Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Creditcards vergelijken

Een creditcard is super handig en vaak zelfs onmisbaar. Als je wilt weten welke card het beste bij jou past, kun je verschillende soorten creditcards van diverse aanbieders vergelijken. Let hierbij vooral op kosten, de bestedingslimiet en extra's zoals verzekeringen en spaarprogramma's, die de verschillende creditcards bieden.

Welke soorten creditcards zijn er?

In Nederland kennen we grofweg drie soorten creditcards: Visa Card, MasterCard en American Express (AmEx). Die laatste heeft een relatief klein marktaandeel en is vooral in Amerika populair. American Express wordt door veel Nederlandse webwinkels niet geaccepteerd. Om die reden vergelijken we de creditcards van Visa en MasterCard.

Visa Card en MasterCard worden uitgegeven door International Card Services, ofwel ICS. Deze partij verwerkt de creditcardbetalingen voor de banken en organisaties die creditcards aanbieden, zoals de ANWB. De verschillen tussen Visa Card en MasterCard zijn erg klein.

  • Visa Card heeft een betere wereldwijde dekking dan MasterCard. Vooral in gebieden met relatief weinig toeristen is de Visa Card vaak de enige betalingsmogelijkheid.
  • De voornaamste verschillen tussen Visa Card en MasterCard worden gemaakt door de aanbieders. Zo hebben de banken en organisaties als ANWB iets andere voordelen ten opzichte van elkaar.

ANWB Creditcards vergelijken

Met de ANWB creditcards kun je bijna overal ter wereld gemakkelijk betalen en genieten van veel extra’s. Welke creditcard het beste bij jou past hangt af van wat jij belangrijk vindt. De bestedingslimiet kies je zelf bij het aanvragen van je kaart. Deze is voor alle ANWB Creditcards maximaal € 5.000,-. Bekijk hieronder de belangrijkste verschillen van de ANWB Creditcards.

  • De ANWB Visa Classic Card is met een jaarbijdrage van € 24,95 de voordeligste creditcard voor ANWB-leden. Naast het betaalgemak heb je met deze kaart ook een aankoopverzekering van 180 dagen. Deze voordelen gelden ook voor de ANWB Mastercard. Een extra card op hetzelfde betaallimiet aanvragen kan ook, deze kost €24,95 per jaar. 

  • De ANWB Visa Silver Card biedt extra voordelen en zekerheid ten opzichte van de ANWB Visa Classic Card. Zo heb je een langere Aankoopverzekering van 270 dagen en een Eigen Risico verzekering voor autohuur en kun je gebruik maken van contant Noodgeld tot € 1.500,- bij verlies van je creditcard in het buitenland. De Visa Silver Card kost € 34,95 per jaar. Een extra card kost € 14,95 per jaar.

  • De ANWB Visa Gold Card biedt de meeste voordelen en zekerheid. Met deze creditcard heb je een Aankoopverzekering van 365 dagen, de meest uitgebreide autohuurverzekeringen, met dekking van je eigen risico bij schade en toevoeging van verkeersrechtsbijstand. En ook kun je bij verlies van je creditcard in het buitenland aanspraak maken op contant Noodgeld tot € 2.000,-. De Visa Gold Card kost € 46,95 per jaar. Een extra card kost € 14,95 per jaar.

Uiteraard bieden banken en andere creditcardmaatschappijen ook verschillende soorten creditcards aan. Sommigen lijken hetzelfde als het ANWB aanbod. De ANWB heeft echter een aantal specifieke voordelen ten opzichte van andere aanbieders.

Bekijk ook
Kosten voor een creditcard

Betalen in het buitenland 

Ga je op vakantie in het buitenland? Neem dan een ANWB Creditcard mee. Overal gemakkelijk en veilig betalen.

Aankoopverzekering 

Met de Aankoopverzekering bij jouw ANWB Creditcard, zijn vrijwel alle aankopen 180 of 365 dagen verzekerd tegen diefstal, verlies en schade.

Creditcard: handig op vakantie 

Reizen met een creditcard is zo gek nog niet, en soms zelfs noodzakelijk. 8x waarom een creditcard handig is op vakantie.