Meest gestelde vragen over de dekking van de Wegenwachtpakketten

Je kunt zien welk pakket jij hebt in Mijn ANWB. Kijk na inloggen bij Mijn Lidmaatschap en Wegenwacht om te zien wat er in jouw Wegenwacht pakket zit.

Weet je welk pakket je hebt en wil je zien wat er in dit pakket zit en waar je dus recht op hebt? Bekijk de dekking per Wegenwacht pakket.

Weet je niet welk Wegenwacht pakket je hebt? Dat kun je zien in Mijn ANWB. Ook daar vind je een overzicht van wat er in jouw pakket zit.

Wegenwacht Service is persoonsgebonden. Dit betekent dat je recht hebt op pechhulp in elke auto waarin of op elke motor waarop je rijdt. Het maakt niet uit welk pakket je hebt, bij zowel Instap, Standaard als Compleet voor Nederland en Europa, is Wegenwacht Service persoonsgebonden.

Uitzondering zijn de ANWB Partnerpas en ANWB Jongerenpas. Deze pas is bedoeld voor je partner of kind als die alleen in de gezinsauto rijden. De pas geeft recht op pechhulp in de gezinsauto waarvan het kenteken bij ons bekend is. 

Rijdt je partner of kind ook in andere auto’s dan de gezinsauto? Of zijn er meerdere auto’s in het gezin? Dan is Wegenwacht Service met Partnervoordeel of Wegenwacht Service met Jongerenvoordeel de beste keus. Deze zijn net als Wegenwacht service persoonsgebonden.

Waar je recht hebt op pechhulp hangt af van het door jou gekozen Wegenwacht pakket. Kijk hier voor een overzicht van de dekking (inclusief dekkingsgebied) per pakket. Of log in bij MijnANWB en kijk bij ‘mijn lidmaatschap en Wegenwacht’ om te zien welk pakket je hebt en wat er door jouw pakket wordt gedekt.

 

Hulp aan aanhanger, camper of caravan is in Nederland bij ieder pakket gedekt. Ga je de grens over? Dan kun je een aanvullende dekking afsluiten voor je aanhanger, caravan of camper. Kijk hier voor de opties voor caravans en aanhangwagens. Kijk hier wanneer je pechhulp wil afsluiten voor een camper.

 

Er worden geen extra kosten in rekening gebracht bij een pechmelding zoals voorrijkosten, sleepkosten of arbeidskosten. Kosten voor onderdelen en arbeidskosten bij de garage zijn voor eigen rekening.

Er zijn wel wat uitzonderingen als je vaak pech hebt. In Nederland heb je 7 keer per contractjaar recht op sleutelhulp. Vanaf de 4e keer vragen wij daarvoor de volgende eigen bijdragen:

  • 4e keer: € 50,-
  • 5e keer: € 75,-
  • 6e keer: € 100,-
  • 7e keer: € 125,- 
  • Vanaf de 8e hulpverlening kunnen wij alsnog besluiten sleutelhulp te bieden; je betaalt hiervoor per keer € 175.-.

Wij helpen je op 2 verschillende kentekens per contractjaar. Voor elk volgend kenteken rekenen wij € 150,-.

 

Pechhulp in je woonplaats is bij een Wegenwacht standaard pakket of Wegenwacht compleet pakket inbegrepen. Heb je een Wegenwacht instap pakket? Dan is pechhulp in je woonplaats niet inbegrepen. Wil je weten welk pakket je hebt of overstappen op een pakket met woonplaatsservice? Log dan in op MijnANWB.

Kun je het antwoord op jouw vraag niet vinden? Neem dan contact  met ons op.