Informatie over ANWB Creditcards

Met een creditcard kun je overal ter wereld gemakkelijk en veilig te betalen. Creditcards zijn namelijk een wereldwijd geaccepteerd betaalmiddel en bieden daarbij veel extra zekerheden.

Hoe werkt een creditcard?

Als je betaalt met een creditcard wordt het geld niet direct van je bankrekening afgeschreven, maar ontvang je een keer per maand de rekening over alle bedragen. Wanneer je binnen de betalingstermijn betaalt, hoef je geen rente te betalen. Bij de ANWB Creditcards is deze termijn 21 dagen. Je kunt kiezen voor Gespreid Betalen, dan betaal je later terug, maar wel met rente.

Betalen met een creditcard is heel makkelijk. In een winkel, hotel of restaurant haal je je creditcard door de betaalautomaat en toets je je pincode in. Bedragen tot € 25,- kun je ook contactloos betalen. In het buitenland wordt in sommige gevallen gevraagd een handtekening op het bonnetje zetten. Online betaal je door een aantal gegevens, zoals je naam, creditcardnummer, de vervaldatum en de driecijferige verificatiecode die achterop de creditcard staat, in te vullen.

Wat is het verschil tussen een creditcard en een pinpas?

Het grootste verschil tussen een creditcard en een pinpas is dat uitgaven niet direc worden afgeschreven. Daarnaast worden creditcards op meer plaatsen in het buitenland geaccepteerd dan je pinpas. De ANWB Creditcards worden in ruim 200 landen geaccepteerd. Een ander verschil is dat er kosten verbonden zijn aan geld opnames met een creditcard in zowel binnen- als buitenland. Voor een bankpas geldt dat er alleen kosten verbonden zitten aan pinnen in niet-Europese landen. Verder geeft een creditcard standaard extra zekerheid, met bijvoorbeeld de Aankoopverzekering en Aflevergarantie.

Aankopen verzekerd

Vrijwel iedere aankoop die je doet met je creditcard is automatisch minimaal 180 dagen verzekerd is tegen diefstal, verlies en beschadiging, dit is de Aankoopverzekering. Wordt je camera gestolen of stoot je per ongeluk een dure vaas om, dan kun je een schadeclaim indienen. ICS controleert of de gebeurtenis onder de Aankoopverzekering valt en vervolgens gaat je claim naar Unigarant, de verzekeringsmaatschappij die je claim in behandeling neemt.

Wordt je bestelde aankoop niet geleverd? Of gaat de vliegmaatschappij of hotelketen waar je hebt geboekt failliet? Met de Aflevergarantie van een creditcard krijg je bijna altijd je geld terug. Probeer eerst zelf om er met de verkoper uit te komen. Lukt dit niet, of heb na 7 dagen nog geen reactie? Stuur dan binnen drie maanden na de afgesproken leverdatum een verzoek naar ICS. ICS onderzoekt jouw verzoek en probeert vervolgens je geld terug te krijgen

Rente, kosten en sparen

Je kunt de bestedingsruimte op je creditcard uitbreiden door er geld op te storten. Stel je creditcard heeft een bestedingslimiet van € 2.500,- en je stort er € 1.000,- op, dan is je totale bestedingsruimte € 3.500,-. Bij ANWB Creditcards ontvang je 0,15% rente als er meer dan € 500,- spaartegoed op je creditcard staat.

Bij ANWB Creditcards geldt dat wanneer je je openstaande bedrag binnen 21 dagen terugbetaalt, dan is dit kosteloos. Betaal je niet terug, dan wordt na een maand je Card geblokkeerd. Je komt dus niet onverwachts voor extra kosten te staan.  Voor sommige extra diensten gelden bijkomende kosten, zoals voor contant geld opnemen, betalen in een andere valuta dan de euro, papieren rekeningoverzicht en Gespreid Betalen Faciliteit.

Bekijk de ANWB Creditcards

Op wintersport?

Ga jij binnenkort op wintersport? Dan is het handig om in het bezit te zijn van een creditcard. Op deze manier hoef je je niet druk te maken over betalingen ter plekke. Denk bijvoorbeeld aan het sneller door de tolpoortjes gaan, skispullen huren en veilig betalen. Welke creditcard is voor jou het handigst? En hoe werkt het?

Meer informatie