Zekerheid met je creditcard

Zekerheid met je creditcard

Aankopen verzekerd, Aflevergarantie en wereldwijd betaalgemak.

Een creditcard biedt zekerheid

Creditcards zijn meer dan bankpassen voorzien van beveiligingsmaatregelen. Bovendien zijn creditcardaankopen meestal ook verzekerd tegen diefstal, schade of verlies. Hierdoor kun je met een prettig gevoel wereldwijd aankopen doen.

Beperkt eigen risico bij verlies en misbruik

Als je je creditcard verliest en de vinder maakt er misbruik van, dan is dat ontzettend vervelend. Gelukkig ben je niet al je geld kwijt, want alles boven je eigen risico krijg je vergoed. Stel dat je een eigen risico hebt van €100, en de vinder doet een aankoop van €400, dan krijg je €300 vergoed. Alle ANWB-creditcards vergoeden misbruik vanaf een klein eigen risico.

Om jouw aansprakelijkheid te beperken moet je het kaartverlies zo snel mogelijk melden bij ICS. Meer informatie over je creditcard blokkeren en de te nemen stappen bij verlies lees je hier. Zodra de creditcard is geblokkeerd, loop je geen enkel risico meer.

Veiliger met beveiliginscode en pincode

Betalen met een creditcard is erg veilig. Om fysieke betalingen te kunnen doen moet je tegenwoordig een pincode invoeren. Er zit een chip in de kaart die ervoor zorgt dat om een pincode gevraagd wordt. Onthoud je pincode goed en geef deze nooit aan een ander.

Om telefonische of online betalingen te kunnen doen, moet je een driecijferige code doorgeven: de CVV/CVC code. Als iemand wel het kaartnummer van jouw creditcard weet maar niet de CVV/CVC code, dan kan diegene er geen misbruik van maken. 

Volgens de Consumentenbond voldoen de creditcards van de ANWB allemaal aan de minimaal vereiste veiligheid.

Je aankopen zijn verzekerd

Alle ANWB Creditcards zijn voorzien van de Aankoopverzekering. Met deze verzekering zijn vrijwel al je (online) aankopen automatisch minimaal 180 dagen verzekerd tegen verlies, diefstal en beschadiging. Ook hebben alle ANWB creditcards de Aflevergarantie. Als je een online bestelling hebt gedaan maar deze is nooit aangekomen, dan krijg je gewoon je geld terug. 

Welke ANWB Card past het beste bij jou?

Alle betalingen worden dag en nacht bij gehouden. Mocht er iets verdachts gebeuren, wordt er onmiddellijk contact met je opgenomen.

Aankoopverzekering

Aankoopverzekering

Alle bestellingen die je met je ANWB Creditcard doet, zijn automatisch minimaal 180 dagen verzekerd middels de creditcard Aankoopverzekering

Doe jij veel online aankopen? Als je betalingen doet met je ANWB Creditcard, kun je aanspraak maken op de aflevergarantie als je bestelling niet of beschadigd aankomt.

Visa Secure

Visa Secure

Visa Secure is een extra beveiligingsmaatregel. Werkt de winkel waar jij je aankopen doet met Visa Secure, dan kan een afschrijving pas worden gedaan nadat jij een uniek wachtwoord doorgeeft.

De CVV en CVC code is een 3-cijferige code die je terug vind op je ANWB Creditcard. Een speciale code op fraude te beperken.

Wintersport met een creditcard

Wintersport met een creditcard

Ga jij op wintersport? Dan is het handig om in het bezit te zijn van een creditcard. Je hoeft je dan niet druk te maken over betalingen, zoals de tolpoortjes onderweg en het huren van skispullen. Ook betaal je veiliger.