Online identificatie

Voordat ICS je creditcard aanvraag in behandeling kan nemen, moeten zij eerst jouw identiteit vaststellen. Zo controleert ICS of er geen misbruik wordt gemaakt van jouw gegevens. Dit is niet alleen belangrijk, maar ook wettelijk verplicht. Je doet dit via de mail die je van ICS ontvangt na het indienen van je aanvraag.

Veilig met je creditcard

Hoe werkt het?

Het identificeren doet ICS aan de hand van jouw identiteitsbewijs en een iDEAL-betaling. Na het invullen en verzenden van je aanvraag voor een creditcard ontvang je van ICS een e-mail met een uitleg, link en verificatiecode. Hiermee kun je eenvoudig je identificatie afronden op een mobiele telefoon of tablet:

  1. Klik op de link en vul je geboortedatum en de verificatiecode in
  2. Volg de aanwijzingen, maak een foto van je identiteitsbewijs en betaal €0,01 met iDEAL om je identificatie te verifiëren.
  3. Je identificatie en aanvraag zijn voltooid

Instructievideo

Bekijk in de onderstaande video hoe het online identificatieproces precies werkt.


Veelgestelde vragen

Nee, dit hoeft niet meteen. Je hebt hier vier dagen de tijd voor. Je aanvraag gaat echter pas in wanneer je de online identificatie hebt afgerond.

Ja, het rekeningnummer waarvan de iDEAL betaling afkomstig is moet hetzelfde zijn als het rekeningnummer in de creditcard aanvraag.  Indien je dit met een ander rekeningnummer doet krijg je de vraag het nogmaals te proberen met hetzelfde rekeningnummer als in de aanvraag. Na drie pogingen met het verkeerde rekeningnummer wordt de aanvraag uit veiligheidsoverwegingen afgebroken.

Alle onderdelen van het identiteitsbewijs zijn belangrijk om te controleren of dit ook daadwerkelijk jouw identiteitsbewijs is. Dat betekent dat alles goed zichtbaar moet zijn.

Heb je niet binnen 30 minuten na het afronden van je aanvraag een identificatiemail van ICS ontvangen, bekijk dan of het bericht niet in je spambox zit. Is dit niet het geval dan kun je het beste contact opnemen met de ANWB Creditcard Desk via het telefoonnummer 020 - 6 600 660.

Nee, om misbruik te voorkomen moet er live een foto worden gemaakt van het identiteitsbewijs met een telefoon of tablet. Dit hoeft niet per se uw eigen telefoon te zijn. Dus mocht je zelf niet over een mobiele telefoon beschikken dan kun je dit ook met behulp van iemand anders doen.