Deelauto

Deelauto

  • Altijd een auto in de buurt
  • Een auto passend bij elke situatie
  • Eenvoudig afrekenen met mobiliteitskaart
Meer informatie

Verschillende deelauto mogelijkheden

Met de Mobiliteitskaart van de ANWB maak je eenvoudig gebruik van verschillende deelauto aanbieders. Zo gebruik je een auto zonder borg of abonnementskosten wanneer jij dat wil. 

Een deelauto gebruiken

Deelauto's kunnen door verschillende mensen gebruikt worden. Je reserveert eenvoudig een auto en kan deze 24 uur per dag, 7 dagen in de week ophalen of terugbrengen. Er zijn verschillende aanbieders van deelauto's die elk hun eigen kenmerken en kosten kennen. 

Voor de ANWB Mobiliteitskaart werken we samen met GreenWheels, Mywheels, Amber en Sixt Share en hebben zo het grootste en landelijk dekkende zakelijk deelaanbod van Nederland. Allemaal unieke deelconcepten die op veel plekken in Nederland te vinden en gebruiken zijn met samen meer dan 7.500 (elektrische) deelauto's. 

Zo gebruik je een deelauto

Om gebruik te maken van een deelauto koppel je jouw ANWB Mobiliteitskaart aan het account van een van de (of alle) deelaanbieders. Vervolgens gebruik je de ANWB Mobiliteitskaart app of de app van deelaanbieder om een auto te reserveren. Je ziet dan ook direct wat het kost. De app geeft de route naar de auto die je hebt gereserveerd en je opent de auto met de app of je mobiliteitskaart. Als je klaar bent zet je de auto terug op zijn plek of parkeer je hem in de zone, dat is afhankelijk van de deelaanbieder. Daarna sluit je de auto weer met de app of je mobiliteitskaart en worden de kosten op afgerekend met de ANWB Mobiliteitskaart, één keer per maand dus. 

Veelgestelde vragen over autodelen

Met de ANWB Mobiliteitskaart betaal je géén abonnementskosten, maar betaal je naar daadwerkelijk gebruik per uur.

Bekijk alle veelgestelde vragen over de ANWB Mobiliteitskaart