Zo werkt het aanvragen van een ANWB Creditcard

Nú het eerste jaar gratis

Wil jij een ANWB Creditcard aanvragen? Vul het aanvraagformulier in met behulp van je gegevens over onder andere je loonstrook, woonlasten en IBAN (bankrekening).Je gegevens worden getest bij het BKR en daarna volgt al dan niet de acceptatie van je aanvraag. 

Inkomensvereisten

Om een reguliere ANWB Visa Card aan te vragen is een netto maandinkomen van € 1.150,- vereist. Voor de ANWB Visa Silver Card is dit € 1.200,- en voor de ANWB Visa Gold card is dit € 1.250,-. Leden t/m 24 jaar kunnen kiezen voor de ANWB Visa Jongeren Card, die een lagere bestedingslimiet heeft, waardoor van de inkomensvereiste kan worden afgeweken. Omdat je met een ANWB Prepaid Creditcard altijd vooraf betaald, wordt er geen BKR-toetsing gedaan. Voor deze creditcard geldt dan ook geen inkomensvereiste. Ook kun je de Mastercard aanvragen met met een inkomenseis van €1.150,-.

Leveringstermijn 

Hoe lang duurt een aanvraag van een creditcard? Zodra jouw aanvraag voor een Visa Card is verzonden, neemt de complete procedure ongeveer 5 werkdagen in beslag. Deze tijd is nodig om de aanvraag te toetsen, een persoonlijke creditcard te maken en deze naar jou op te sturen.

Met het aanvragen van een ANWB Visa Card kies je voor wereldwijd gemakkelijk en veilig betalen. Ook heb je als voordeel dat je geld achter de hand hebt voor noodgevallen. De aanvraag voor de creditcard kun je via de volgende vier stappen doorlopen.

Stap 1: Verzamel de benodigde gegevens

Om een ANWB Visa Card aan te vragen heb je de volgende gegevens nodig:

Stap 2: Vul het aanvraagformulier in

Het aanvraagformulier bestaat uit 3 stappen. Per stap vul je de gevraagde gegevens in. Je aanvraag voor je ANWB Visa Card wordt doorgestuurd naar International Card Services (ICS), die deze in behandeling neemt. ICS verzorgt de uitgifte, promotie, administratie en transactieverwerking van de ANWB Creditcards. Je ontvangt direct een bevestigingsmail van ICS als de aanvraag is ontvangen.

Na het versturen van het aanvraagformulier heb je de mogelijkheid om je eigen pincode te kiezen. Je kunt er ook voor kiezen om dit door ICS te laten doen. Wij raden je aan om zelf je pincode uit te kiezen, want een zelfgekozen pincode onthoud je meestal beter. 

Stap 3: ICS beoordeelt je aanvraag

ICS toetst je gegevens bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). Je wordt beoordeeld op kredietwaardigheid. Soms vraagt ICS om aanvullende gegevens, zoals een loonstrook of een afschrift van je bankrekening.

Stap 4: ICS accepteert je aanvraag

Als ICS je aanvraag accepteert, ontvang je binnen 5 werkdagen na de aanvraag de kaart. Dit is wel afhankelijk van de snelheid van de post. Je deblokkeert je creditcard door een betaling te doen met je pincode of in Mijn Card Online.

Bekijk onze creditcards