacht Fiets 

Altijd snel hulp voor pech met je fiets, óók thuis voor de deur. Jaarlijks gratis fietscheck en juridisch advies bij een ongeval.

15% korting
Veilig op de fiets 

Fietshelmen, ART-fietssloten, fietsspiegels en -telefoonhouders nu met korting.

E-bike vergelijker 

Vergelijk e-bikes en vind met handige zoekcriteria de elektrische fiets die bij jou past.