Parkeren

Parkeren

 • Mobiel parkeren in heel Nederland
 • Straatparkeren / P+R terreinen / Schiphol
 • Betaal alleen voor de échte parkeertijd
Meer informatie

Parkeren met de Mobiliteitskaart

Zakelijk parkeren zorgt in veel bedrijven nog voor veel overbodig papierwerk. Met de Mobiliteitskaart van de ANWB help je dit dilemma in één keer jouw onderneming uit. Parkeerdeclaraties, bonnetjes bewaren en terugbetaling aan werknemers is niet meer nodig. Je betaalt alleen wat je ook daadwerkelijk hebt geparkeerd. Met de ANWB Mobiliteitskaart kun je met Yellowbrick via hun app parkeren op straat, bij garages van Interparking en bij 160 ParkBee-locaties. 

Straatparkeren met de Yellowbrick app

Om via de Mobiliteitskaart op straat te parkeren werken wij samen met de parkeerapp van Yellowbrick. Na het onvangen van de mobiliteitskaart activeer je eenmalig je account waarna je met de app van Yellowbrick alles voor parkeren regelt. Een handleiding hiervoor vind je onder het kopje handleindingen in de app of je online dashboard van de mobiliteitskaart. 

Download de Yellowbrick app

Onderweg-app in de Google Play Onderweg-app in de App StoreOnderweg-app in de Windows Store

 

Zo werkt straatparkeren met de ANWB Mobiliteitskaart

 1. Activeer eenmalig je Yellowbrick account (zie handleiding in de app of je online dashboard van de mobiliteitskaart).
 2. Open de Yellowbrick app.
 3. Klik op de knop ‘Start nieuwe transactie’.
 4. Vul de zonecode in of geef de app toestemming om een zonesuggesties te doen op basis van gps.
 5. Klik op ‘Gebruiken’ en voeg je kenteken toe aan de parkeertransactie.
 6. Klik op de knop ‘Start parkeren’.
 7. Wil je stoppen met parkeren? Klik dan op de knop ‘Stop parkeren’. 

Veelgestelde vragen

Kijk op de pagina Parkeren hoe je kunt parkeren met je ANWB Mobiliteitskaart.

Aan de hand van de volgende stappen activeert je Yellowbrick en koppel je Yellowbrick aan je ANWB Mobiliteitskaart portal:

 1. Log in op je ANWB Mobiliteitskaart portal (mijn.anwbmobiliteitskaart.nl)
 2. Kies voor ‘Mijn gegevens’.
 3. In de sectie ‘Producten’ zie je achter ‘Yellowbrick straatparkeren’ je Travelcard-pasnummer en een (fictief) kenteken staan.
 4. Download en open de Yellowbrick app. Beschik je al over een actief Yellowbrick account? Log dan eerst uit door links bovenin op het icoon met drie strepen te klikken en op ‘Uitloggen/wissen account’ te klikken.
 5. Klik vervolgens op de groene knop ‘Activeer Travelcard’.
 6. Vul in het vervolgscherm je Travelcard-pasnummer en een (fictief) kenteken in en klik op ‘Activeren’.
 7. Vul een zelfgekozen inlognaam en je e-mailadres in en klik op ‘Nu activeren’. Je ontvangt een e-mail van Yellowbrick om een wachtwoord in te stellen.
 8. Open de mail op je telefoon. De link in de e-mail opent namelijk de app waarmee je een wachtwoord kunt instellen. Let op: gebruik hiervoor niet Internet Explorer; deze browser ondersteunt dit proces niet.
 9. Open de Yellowbrick-app en klik op ‘Inloggen’.
 10. Vul je gebruikersgegevens in en klik op ‘Inloggen’.
 11. Voeg tot slot het daadwerkelijke kenteken van je auto toe door links bovenin op het icoon met drie strepen te klikken. Ga vervolgens naar ‘Beheer gebruikers & kentekens’ en selecteer daar ‘Nieuwe toevoegen’

Nadat je auto geparkeerd staat, open je de Yellowbrick app. Via de handige GPS-functie herkent de app direct het juiste parkeertarief. Om je parkeertransactie te starten, druk je simpelweg op de startknop in de app. Klaar met parkeren? Open de app en druk op de stopknop, zo betaal je alleen voor de werkelijke parkeertijd. Als de parkeertijd in een zone eindigt, stopt je transactie automatisch.

Ga naar de Yellowbrick App en klik op de button ‘inloggen’ en vervolgens op 'wachtwoord vergeten'. Je ontvangt direct een nieuw wachtwoord.

Voor straatparkeren: per parkeertransactie betaal je 34 cent exclusief btw. Voor de parkeertijd worden de geldende reguliere parkeertarieven berekend.

Bekijk alle veelgestelde vragen over de ANWB Mobiliteitskaart