Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
Leden5%korting

Racefiets verzekering

  • 3 jaar aankoopbedrag terug bij diefstal
  • Ook verzekerd tijdens toertochten
  • Vertrouwde ANWB-service
Bereken je premie 

Racefiets verzekering

Jouw racefiets verzekeren bij de ANWB

Zoek je een verzekering voor jouw racefiets? Met de fietsverzekering van de ANWB is je racefiets wereldwijd verzekerd tegen diefstal en beschadiging. Dit geldt ook voor meeverzekerde accessoires.

ANWB Racefiets verzekering afsluiten

Bij de ANWB kun je jouw racefiets voordelig verzekeren tegen diefstal en schade.  In het geval van diefstal krijg je de eerste 3 jaar het aankoopbedrag terug. Als jouw fiets beschadigd is, bijvoorbeeld door een aanrijding of val, dan vergoeden wij de schade. Je hebt een eigen risico van € 50,-. Zet je racefiets altijd goed op slot met een ART2 goedgekeurd slot. Anders kun je geen aanspraak maken op een vergoeding.

Accessoires eenvoudig meeverzekerd

Is je racefiets voorzien van accessoires zoals een fietscomputer? Dan kun je deze eenvoudig meeverzekeren door de waarde van je accessoires op te tellen bij de aanschafwaarde van je racefiets. Je sluit vervolgens de fietsverzekering af voor de totale waarde. Vergeet niet om de bon goed te bewaren van de meeverzekerde accessoires.

Tweedehands racefiets verzekeren

Ook een tweedehands racefiets verzeker je bij de ANWB. Bij het afsluiten van de verzekering gaan wij uit van de aanschafprijs die je voor de racefiets hebt betaald. Zorg er daarom voor dat je de aankoopnota goed bewaart. Heb je geen aankoopnota? Dan kun je de waarde van jouw racefiets bij een rijwielhandelaar naar keuze laten taxeren. Vergeet hierbij niet te vragen om een taxatiebevestiging inclusief het bedrag.

 

Daarom je racefiets verzekeren bij ANWB

 

Wereldwijd verzekerd

Of je nu in Nederland bent of aan de andere kant van de wereld, met een ANWB racefiets verzekering ben je overal ter wereld goed verzekerd.

 

Vertrouwde ANWB-service

Je bent altijd zeker van de deskundige, vertrouwde service en schadeafhandeling van de ANWB. Wij regelen alles, zodat jij snel weer zorgeloos op pad kunt.

 

5% Ledenkorting

Als ANWB-lid ontvang je 5% ledenkorting bovenop de premie. Ben je nog geen lid? Je kan tijdens het afsluiten van de racefiets verzekering direct lid worden.

Contact & Service

Vragen? Neem contact op

Nog niet gevonden wat je zoekt? Neem contact op met een van onze collega’s. Via onderstaande link vind je alle contact gegevens voor verzekeren.