Zo werkt het aanvragen van een ANWB Creditcard

Wil jij een ANWB Creditcard aanvragen? Vul het aanvraagformulier in met behulp van je gegevens over onder andere je loonstrook, woonlasten en IBAN (bankrekening).Je gegevens worden getest bij het BKR en daarna volgt al dan niet de acceptatie van je aanvraag. 

Inkomensvereisten

Om een reguliere ANWB Visa Card aan te vragen is een netto maandinkomen van minimaal € 1.150,- vereist. Heb je een netto maandinkomen van €1150,-? Dan kom je alleen in aanmerking voor een ANWB Visa Classic Card indien je alleenstaand bent, met als woonsituatie een huurwoning, koopwoning of inwonend bij ouders, waarbij de desbetreffende woonlasten voor de huurwoning maximaal € 278,- bedragen en voor de koopwoning maximaal € 278,- (na teruggave van de fiscus). Voor de ANWB Visa Silver Card is een netto maandinkomen van minimaal € 1.200,- vereist en voor de ANWB Visa Gold card is dit € 1.250,-.

Leveringstermijn 

Hoe lang duurt een aanvraag van een creditcard? Zodra jouw aanvraag voor een Visa Card is verzonden, neemt de complete procedure normaal gesproken ongeveer 10 werkdagen in beslag. Door de zomerdrukte duurt dit momenteel ongeveer 3 weken. Deze tijd is nodig om de aanvraag te toetsen, een persoonlijke creditcard te maken en deze naar jou op te sturen.

Met het aanvragen van een ANWB Visa Card kies je voor wereldwijd gemakkelijk en veilig betalen. Ook heb je als voordeel dat je geld achter de hand hebt voor noodgevallen. De aanvraag voor de creditcard kun je via de volgende vier stappen doorlopen.

Stap 1: Verzamel de benodigde gegevens

Om een ANWB Visa Card aan te vragen heb je de volgende gegevens nodig:

Stap 2: Vul het aanvraagformulier in

Het aanvraagformulier bestaat uit 3 stappen. Per stap vul je de gevraagde gegevens in. Je aanvraag voor je ANWB Visa Card wordt doorgestuurd naar International Card Services (ICS), die deze in behandeling neemt. ICS verzorgt de uitgifte, promotie, administratie en transactieverwerking van de ANWB Creditcards. Je ontvangt direct een bevestigingsmail van ICS als de aanvraag is ontvangen.

Stap 3: Identificatie en pincode

Na het versturen van het aanvraagformulier wordt je gevraagd om je online te identificeren. Dit om misbruik van jouw gegevens en fraude te voorkomen. Je ontvangt hiervoor een mail vanuit ICS. Daarin vraagt ICS om een foto te maken van je identiteitsbewijs en een betaling van 1cent via iDEAL te doen. Let op: je aanvraag is pas voltooid wanneer je dit hebt gedaan. 

Ook heb na het invullen van het aanvraagformulier de mogelijkheid om je eigen pincode te kiezen. Je kunt er ook voor kiezen om dit door ICS te laten doen. Wij raden je aan om zelf je pincode uit te kiezen, want een zelfgekozen pincode onthoud je meestal beter. 

Stap 4: ICS accepteert je aanvraag

ICS toetst je gegevens onder andere bij het Bureau Krediet Registratie. Soms vraagt ICS om aanvullende informatie. Als ICS je aanvraag accepteert, ontvang je binnen 3 weken na de aanvraag de kaart. Dit is wel afhankelijk van de snelheid van de post. Je deblokkeert je creditcard door een betaling te doen met je pincode of in Mijn Card Online.

Bekijk onze creditcards