Bakfietsverzekering

Bakfietsverzekering

Vergelijk en bereken je premie

Bakfietsverzekering

Jouw bakfiets goed verzekerd bij de ANWB

Op zoek naar een fietsverzekering voor jouw bakfiets? Dan zit je bij de ANWB goed. Met de ANWB Bakfietsverzekering is je bakfiets namelijk altijd en overal verzekerd tegen diefstal en schade. 

ANWB Bakfietsverzekering afsluiten

Ideaal zo'n bakfiets. Door de ruime bak kun je gemakkelijk je kinderen vervoeren. En ook voor de hond of de boodschappen is genoeg plek. Een bakfiets is niet goedkoop in de aanschaf, daarom is het slim om je goed te verzekeren tegen diefstal of schade. Wil je jouw bakfiets verzekeren? Kies dan voor een ANWB Fietsverzekering.

De Aflopende Fietsverzekering sluit je af voor een periode van 3 of 5 jaar. Wordt je bakfiets in de eerste drie jaar gestolen of raakt hij total loss? Dan betalen wij jou het volledige aankoopbedrag terug. Je verzekering wordt na diefstal beëindigd.

Liever je bakfiets doorlopend verzekeren? Met de Blijven Fietsen Fietsverzekering ben je verzekerd zolang je zelf wilt. Op je bakfiets monteren we een track&trace-zender, zodat deze slim verzekerd is tegen diefstal. Daarnaast profiteer je 24/7 van pechhulp voor je bakfiets. Wordt je bakfiets onverhoopt gestolen of raakt hij onherstelbaar beschadigd? Dan vergoedt de ANWB in de eerste 5 jaar van de verzekering het volledige aankoopbedrag.

Accessoires eenvoudig meeverzekerd

Er zijn verschillende accessoires die de rit op je bakfiets nog aangenamer maken zoals een peuterstoel, regentent of bakfietshoes. Deze accessoires kun je eenvoudig meeverzekeren door de waarde hiervan op te tellen bij het aankoopbedrag van je bakfiets. Je sluit vervolgens de bakfietsverzekering af voor deze totale waarde. Bewaar de bonnen van de meeverzekerde accessoires goed.

Elektrische bakfiets verzekeren

Heb je een elektrische bakfiets en wil je deze graag verzekeren? Ook hiervoor kun je bij ANWB terecht. Wij zien de elektrische bakfiets als e-bike. Kies in het menu bij 'soort fiets' voor 'e-bike' om de juiste premie te zien en je verzekering af te sluiten. Met onze e-bikeverzekering is jouw elektrische bakfiets altijd uitgebreid verzekerd tegen diefstal en schade. Je accu is meeverzekerd, dus ook daar hoef je je geen zorgen over te maken.

Kies je bakfietsverzekering

ANWB Bakfietsverzekering

Blijven Fietsen Fietsverzekering

Doorlopend

 • Verzekerd zolang je wilt
 • 5 jaar aankoopbedrag terug bij diefstal
 • Beschadiging, rechtsbijstand en ongevallen
 • 24/7 pechhulp in Nederland en België
 • Track & trace
 • Gemakkelijk diefstal melden via de app

Aflopende Fietsverzekering

Vaste periode: Compleet

 • Verzekerd voor 3 of 5 jaar
 • 3 jaar aankoopbedrag terug bij diefstal
 • Schade door poging tot diefstal
 • Beschadiging, Rechtsbijstand en Ongevallen

Aflopende Fietsverzekering

Vaste periode: Basis

 • Verzekerd voor 3 jaar
 • 3 jaar aankoopbedrag terug bij diefstal
 • Schade door poging tot diefstal

Uitgelicht

Tips tegen fietsdiefstal

De e-bike is enorm populair, maar helaas ook erg in trek bij het dievengilde. Hoe maak je het dieven nou echt lastig?

Wat is een ART-slot?

Wat is een ART-slot?

Je fiets zet je veilig op slot met een ART-slot. Wat is een ART-slot en waarom is dit keurmerk in het leven geroepen?

Bakfiets kopen: 7 tips

Bakfiets kopen: 7 tips

De bakfiets is handig en daarom erg populair. Wil jij een bakfiets kopen? Wij helpen je op weg met 7 aankooptips!

