Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Tanken

  • Tanken bij alle tankstations in heel Nederland
  • Gratis uitbreiden met optie 'Tanken in Europa'
  • Ruime weeklimiet van € 350,-
Meer informatie 

Tanken met de Mobiliteitskaart

Met de Mobiliteitskaart van de ANWB reken je eenvoudig af voor brandstof, motorolie en ruitenwisservloeistof bij bemande en onbemande tankstations in heel Nederland. Kies voor Auto Compleet of Mobiliteit Compleet als je met de ANWB Mobiliteitskaart wil afrekenen om te tanken.

Tankpas in heel Europa of alleen de Benelux

Bij het bestellen van de ANWB Mobiliteitskaart kun je gratis de optie 'Tanken in Europa' toevoegen. In dat geval ontvang je een tankpas met twee zijdes: de ene zijde is voor tanken in de Benelux en de andere voor tanken in landen binnen de Europese Unie. Je kunt in het buitenland tanken bij alle aangesloten tankstations van DKV EuroService. Dit zijn meer dan 100.000 aangesloten locaties in Europa. Bekijk het overzicht bij welke Europese tankstations de Tankpas geaccepteerd wordt.

Wil je alleen tanken in de Benelux? Dat kan, je ontvangt dan een kaart met één strip aan de achterzijde om te betalen bij de tankstations in Nederland, België en Luxemburg. 

Zo werkt tanken met de ANWB Mobiliteitskaart

Met de ANWB Mobiliteitskaarten Auto Compleet en Mobiliteit Compleet is het mogelijk om te tanken. 

  1. Onthoud de huidige kilometerstand van de auto.
  2. Start met tanken zoals je dat normaal ook altijd doet.
  3. Reken met de Mobiliteitskaart af bij de kassa in het tankstation of volg de instructies op het betaalautomaat bij een zelfkassa.
  4. Om af te rekenen gebruik je de pincode van de kaart. 
  5. Er wordt vervolgens gevraagd of je met een vervangende auto rijdt. Geef aan indien je in een vervangende auto rijdt en vul de kilometerstand in.
  6. Je hebt betaald en bent klaar om weer de weg op te gaan.

Voor tanken met de ANWB Mobiliteitskaart geldt een standaard weeklimiet van € 350,- per kaart. Is dit niet voldoende? Neem dan contact met ons op voor het verhogen van het limiet. Je ontvangt alle gemaakte kosten op één factuur die je maandelijks via een automatische incasso betaalt. Bekijk de tanklocator waar je voordelig kunt tanken en besparen op de brandstof.

Eén pas met twee magneetstrippen

Bestel je een Auto Compleet Mobiliteitskaart en kies je voor tanken in heel Europa dan ontvang je één kaart met twee magneetstrippen. 

Kies je voor een Mobiliteitskaart Compleet met Europa tanken dan ontvang je naast een mobiliteitskaart ook een losse tankpas met twee zijdes. Deze pas is dan te gebruiken om te tanken in de Benelux en de rest van Europa. Deze passen worden los van elkaar toegestuurd.

Veelgestelde vragen

Ondersteuning nieuwe regelgeving CO2-reductie 

Lees hier hoe het zit met deze nieuwe regelgeving en hoe de Mobiliteitskaart daarbij kan helpen.

Deelvervoer wordt groot in de toekomst 

Een mobiliteitskaart geeft ondernemers de mogelijkheid om eenvoudig van deelvervoer gebruik te maken.

Tankpas of mobiliteitskaart 

Wat voor kaart is het meest geschikt voor jou als autorijder? Een tankpas of een mobiliteitskaart? Kom meer te weten over de mogelijkheden.

De voordelen van een mobiliteitskaart voor autorijders 

Met de mobiliteitskaart bespaar je tijd en geld en ben je in staat om flexibel te reizen.