ANWB Parkeren voor ondernemers

ANWB Parkeren voor ondernemers

 • Exclusief voor ANWB-leden
 • Géén registratiekosten
 • Alles op één factuur
 • Onbeperkt aantal kentekens
Gratis registreren voor ANWB Parkeren

ANWB Parkeren

ANWB Parkeren voor ondernemers is makkelijk en voordelig parkeren met je mobiele telefoon, mogelijk in 160 steden in Nederland. De parkeerautomaat is overbodig, je start en stopt de parkeertijd met een paar klikken. Op internet, telefonisch of met de ANWB Onderweg-app. Bij Q-Park gebruik je de P+ pas. ANWB Parkeren is speciaal voor leden van ANWB voor de Zaak.

Makkelijk parkeren en administreren

Met ANWB Parkeren parkeer je op straat en bij Q-Park. De parkeerautomaat en parkeerbonnen zijn verleden tijd, je start en stopt de parkeertijd met je mobiele telefoon. In de ANWB Onderweg-app vind je de goedkoopste parkeerplek en ontdek je de dichtstbijzijnde parkeergarages. Bij Q-Park rij je met de P+ pas direct de garage uit of het P+R terrein af, want de betaling volgt altijd achteraf. Daarnaast worden alleen de kosten van de werkelijke parkeertijd in rekening gebracht. Je ontvangt alle parkeertransacties maandelijks in 1 overzicht, met btw-specificatie.

Hoe werkt het?

Je parkeert op straat met je mobiele telefoon, via internet of met de ANWB Onderweg parkeerapp. Je betaalt achteraf en alleen de kosten voor de werkelijke parkeertijd. Voordelig en makkelijk parkeren.

Parkeren met je ANWB Onderweg app

 • Hebt u een iPhone, Windows Phone of smartphone met Android, dan kunt u op basis van GPS locatie zorgeloos parkeren met de ANWB Onderweg app. 
 • Gebruik de inloggegevens die u hebt ontvangen na uw registratie. 
 • Controleer de parkeerzone die automatisch wordt weergegeven. Is dit niet de juiste zonecode? Voer deze dan handmatig in. 
 • Druk op start om de parkeeractie te starten. 
 • Op dezelfde manier kunt u de parkeeractie ook stoppen.

Telefonisch parkeren

Starten met ANWB parkeren:

 • Bel naar 088-2742536 (lokaal tarief)
 • Toets de zonecode in en sluit af met een hekje #.
 • De zonecode staat vermeld op het blauwe P-bord boven de parkeerautomaat.
 • Na bevestiging van de aanmelding start het parkeren.

Stoppen met ANWB Parkeren?
Bel 088- 2742536 en stop het parkeren. De transactie stopt zodra je een bevestiging van het afmelden hoort.

ANWB Parkeren via internet

Starten met ANWB Parkeren:

 • Log in bij Mijn ANWB Parkeren.
 • Klik op 'Internet Parkeren'.
 • Voer het kenteken in (onbeperkt te wijzigen).
 • Toets de zonecode in en druk op ‘Start’.

Stoppen met ANWB Parkeren?
Druk op de Stop-button en stop de parkeertransactie per direct.

Nooit meer declareren met losse parkeerbonnen maar een snelle, efficiënte administratie. Met ANWB Parkeren heb je volledig inzicht in alle parkeerkosten. De btw is uiteraard terug te vorderen.

Profiteer van btw-voordeel bij Q-Park

De btw van Q-Park transacties vraag je eenvoudig terug aan de hand van onze overzichtelijke factuur. Betaal je niet met onze P+ pas maar met je reguliere creditcard dan ontvang je geen btw-specificatie.

Betaal hoe en wanneer je wilt

Je kan de servicevorm kiezen; of je neemt een abonnement óf je betaalt per parkeertransactie. Meerdere transacties per week? Dan is een abonnement al snel voordeliger.

Regel alle parkeerzaken in Mijn ANWB Parkeren

Je regelt alle parkeerzaken via Mijn ANWB Parkeren. Je hebt inzage in het transactieoverzicht van alle medewerkers en vraagt eenvoudig kaarten aan of wijzigt gegevens.

Persoonlijke inloggegevens voor alle medewerkers

Het hele bedrijf valt onder één Mijn ANWB Parkeren-account. Alle medewerkers ontvangen persoonlijke inlogcodes waarmee ze hun eigen parkeertransacties bekijken. Zo kun je je persoonlijke wachtwoord aanvragen:

Wachtwoord aanvragen - instructie voor de beheerder:

 • Log in op Mijn Yellowbrick.
 • Ga naar ‘Mijn Mobiele Nummers’.
 • Kies voor ‘SMS Wachtwoord’ om een wachtwoord te versturen naar mobiele nummers in het account.

Wachtwoord aanvragen - instructie voor de medewerker:

Sms de tekst ‘BRICK APPLOGIN’ naar 3111. Binnen enkele seconden ontvang je een sms met jouw persoonlijke wachtwoord. Log vervolgens in met je mobiele nummer en het wachtwoord dat je per sms hebt ontvangen.

Voeg een projectcode en kostenplaats toe bij parkeertransacties

Op Mijn ANWB Parkeren voorzie je alle zakelijke parkeertransacties eenvoudig van kenmerken. De parkeerkosten verdeel je zo eenvoudig binnen het bedrijf of bereken je door aan je bezoekers. De 2 meest gebruikte kenmerken, Projectcode en Kostenplaats, staan voor je klaar om in te vullen. In je online transactieoverzicht vind je alle toegevoegde kenmerken terug. Deze pas je eenvoudig aan.

Snel je kenteken switchen

Als zakelijke klant wijzig je je kenteken het snelst in de ANWB Onderweg-app. Je kenteken wijzigen kan ook op Mijn ANWB Parkeren en per sms.

Meerdere medewerkers gebruiken één auto

Ook medewerkers die een auto delen, kunnen gebruik maken van ANWB Parkeren. Gewoon met hun eigen telefoon. Bekijk hier welke implementaties er mogelijk zijn.

Bezoekersparkeren

Laat je bezoekers eenvoudig op jouw kosten parkeren. Bezoekersparkeren regel je snel online of met de ANWB Onderweg-parkeerapp. Geef het kenteken door van je bezoek via Mijn ANWB Parkeren, of met de ANWB Onderweg-app en start het parkeren. Bij vertrek stop je de parkeertijd met een paar klikken. Je neemt zo makkelijk de parkeerkosten voor je rekening of schiet ze voor.

Parkeercontrole

Parkeercontrole

De gemeente scant uw kenteken. Zorg er dus voor dat het actuele kenteken is gekoppeld aan ANWB Parkeren.

Waar werkt het?

Betalen met ANWB Parkeren is mogelijk in meer dan 160 steden en in de parkeerfaciliteiten van Q-Park (meer dan 100 parkeergarages). In een groot aantal van deze gemeenten kunt u op straat parkeren met ANWB Parkeren. In een aantal steden kunt u alleen in de garage of P&R locatie parkeren. Er komen steeds meer gemeentes bij waar u kunt betalen met ANWB Parkeren.

Gratis registreren

Om ANWB Zakelijk Parkeren te kunnen gebruiken dient u zich eerst eenmalig gratis te registreren. Dit duurt ongeveer 5 minuten. U ontvangt een gratis P+ pas bij uw registratie, voor extra bestelde kaarten betaalt u € 5 excl. btw. Nadat u zich heeft geregistreerd ontvangt u gegevens waarmee u kunt inloggen op uw persoonlijke pagina.