Een fietsverzekering op maat

De ANWB Aflopende Fietsverzekering biedt altijd een passende dekking, wat voor soort fiets je ook hebt. Bij de dekking Basis is diefstal en schade aan je fiets door een poging tot diefstal verzekerd. Als je fiets gestolen wordt of total loss raakt, dan ontvang je de eerste drie jaar het aankoopbedrag terug. Zo kun je zelf een nieuwe fiets kopen. Bij de dekking Compleet ben je ook verzekerd voor schade door een ongeval of valpartij, rechtsbijstand en ongevallen.

Bijbehorende accessoires zoals een kinderzitje, fietstas of fietsslot kun je heel simpel meeverzekeren. Dit doe je door de waarde hiervan op te tellen bij het bedrag van je fiets. Voor deze totale waarde kun je vervolgens je fietsverzekering afsluiten.

 

Veelgestelde vragen

Ja, de accu is meeverzekerd mits deze is opgenomen in het verzekerd bedrag. Dit is het totale bedrag waarvoor je de verzekering hebt afgesloten. Er moet dus wel premie voor betaald zijn.

Bij beschadiging of diefstal van de accu vergoeden wij de aanschafwaarde van een nieuwe accu van dezelfde soort en kwaliteit onder aftrek van een afschrijving. De afschrijving is 1,5% per maand tot maximaal 75% van de aanschafwaarde. Wij rekenen vanaf de ingangsdatum van de verzekering.

Meer informatie over hoe je accu is verzekerd kun je hier lezen. Hier vind je alle voorwaarden.

Bij de ANWB Fietsverzekering betaal je €0,- eigen risico bij diefstal van je e-bike of gewone stadsfiets. Voor mountainbikes en racefietsen geldt een eigen risico van 10% van het verzekerd bedrag bij diefstal.

Bijna alle fietssoorten hebben €25,- eigen risico bij schade. Alleen bij mountainbikes en racefietsen betaal je €50,- eigen risico.

Bij een kapotte fiets die niet meer gerepareerd kan worden (total loss) betaal je €0,- eigen risico. Voor mountainbikes en racefietsen geldt een eigen risico van 20% van het verzekerd bedrag. 

Meld je schade zo snel mogelijk bij ANWB. Je kunt hier je schade online melden.

De ANWB Blijven Fietsen Fietsverzekering is een slimme fietsverzekering met track&trace-systeem. Hiermee vinden wij jouw fiets na diefstal zo snel mogelijk terug. De Blijven Fietsen Fietsverzekering bestaat uit de volgende dekkingen:

 • Diefstal inclusief track&trace: wordt de fiets binnen 48 uur niet teruggevonden, dan krijg je van ons het aankoopbedrag terug. 
 • Beschadiging
 • Ongevallen
 • Verhaalrechtsbijstand
 • 24/7 hulp van de ANWB Alarmcentrale. 

 • Hulp ter plekke, dus snel weer op weg. 

 • Pech niet direct op te lossen? Wij brengen je naar je bestemming of fietsenmaker. 

 • In heel Nederland en België pechhulp, ook voor je deur. 

 • Voor elke type fiets passende service. 

Ja, dat kan. De high speed e-bikes vallen onder de categorie bromfietsen. Verzeker je high speed e-bike of speed pedelec met de ANWB Speed pedelec verzekering.

De Blijven Fietsen Fietsverzekering is een slimme fietsverzekering met track&trace, waarmee je altijd goed verzekerd bent tegen diefstal en schade. Ook pechhulp is standaard inbegrepen. De premie betaal je per maand of per jaar. Je bent doorlopend verzekerd, dus zolang als je zelf wilt. Na het eerste jaar kun je de verzekering dagelijks opzeggen.

Dankzij de track&trace-zender die op je fiets wordt bevestigd, kunnen we na diefstal jouw fiets weer opsporen. Lukt dit niet binnen 48 uur? De eerste 5 jaar van de verzekering krijg je bij diefstal of total loss je aankoopbedrag terug. 

De Aflopende Fietsverzekering sluit je af voor 3 of 5 jaar. Je hebt de keuze uit twee pakketten: Basis of Compleet. De premie betaal je in één keer vooruit. Bij diefstal of total loss van je fiets krijg je de eerste 3 jaar van de verzekering het aankoopbedrag terug. Na diefstal stopt je verzekering. Pechhulp is geen onderdeel van deze verzekering. 

Bekijk het volledige veelgestelde vragen overzicht

Contact & Service