Zekerheid met je creditcard

Zekerheid met je creditcard

Aankopen verzekerd, Aflevergarantie en wereldwijd betaalgemak.

Een creditcard biedt zekerheid

Creditcards zijn meer dan bankpassen voorzien van beveiligingsmaatregelen. Bovendien zijn creditcardaankopen meestal ook verzekerd tegen diefstal, schade of verlies. Hierdoor kun je met een prettig gevoel wereldwijd aankopen doen.

Beperk risico bij verlies en misbruik

Om het risico te beperken moet je, als er sprake is van kaartverlies, het zo snel mogelijk melden bij ICS. Het is dan ook verstandig om je creditcard te blokkeren en de juiste stappen te nemen. Zodra de creditcard is geblokkeerd, loop je geen enkel risico meer.

Veiliger met beveiligingscode en pincode

Betalen met een creditcard is erg veilig. Om fysieke betalingen te kunnen doen moet je tegenwoordig een pincode invoeren. Er zit een chip in de kaart die ervoor zorgt dat om een pincode gevraagd wordt. Onthoud je pincode goed en geef deze nooit aan een ander.

Om telefonische of online betalingen te kunnen doen, moet je een driecijferige code doorgeven: de CVV/CVC code. Als iemand wel het kaartnummer van jouw creditcard weet maar niet de CVV/CVC code, dan kan diegene er geen misbruik van maken. 

Volgens de Consumentenbond voldoen de creditcards van de ANWB allemaal aan de minimaal vereiste veiligheid.

Je aankopen zijn verzekerd

Alle ANWB Creditcards zijn voorzien van de Aankoopverzekering. Met deze verzekering zijn vrijwel al je (online) aankopen automatisch minimaal 180 dagen verzekerd tegen verlies, diefstal en beschadiging. Ook hebben alle ANWB creditcards de Aflevergarantie. Als je een online bestelling hebt gedaan maar deze is nooit aangekomen, dan krijg je gewoon je geld terug. 

Meer informatie over zekerheid met je creditcard

24/7 Fraude preventie

24/7 Fraude preventie

Alle betalingen worden dag en nacht bij gehouden. Mocht er iets verdachts gebeuren, wordt er onmiddellijk contact met je opgenomen.

Aankoopverzekering

Aankoopverzekering

Alle bestellingen die je met je ANWB Creditcard doet, zijn automatisch minimaal 180 dagen verzekerd middels de creditcard Aankoopverzekering

Aflevergarantie

Aflevergarantie

Doe jij veel online aankopen? Als je betalingen doet met je ANWB Creditcard, kun je aanspraak maken op de aflevergarantie als je bestelling niet of beschadigd aankomt.

Visa Secure

Visa Secure

Visa Secure is een extra beveiligingsmaatregel voor online aankopen en overige betalingen via internet.

CVV en CVC Code

CVV en CVC Code

De CVV en CVC code is een 3-cijferige code die je terug vind op je ANWB Creditcard. Een speciale code op fraude te beperken.

Veilig online betalen

Veilig online betalen

Het kan wel eens gebeuren dat een artikel dat je gekocht hebt, niet wordt geleverd. Daarvoor is er de Aflevergarantie: de betaling wordt teruggedraaid en je hoeft niets te betalen.