Parkeren

Parkeren

 • NIEUW: parkeren bij Q-park
 • Straatparkeren / P+R terreinen / Parkeergarages
 • Alle parkeerkosten overzichtelijk op een factuur
Meer informatie

Parkeren met de Mobiliteitskaart

Zakelijk parkeren zorgt vaak voor veel overbodig papierwerk. Met de Mobiliteitskaart kun je gemakkelijk parkeren op vele locaties en vind je alle parkeerkosten overzichtelijk terug op een plek. Of je nu ZZP’er of een MKB’er bent. Parkeren wordt een stuk gemakkelijker met de ANWB Mobiliteitskaart. Je betaalt alleen wat je daadwerkelijk hebt geparkeerd en je kunt terecht bij Q-park, Interparking, Parkbee, P+R parkeren en natuurlijk kun je ook parkeren op straat. We maken het je graag zo gemakkelijk mogelijk!

NIEUW: Parkeren in een Q-park garage

Parkeer gemakkelijk ik een Q-park garage met de Mobiliteitskaart app. Scan bij binnenkomst de Q-park QR-code en je parkeeractie start automatisch. Bij het verlaten van de parkeergarage scan je de QR-code nogmaals en kun je zo uitrijden. En de parkeerkosten vind je direct terug in de app. Lekker makkelijk en overzichtelijk! Meer weten? Lees meer uitleg over parkeren in een Q-park of bekijk de veelgestelde vragen hier.

Parkeren met Yellowbrick (straatparkeren, Interparking, Parkbee)

Op straat parkeren is een eitje met Yellowbrick. Maak gebruik van Yellowbrick via de ANWB Mobiliteitskaart App. Maak een Yellowbrick account aan en parkeren maar! Start en stop je parkeeractie met de app en vind al je parkeerkosten terug in je dashboard. Met Yellowbrick kun je ook terecht bij Interparking garages en Parkbee-locaties. Lees meer uitleg over parkeren met Yellowbrick of bekijk de veelgestelde vragen hier.

Parkeren op een P+R terrein

Gemakkelijk het centrum van de stad bezoeken doe je met P+R parkeren. Parkeer je auto op een P+R terrein, verplaats je met het openbaar vervoer naar het centrum en parkeer voor een super laag tarief! Zo ben je snel en gemakkelijk in het centrum en voorkom je onnodig hoge parkeerkosten. Meer weten? Lees meer uitleg over P+R parkeren of bekijk de veelgestelde vragen hier.

Wil je ook een ANWB Mobiliteitskaart bestellen? Goede keuze! Bestel jouw Mobiliteitskaart gemakkelijk en snel bij de ANWB.

Bestel mijn Mobiliteitskaart

 

Veelgestelde vragen

Kijk op de pagina Parkeren hoe je kunt parkeren met je ANWB Mobiliteitskaart.

Aan de hand van de volgende stappen activeert je Yellowbrick en koppel je Yellowbrick aan je ANWB Mobiliteitskaart portal:

 1. Log in op je ANWB Mobiliteitskaart portal (mijn.anwbmobiliteitskaart.nl)
 2. Kies voor ‘Mijn gegevens’.
 3. In de sectie ‘Producten’ zie je achter ‘Yellowbrick straatparkeren’ je Travelcard-pasnummer en een (fictief) kenteken staan.
 4. Download en open de Yellowbrick app. Beschik je al over een actief Yellowbrick account? Log dan eerst uit door links bovenin op het icoon met drie strepen te klikken en op ‘Uitloggen/wissen account’ te klikken.
 5. Klik vervolgens op de groene knop ‘Activeer Travelcard’.
 6. Vul in het vervolgscherm je Travelcard-pasnummer en een (fictief) kenteken in en klik op ‘Activeren’.
 7. Vul een zelfgekozen inlognaam en je e-mailadres in en klik op ‘Nu activeren’. Je ontvangt een e-mail van Yellowbrick om een wachtwoord in te stellen.
 8. Open de mail op je telefoon. De link in de e-mail opent namelijk de app waarmee je een wachtwoord kunt instellen. Let op: gebruik hiervoor niet Internet Explorer; deze browser ondersteunt dit proces niet.
 9. Open de Yellowbrick-app en klik op ‘Inloggen’.
 10. Vul je gebruikersgegevens in en klik op ‘Inloggen’.
 11. Voeg tot slot het daadwerkelijke kenteken van je auto toe door links bovenin op het icoon met drie strepen te klikken. Ga vervolgens naar ‘Beheer gebruikers & kentekens’ en selecteer daar ‘Nieuwe toevoegen’

Nadat je auto geparkeerd staat, open je de Yellowbrick app. Via de handige GPS-functie herkent de app direct het juiste parkeertarief. Om je parkeertransactie te starten, druk je simpelweg op de startknop in de app. Klaar met parkeren? Open de app en druk op de stopknop, zo betaal je alleen voor de werkelijke parkeertijd. Als de parkeertijd in een zone eindigt, stopt je transactie automatisch.

Ga naar de Yellowbrick App en klik op de button ‘inloggen’ en vervolgens op 'wachtwoord vergeten'. Je ontvangt direct een nieuw wachtwoord.

Voor straatparkeren: per parkeertransactie betaal je 34 cent exclusief btw. Voor de parkeertijd worden de geldende reguliere parkeertarieven berekend.

Bekijk alle veelgestelde vragen over de ANWB Mobiliteitskaart