Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Deelauto

  • Altijd een auto in de buurt
  • Een auto passend bij elke situatie
  • Eenvoudig afrekenen met mobiliteitskaart
Meer informatie 

Ruime keuze in deelauto mogelijkheden

Met de Mobiliteitskaart van de ANWB maak je eenvoudig gebruik van verschillende deelauto aanbieders. Zo gebruik je een auto zonder borg of abonnementskosten wanneer jij dat wil.

Een deelauto gebruiken

Deelauto's kunnen door verschillende mensen gebruikt worden. Je reserveert eenvoudig een auto en kan deze 24 uur per dag, 7 dagen in de week ophalen of terugbrengen. Er zijn verschillende aanbieders van deelauto's die elk hun eigen kenmerken en kosten kennen. 

Voor de ANWB Mobiliteitskaart werken we samen met GreenWheels en Mywheels hebben zo het grootste en landelijk dekkende zakelijk deelaanbod van Nederland. Allemaal unieke deelconcepten die op veel plekken in Nederland te vinden en gebruiken zijn met samen meer dan 7.500 (elektrische) deelauto's. 

Zo gebruik je een deelauto

Om gebruik te maken van een deelauto koppel je jouw ANWB Mobiliteitskaart aan het account van een van de (of alle) deelaanbieders. Vervolgens gebruik je de ANWB Mobiliteitskaart app of de app van deelaanbieder om een auto te reserveren. Je ziet dan ook direct wat het kost. De app geeft de route naar de auto die je hebt gereserveerd en je opent de auto met de app of je mobiliteitskaart. Als je klaar bent zet je de auto terug op zijn plek of parkeer je hem in de zone, dat is afhankelijk van de deelaanbieder. Daarna sluit je de auto weer met de app of je mobiliteitskaart en worden de kosten op afgerekend met de ANWB Mobiliteitskaart.

Vraag & antwoord autodelen

Ondersteuning nieuwe regelgeving CO2-reductie 

Lees hier hoe het zit met deze nieuwe regelgeving en hoe de Mobiliteitskaart daarbij kan helpen.

Deelvervoer wordt groot in de toekomst 

Een mobiliteitskaart geeft ondernemers de mogelijkheid om eenvoudig van deelvervoer gebruik te maken.

Tankpas of mobiliteitskaart 

Wat voor kaart is het meest geschikt voor jou als autorijder? Een tankpas of een mobiliteitskaart? Kom meer te weten over de mogelijkheden.

De voordelen van een mobiliteitskaart voor autorijders 

Met de mobiliteitskaart bespaar je tijd en geld en ben je in staat om flexibel te reizen.