Deelauto

Deelauto

  • Altijd een auto in de buurt
  • Een auto passend bij elke situatie
  • Eenvoudig afrekenen met mobiliteitskaart
Meer informatie

Ruime keuze in deelauto mogelijkheden

Met de Mobiliteitskaart van de ANWB maak je eenvoudig gebruik van verschillende deelauto aanbieders. Zo gebruik je een auto zonder borg of abonnementskosten wanneer jij dat wil. 

Een deelauto gebruiken

Deelauto's kunnen door verschillende mensen gebruikt worden. Je reserveert eenvoudig een auto en kan deze 24 uur per dag, 7 dagen in de week ophalen of terugbrengen. Er zijn verschillende aanbieders van deelauto's die elk hun eigen kenmerken en kosten kennen. 

Voor de ANWB Mobiliteitskaart werken we samen met GreenWheels, Mywheels, Amber en Sixt Share en hebben zo het grootste en landelijk dekkende zakelijk deelaanbod van Nederland. Allemaal unieke deelconcepten die op veel plekken in Nederland te vinden en gebruiken zijn met samen meer dan 7.500 (elektrische) deelauto's. 

Zo gebruik je een deelauto

Om gebruik te maken van een deelauto koppel je jouw ANWB Mobiliteitskaart aan het account van een van de (of alle) deelaanbieders. Vervolgens gebruik je de ANWB Mobiliteitskaart app of de app van deelaanbieder om een auto te reserveren. Je ziet dan ook direct wat het kost. De app geeft de route naar de auto die je hebt gereserveerd en je opent de auto met de app of je mobiliteitskaart. Als je klaar bent zet je de auto terug op zijn plek of parkeer je hem in de zone, dat is afhankelijk van de deelaanbieder. Daarna sluit je de auto weer met de app of je mobiliteitskaart en worden de kosten op afgerekend met de ANWB Mobiliteitskaart, één keer per maand dus. 

Vraag & antwoord autodelen

Koppel jouw ANWB Mobiliteitskaart aan het account van een van de (of alle) deelaanbieders. Reserveer eenvoudig een deelauto met de ANWB Mobiliteitskaart app of een app van de deelaanbieder.

Met de ANWB Mobiliteitskaart betaal je géén abonnementskosten, maar betaal je naar daadwerkelijk gebruik per uur.

Koppel jouw ANWB Mobiliteitskaart aan jouw account van de betreffende deelauto aanbieder en je ziet het gebruik terug in je overzicht en de kosten komen op de maandelijkse factuur.

Door de samenwerking met GreenWheels, Mywheels, Amber en Sixt Share beschikken wij over het grootste deelaanbod. Met 7.500 deelauto’s staat er bijna altijd een deelauto voor jou klaar.

Dit verschilt per deelaanbieder. Het staat aangegeven in de apps van de verschillende deelaanbieders.

Bekijk alle veelgestelde vragen over de ANWB Mobiliteitskaart