Taxi en Uber

Taxi en Uber

  • 24/7 beschikbaar
  • Landelijk dekkend netwerk
  • Snel en makkelijk ritten boeken via de ANWB Servicedesk
  • Ook voor Uber te gebruiken
Meer informatie

Taxi of Uber met de ANWB Mobiliteitskaart

Via de mobiliteitskaart reserveer je makkelijk en snel een taxi of Uber.

Uber reserveren

Of je nou naar je werk moet of naar een klant, Uber brengt je binnen een paar minuten in contact met een betrouwbare chauffeur. Via de Uber app kan je eenvoudig een rit aanvragen en betaal je met de ANWB Mobiliteitskaart. Kies als betaalmiddel in de app voor Mobiliteitskaart en je ontvangt achteraf de kosten per factuur. Uber is al te gebruiken in meer dan 700 steden wereldwijd.

Download de Uber App

Met de Uber app kun je snel betrouwbare ritten regelen.

Onderweg-app in de Google Play Onderweg-app in de App Store


Taxi reserveren

Wil je liever een taxi reserveren? Neem dan contact op met de ANWB Servicedesk via telefoonnummer: +31 (0)30 304 06 44 en reserveer een taxi. De Servicedesk zal je dan, tijdens kantooruren (08:30 – 17:30 uur), doorverbinden met Transvision. Buiten kantoortijden zal er bij het bellen naar de ANWB Servciedesk een keuzemenu volgen, waarbij je automatisch zal worden doorgezet naar Transvision. Een taxi reserveren via de Servicedesk (Transvision) is dan ook 24/7 mogelijk.

Voor het reserveren van de taxi moet je je kaartnummer (bestaande uit 16 cijfers) doorgeven. Boek een taxi telefonisch minimaal 30 minuten voordat je wil worden opgehaald. Je kunt tot 15 minuten voor het afgesproken tijdstrip de taxirit annuleren of wijzigen.

Bekijk de top vier van veelgestelde vragen over Taxi en Uber in combinatie met de ANWB Mobiliteitskaart.

Veelgestelde vragen Taxi en Uber

Je kunt op twee manier een taxi reserveren:

  1. Via het landelijke netwerk: je kunt een taxi reserveren door te bellen met de ANWB Mobiliteitskaart Servicedesk op +31 (0)30-3040644. Boek een taxi minimaal 30 minuten voordat je opgehaald wil worden. Je kunt tot 15 minuten voor het afgesproken tijdstip de taxirit annuleren of wijzigen. Houd je pasnummer van de ANWB Mobiliteitskaart bij de hand.
  2. Via Uber for Business: je kunt Uber gebruiken in binnen- en buitenland. Hiervoor moet je de Uber App downloaden. Bekijk de volgende veelgestelde vraag: hoe koppel ik een Uber account aan mijn ANWB Mobiliteitskaart? voor het koppelen van je account.

Na aanvraag van een ANWB Mobiliteitskaart ontvang je per email een activatiemail voor Uber. Klik op de link en kies voor de optie “bestaande reiziger” of “nieuwe reiziger”. Als je een nieuwe reiziger bent, vul je je gegevens in voor het aanmaken van een account. Als je een bestaande reiziger bent, log je in met je bestaande inloggegevens van Uber. 

Je ontvangt in beide gevallen een verificatiecode per sms of e-mail (bij keuze inloggen met emailadres). Je wordt vervolgens verwezen naar de Appstore om de Uber App te downloaden. Log vervolgens in.
Om al je taxiritten te betalen met de ANWB Mobiliteitskaart moet je tenslotte nog je kaart koppelen aan je Uber-account. Dit doe je zo:

  • Ga in de Uber-app naar “profile and payment” in het menu.
  • Kies voor ANWB. Je ANWB Mobiliteitskaart is nu gekoppeld.
  • Je kunt de taxiritten reserveren met de Uber-app.

Als je een taxi of Uber telefonisch reserveert, betaal je de actuele rittarieven. Je betaalt dus géén toeslagen of startkosten per rit.

Ga naar alle veelgestelde vragen over Taxi en Uber met betrekking tot de ANWB Mobiliteitskaart.