Creditcards vergelijken

Een creditcard is super handig en soms zelfs onmisbaar. Als je wilt weten welke card het beste bij jou past, kun je de verschillende soorten creditcards vergelijken. Let hierbij vooral op kosten, de bestedingslimiet en extra's zoals verzekeringen en spaarprogramma's, die de verschillende creditcards bieden.

Welke soorten creditcards zijn er?

In Nederland kennen we grofweg drie soorten creditcards: Visa Card, MasterCard en American Express (AmEx). Die laatste heeft een relatief klein marktaandeel en is vooral in Amerika populair. American Express wordt door veel Nederlandse webwinkels niet geaccepteerd. Om die reden vergelijken we de creditcards van Visa en MasterCard.

Visa Card en MasterCard worden uitgegeven door International Card Services, ofwel ICS. Deze partij verwerkt de creditcardbetalingen voor de banken en organisaties die creditcards aanbieden, zoals de ANWB. De verschillen tussen Visa Card en MasterCard zijn erg klein.

  • Visa Card heeft een betere wereldwijde dekking dan MasterCard. Vooral in gebieden met relatief weinig toeristen is de Visa Card vaak de enige betalingsmogelijkheid.
  • De voornaamste verschillen tussen Visa Card en MasterCard worden gemaakt door de aanbieders. Zo hebben de banken en organisaties als ANWB iets andere voordelen ten opzichte van elkaar.

ANWB Creditcards vergelijken

Met onderstaande creditcards kun je bijna overal ter wereld gemakkelijk betalen en genieten van veel extra zekerheden. Welke creditcard jij kunt aanvragen, hangt af van jouw financiële situatie en het maandbedrag dat je per maand wil besteden. Bekijk de belangrijkste verschillen van de ANWB Creditcards: 

  • De ANWB Visa Classic Card is met een jaarbijdrage van € 16,- de voordeligste creditcard voor ANWB-leden. De bestedingslimiet bedraagt maximaal € 2.500,-. Naast het betaalgemak heb je met deze kaart ook een aankoopverzekering van 180 dagen. Deze voordelen gelden ook voor de ANWB Mastercard.
  • De ANWB Visa Silver Card biedt extra voordelen en zekerheid ten opzichte van de ANWB Visa Classic Card. Zo heb je een ruimere bestedingslimiet tot maximaal € 3.500,-, een langere Aankoopverzekering van 270 dagen en een verzekering voor Eigen Risico Autohuur. De Visa Silver Card kost € 26,50 per jaar.
  • De ANWB Visa Gold Card biedt de meeste voordelen en zekerheid. Met deze creditcard heb je een bestedingslimiet van maximaal € 5.000,-, een Aankoopverzekering van 365 dagen en een gratis Extra Card. De Visa Gold Card kost € 38,50 per jaar.

Uiteraard bieden banken en andere creditcardmaatschappijen ook verschillende soorten creditcards aan. Sommigen lijken hetzelfde als het ANWB aanbod. De ANWB heeft echter een aantal specifieke voordelen ten opzichte van andere aanbieders.

Bekijk de ANWB Creditcards

Bekijk ook
Kosten voor een creditcard