Tanken

Tanken

  • Alle tankstations in Nederland
  • Motorolie en koelvloeistof betalen met de kaart
  • Ook te gebruiken voor de Carwash
  • Uit te breiden naar tanken Europa
Meer informatie

Tanken met de ANWB Mobiliteitskaart

Met de Mobiliteitskaart kan je betalen voor brandstof, motorolie, ruitenwisservloeistof én de carwash bij alle bemande en onbemande tankstations in Nederland. 

Europese Tankpas

De Mobiliteitskaart is uit te breiden met tanken in het buitenland. In dat geval komt er € 0,50 per maand bij en ontvang je een extra Tankpas. Met de buitenlandse magneetstrip kun je tanken bij alle aangesloten tankstations van DKV EuroService. Dit zijn meer dan 100.000 aangesloten locaties in Europa. Alle kosten komen op één verzamelfactuur. Heb je al een ANWB Mobiliteitskaart en wil je ook een Europese Tankpas? Ga dan naar Mijn ANWB voor de Zaak.

Bekijk het overzicht bij welke Europese tankstations de Tankpas geaccepteerd wordt.

Zo werkt tanken met de ANWB Mobiliteitskaart

  1. Onthoud de huidige kilometerstand van de auto.
  2. Start met tanken zoals je dat normaal ook altijd doet.
  3. Reken met de Mobiliteitskaart af bij de kassa in het tankstation of volg de instructies op het betaalautomaat bij een zelfkassa.
  4. Om af te rekenen gebruik je de pincode van de kaart. 
  5. Er wordt vervolgens gevraagd of je met een vervangende auto rijdt. Geef aan indien je in een vervangende auto rijdt en vul de kilometerstand in.
  6. Je hebt betaald en bent klaar om weer de weg op te gaan.

Je ontvangt alle gemaakte kosten op één factuur die je maandelijks via een automatische incasso betaalt. Bekijk de tanklocator waar je voordelig kunt tanken en besparen op de brandstof.

In onderstaande video wordt uitgelegd hoe je met de Mobiliteitskaart kunt tanken:


Carwash

Je kunt ook de carwash betalen met de Mobiliteitskaart. Je vindt hier een overzicht van wasstraten in Nederland waar je kunt betalen met de Mobiliteitskaart.

Betalen met de kaart kan apart of samen met de brandstof. De carwash wordt als aparte transactieregel vermeld op je factuur.

Bekijk de veelgestelde vragen over tanken met de ANWB Mobiliteitskaart.