Zo werkt het aanvragen van een ANWB Creditcard

Nu 50% korting in het eerste jaar

Vrijwel ieder ANWB-lid die in Nederland woont en 18 jaar of ouder is kan een ANWB Creditcard aanvragen. Welk type creditcard voor jou geschikt is hangt onder andere af van je inkomen. Hier lees je wat de inkomensvereisten zijn per creditcard en hoe het aanvraagproces gaat.

Inkomensvereisten

Om een reguliere ANWB Visa Card aan te vragen is een netto maandinkomen van € 1.150,- vereist. Voor de ANWB Visa Silver Card is dit € 1.200,- en voor de ANWB Visa Gold card is dit € 1.250,-. Leden t/m 24 jaar kunnen kiezen voor de ANWB Visa Jongeren Card, die een lagere bestedingslimiet heeft, waardoor van de inkomensvereiste kan worden afgeweken. Omdat je met een ANWB Prepaid Creditcard altijd vooraf betaald, wordt er geen BKR-toetsing gedaan. Voor deze creditcard geldt dan ook geen inkomensvereiste.

Leveringstermijn 

Zodra jouw aanvraag is verzonden, neemt de complete procedure ongeveer 20 werkdagen in beslag. Deze tijd is nodig om de aanvraag te toetsen, een persoonlijke creditcard te maken en deze naar jou op te sturen.

Stap 1: Verzamel de benodigde gegevens

Om een ANWB Creditcard aan te vragen heb je de volgende gegevens nodig:

Stap 2: Vul het aanvraagformulier in

Het aanvraagformulier bestaat uit 3 stappen. Per stap vul je de gevraagde gegevens in. Je aanvraag wordt doorgestuurd naar International Card Services (ICS), die deze in behandeling neemt. ICS verzorgt de uitgifte, promotie, administratie en transactieverwerking van de ANWB Creditcards. Je ontvangt direct een bevestigingsmail van ICS als de aanvraag is ontvangen.

Na het versturen van het aanvraagformulier heb je de mogelijkheid om je eigen pincode te kiezen. Je kunt er ook voor kiezen om dit door ICS te laten doen. Wij raden je aan om zelf je pincode uit te kiezen, want een zelfgekozen pincode onthoud je meestal beter. 

Stap 3: ICS beoordeelt je aanvraag

ICS toetst je gegevens bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). Je wordt beoordeeld op kredietwaardigheid. Soms vraagt ICS om aanvullende gegevens, zoals een loonstrook of een afschrift van je bankrekening.

Stap 4: ICS accepteert je aanvraag

Als ICS je aanvraag accepteert, ontvang je binnen maximaal 20 werkdagen na de aanvraag de kaart. Je deblokkeert je creditcard door een betaling te doen met je pincode of in Mijn Card Online.

Bekijk onze creditcards