Creditcards vergelijken

Een creditcard is niet alleen super handig, maar soms zelfs onmisbaar. Als je wilt weten welke creditcard bij jou past, kun je ze het beste met elkaar vergelijken. Let hierbij vooral op kosten, de bestedingslimiet en extra's zoals verzekeringen en spaarprogramma's.

Visa Card, MasterCard en American Express

In Nederland hebben we drie soorten creditcards: Visa Card, MasterCard en American Express.  American Express(of AmEX) heeft een relatief klein marktaandeel en is vooral in Amerika populair. AmEx wordt bijna niet geaccepteerd door webwinkels in Nederland. Voordeel is dat AmEx geen bestedingslimiet heeft.

Visa Card en MasterCard worden uitgegeven door International Card Services, ofwel ICS. ICS verzorgt de verwerking van creditcardbetalingen voor de banken en organisaties die creditcards aanbieden, zoals de ANWB. De verschillende tussen Visa Card en MasterCard zijn erg klein.

 • Visa Card heeft een betere wereldwijde dekking dan MasterCard. Vooral in gebieden met relatief weinig toeristen is de Visa Card vaak de enige betalingsmogelijkheid.
 • De voornaamste verschillen tussen Visa Card en MasterCard worden gemaakt door de aanbieders. Zo hebben de banken en organisaties als ANWB iets andere voordelen ten opzichte van elkaar.

Creditcards van verschillende banken en creditcardmaatschappijen vergelijken

Banken en creditcardmaatschappijen bieden verschillende soorten creditcards aan. Naast standaard kaarten zijn er bijvoorbeeld: Gold-, Platinum- of Black creditcards. Het verschil tussen deze creditcards is de inkomenseis en bestedingslimiet en welke extra's er verbonden zijn aan de card. Welke creditcard jij kunt aanvragen, is afhankelijk van je financiële situatie en het gewenste te besteden bedrag per maand.

Let op: de kosten voor deze creditcardvarianten verschillen sterk van elkaar. Bekijk welke kosten er aan het gebruik van een creditcard verbonden zijn.

Extra's

De meeste aanbieders bieden hun cardhouders:

 • Aantrekkelijke kortingen op producten of bijvoorbeeld uitjes en hotelovernachtingen
 • Een spaarpuntensysteem via creditcardbetalingen (voor korting op vliegreizen of cadeaus)
 • Aankoopverzekering: aankopen betaald met creditcard zijn verzekerd tegen diefstal, verlies en beschadiging.

Wat biedt ANWB Creditcards?

 • Lage jaarbijdrage, al vanaf € 16,- per jaar
 • Vrijwel al je aankopen zijn 180 dagen verzekerd tegen diefstal, verlies en beschadiging.
 • Aflevergarantie: wordt een besteld product niet geleverd, dan krijgt je gewoon je geld terug. Zo betaal je met een prettig gevoel.
 • Korting sparen op benzine en diesel.

ANWB Creditcards vergelijken

Bij alle onderstaande creditcards kun je bijna overal ter wereld gemakkelijk betalen en genieten van veel extra zekerheden. 

 • De ANWB Visa Classic Card is met een jaarbijdrage van € 16,- de voordeligste creditcard voor ANWB-leden. De bestedingslimiet bedraagt € 2.500,-.
 • De ANWB Visa Card Jongeren Card is exclusief voor leden tussen de 18 en 24 jaar met een lager inkomen. Je geniet van alle voordelen van een reguliere creditcard, alleen heb je een lager bestedingslimiet. De Visa Jongeren Card kost € 16,- per jaar.
 • De ANWB Visa Silver Card biedt extra voordelen en zekerheid ten opzichte van een reguliere creditcard. Zo heb je een ruimere bestedingslimiet van € 3.500,-, een langere Aankoopverzekering van 270 dagen en een verzekering voor Eigen Risico Autohuur. De Visa Silver Card kost € 26,50 per jaar.
 • De ANWB Visa Gold Card biedt nog meer extra voordelen en zekerheid. Hiermee heb je een bestedingslimiet van € 5.000,-, een Aankoopverzekering van 365 dagen en een gratis Extra Card. Ook bevat deze creditcard extra verzekeringen voor autohuur. De Visa Gold Card kost € 38,50 per jaar.
 • De ANWB Prepaid Creditcard is voor als je niet genoeg inkomen hebt om een reguliere creditcard aan te vragen, maar toch gebruik wilt maken van de voordelen en zekerheden. Een prepaid creditcard is meestal niet te gebruiken om een auto te huren of een hotelkamer te reserveren. Bij een prepaid credticard kun je namelijk niet achteraf betalen.Ook kun met de prepaid credticard geen korting sparen op benzine en diesiel. De ANWB Prepaid Creditcard kost € 20,- per jaar.

Bekijk de ANWB Creditcards