EV-laden

EV-laden

 • Alle openbare laadpalen in Nederland
 • Laden bij laadpunten in Europa
 • Snelladen bij Fastned station via je kaart of app
Meer informatie

Laden elektrische auto met de Mobiliteitskaart

Met de Mobiliteitskaart van de ANWB laad je eenvoudig je elektrische auto op bij alle openbare laadpalen in Europa. Voor alle volledig elektrische auto’s is het tevens mogelijk om te snelladen bij Fastned. Alle transacties worden per maand in één keer verrekend. 

Bij het bestellen van de ANWB Mobiliteitskaart kun je de optie 'Laden' gratis toevoegen. Je ontvangt dan een losse laaddruppel voor aan je sleutelbos waarmee je eenvoudig je elektrische auto oplaadt bij alle openbare laadpalen in heel Nederland inclusief Fastned voor snelladen. Je betaalt bij het laden de leveranciersprijs + € 0,02 per kWh.

Laden in het buitenland

Je kunt steeds beter met de elektrische auto naar het buitenland. Het aantal laadpunten wordt continu uitgebreid. Het is ook mogelijk om gebruik te maken van buitenlandse laadpalen met de ANWB Mobiliteitskaart. De leveranciers van de laadpalen bepalen zelf hun tarieven. De kosten zijn afhankelijk van de kilowattuur-prijs.  

Download Fastned App

Met Fastned kun je je elektrische auto in minder dan twintig minuten opladen langs de snelweg en in de stad. Om gebruik te maken van Fastned kun je de paal activeren met je laaddruppel of je gebruikt de Fastned App. Hoe werkt dit? Download de Fastned App en registreer je. Koppel eenmalig je ANWB Mobiliteitskaart aan je Fastned account en je kunt aan de slag. 

Fastned in de Google Play Fastned in de App Store

 

Zo werkt elektrisch opladen bij een publieke laadpaal met de ANWB Mobiliteitskaart

 1. Check oplaadpalen.nl voor een overzicht van publieke laadpalen bij jou in de buurt.
 2. Steek de kabel in de laadpaal en de andere kant in de auto.
 3. Houd de laaddruppel voor de sensor van de paal en wacht tot de lampjes blauw kleuren.
 4. Je auto wordt nu opgeladen.
 5. Om het opladen te beëindigen, houd je de laaddruppel weer tegen de sensor. Wacht totdat de lampjes uitgaan.
 6. Verwijder nu de kabel en je kunt wegrijden.

Zo werkt elektrisch opladen bij Fastned met de ANWB Mobiliteitskaart

 1. Check op fastned.nl of jouw auto geschikt is om mee te snelladen.
 2. Kies een Fastned laadstation dat op jouw route ligt.
 3. Steek de stekker in de auto.
 4. Houd de laaddruppel voor de kaartlezer en je laadsessie start direct.
 5. Door de laaddruppel weer voor de kaartlezer te houden, beëindig je de laadsessie.
 6. Trek de stekker uit je auto en hang deze weer terug.
 7. Je kunt nu wegrijden.

Veelgestelde vragen

Je kunt je auto opladen met de optionele laaddruppel die geleverd wordt naast je ANWB Mobiliteitskaart. Je start en stopt een laadsessie door de druppel voor de laadpaal te houden. Laden is ook mogelijk met de Fastned app

Een laaddruppel is kosteloos bij te bestellen. Hiervoor vink je tijdens het bestellen elektrisch laden aan in het aanvraagformulier. 

Met je ANWB Mobiliteitskaart kun je je elektrische auto bij alle publieke/openbare laadpunten opladen en, indien je een vol-elektrische auto hebt, ook bij de snellaadstations van Fastned. Uitzondering zijn de PitPoint laadstations. Een overzicht van alle oplaadpunten vind je op oplaadpunten.nl. Kijk hier voor de Fastned-locaties.

Je kunt met de ANWB Mobiliteitskaart elektrisch laden in Nederland, België, Duitsland en Verenigd Koninkrijk. Kijk hier voor alle Fastned locaties. In Nederland kun je tevens gebruik maken van alle publieke/openbare laadpunten. 

Ja, bij de snellaadstations van FastNed kun je binnen 20 minuten je auto opladen met de ANWB Mobiliteitskaart. Kijk hier of je auto geschikt is voor snelladen.

Nee, je kunt de ANWB Mobiliteitskaart meteen gebruiken zonder te registreren bij Fastned door de laadpas voor de paslezer te houden. Als je de Fastned app wil gebruiken kun je je ANWB Mobiliteitskaart koppelen aan je Fastned account in de app.

In de Fastned kun je aangeven dat je de betalingen van de laadbeurten via de ANWB Mobiliteitskaart wilt laten verlopen. Doorloop de volgende stappen:

 1. Ga naar de Fastned App en maak een account aan 
 2. Ga naar de betaalmethode onder “Mijn profiel” en kies de optie “laadpas”
 3. Voer het kaartnummer in van je ANWB Mobiliteitskaart. Voeg toe en je kaart is gekoppeld.
 4. Nu kun je een Fastned laadsessie eenvoudig starten en stoppen met de Fastned app. Alle transacties worden via de ANWB Mobiliteitskaart gefactureerd.

Voor de publieke/openbare laadpunten in Nederland gelden de reguliere tarieven. Voor laden via Fastned betaal je € 0,59 per kWh. Je betaalt géén abonnementskosten of kosten per laadsessie.

Bekijk alle veelgeselde vragen