Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Flexibele mobiliteit voor ondernemers

Er is voor ondernemers veel mogelijk om van A naar B te gaan. Wij geven je de informatie die je nodig hebt.

Meer informatie 

Alles over flexibele mobiliteit voor ondernemers

Ontdek de mogelijkheden voor MKB en ZZP

Veel ondernemers hebben een auto van de zaak, waarmee ze naar hun zakelijke afspraken gaan. Maar er zijn meer mogelijkheden om zakelijk van A naar B te komen. Ook als je geen auto van de zaak hebt. Ontdek hoe je op het gebied van mobiliteit flexibel blijft en alles goed regelt! Er zijn veel mogelijkheden voor jou als zzp'er of werkgever in het MKB én voor je medewerkers.

Flexibel zakelijk reizen

Per dag bepalen hoe je wil reizen 

De laatste jaren is er een aantal extra mogelijkheden om te reizen op de markt gekomen. Denk aan deelconcepten zoals (elektrische) fietsen, deelscooters, deelauto’s en mobiliteitskaarten. Steeds meer mkb-bedrijven houden zich daarom bezig met een flexibel mobiliteitsbeleid.

Deelvervoer wordt groot in de toekomst 

Als ondernemer ben je veel onderweg. In de meeste gevallen met de auto. Maar vooral in de grote steden wordt het gebruik van de auto sterk ontmoedigd. Gelukkig zijn er alternatieven. Met een nieuwe mobiliteitskaart biedt de ANWB nog meer vervoersmogelijkheden op één kaart aan.

Zakelijk vervoer van de toekomst

Zakelijk directeur ANWB: 'Denk als ondernemer na over je mobiliteit' 

Mobiliteit wordt steeds flexibeler. Omdat het drukker wordt in de stad en op de wegen, is het belangrijk dat de manier waarop we ons van A naar B verplaatsen, verandert. We moeten flexibeler gaan reizen, zowel qua vervoer, frequentie als de tijden waarop. Een interview met Willem Aal, directeur ANWB Zakelijk.

Mobiliteitskaart ondersteunt bij nieuwe regelgeving CO2-reductie 

Sinds 1 januari 2022 is er een nieuwe regeling voor bedrijven voor reiskostenvergoeding. Werkgevers mogen alleen daadwerkelijk gemaakte reiskosten vergoeden. Dat betekent dat je als werkgever een goed overzicht moet hebben van de dagen waarop jouw werknemers thuis of op kantoor werken.

Keuze uit 3 pakketten met de nieuwe ANWB Mobiliteitskaart 

De ANWB Mobiliteitskaart is vernieuwd. Voortaan kun je kiezen uit drie pakketten. Deze pakketten zijn afgestemd op het vervoer dat je daadwerkelijk gebruikt. Zo kies je voor de variant die het beste past bij jouw manier van zakelijk reizen.

ANWB Mobiliteitskaart 

Met de mobiliteitskaart van ANWB voor de Zaak kun je zorgeloos gebruikmaken van alle vormen van vervoer.

Wegenwacht® voor de Zaak 

Hulp bij pech speciaal voor ZZP en MKB, of je nou privé of zakelijk rijdt. Ook in het buitenland.

ANWB Zakelijke Lease 

Voordeliger zakelijk leasen met ANWB voor de Zaak. Je hebt geen onverwachte kosten en je kunt zorgeloos autorijden.

Mijn ANWB voor de Zaak 

Op Mijn ANWB voor de Zaak kun je online eenvoudig je Wegenwacht services beheren, muteren en informatie vinden over je lidmaatschap.