Veilig Rijden Autoverzekering

Veilig Rijden Autoverzekering

Nú met 15% korting

Veilig Rijden Autoverzekering

Tot 30% veilige rijderskorting

Met de Veilig Rijden Autoverzekering verdien je korting met een goede rijstijl. Met de app houden we bij hoe veilig je rijdt, ontvang je feedback om je score te verbeteren en zie je hoeveel korting je hebt verdiend. Als je kiest voor de Veilig Rijden Autoverzekering ben je bij een botsing of andere autoschade altijd goed verzekerd.  

Veilig Rijden Autoverzekering afsluiten

Nú het eerste jaar 15% korting

Nú het eerste jaar 15% korting

De ANWB Veilig Rijden Autoverzekering is nu extra voordelig. Als je een WA Beperkt of WA Volledig Casco dekking afsluit profiteer je een jaar lang van 15% korting. Sluit uiterlijk 13 november de ANWB Veilig Rijden Autoverzekering af. 

Bekijk de actievoorwaarden

Veilig Rijden goed voor portemonnee

Veilig Rijden goed voor portemonnee

Door veilig te rijden ben je bewuster van je rijgedrag: je rijdt veiliger, creëert minder uitstoot, minder slijtage aan je auto en je verbruikt minder brandstof. Bij afsluiten van de verzekering ontvang je direct 10% korting.

Veilig Rijden? Zo werkt het!

Veilig Rijden? Zo werkt het!

Bij het afsluiten van de Veilig Rijden autoverzekering download je de app en ontvang je van ons een beacon die je in je auto legt. Via de app ontvang je elke 10 dagen feedback op je rijstijl en tips om deze te verbeteren.

Kies je autoverzekering

Dekking ANWB Veilig Rijden Autoverzekering

WA

Wettelijke Aansprakelijkheid

 • Schade aan anderen
 • Feedback op je rijstijl
 • Extra korting veilige rijders tot 30%
Nu 15% korting

WA+

Beperkt Casco

 • Schade aan anderen
 • Diefstal
 • Aanrijding dier
 • Ruitschade
 • Feedback op je rijstijl
 • Extra korting veilige rijders tot 30%
Nu 15% korting

All Risk

Volledig Casco

 • Schade aan anderen
 • Diefstal
 • Aanrijding dier
 • Ruitschade
 • Schade aan eigen auto
 • Aanschafwaardegarantie
 • Feedback op je rijstijl
 • Extra korting veilige rijders tot 30%

Aanvullende dekkingen

Wil je extra zekerheid? Breid je basisverzekering dan uit met een aanvullende dekking. In een paar klikken stel je de verzekering samen die helemaal past bij jou en je auto.

Met de Inzittendenverzekering zijn zowel jij als je medepassagiers verzekerd bij een ongeval dat je zelf veroorzaakt. De dekking geldt ook als jij of een inwonend gezinslid in andermans auto zit.

Meer over de Inzittendenverzekering

De dekking Verkeersrechtsbijstand biedt juridische bijstand aan jou en jouw gezinsleden bij juridische problemen die zijn ontstaan in het verkeer.

Meer over Verkeersrechtsbijstand

Met deze dekking krijg je tot 3 jaar na aankoopdatum van de auto de aanschafwaarde terug in geval van total loss of diefstal. Dit is standaard 1 jaar.

Alleen mogelijk bij Volledig Casco

Meer over 3 jaar aanschafwaardegarantie

Veelgestelde vragen

Je bent een veilige rijder als je je aan de verkeersregels houdt en je rijgedrag goed aanpast aan de omstandigheden (bijvoorbeeld bij gladheid). Vind jij jezelf een veilige rijder en wil je hiervoor beloond worden? Dan is de Veilig Rijden Autoverzekering perfect voor jou. Bij het afsluiten van deze autoverzekering download je de app en ontvang je van ons een beacon die je in je auto legt. De app meet je rijstijl op de onderdelen: snelheid, remmen, optrekken en het nemen van bochten. Ook krijg je inzicht in je smartphonegebruik. Meer weten over hoe je een veilige rijder kunt worden of hoe je jezelf kunt verbeteren? Lees onze rijtips.

Omdat dit een proef is, kan het zijn dat niet alle feedback correct is. De feedback telt daarom niet mee in je rijscore en heeft geen invloed op de korting die je van ons ontvangt.

Per ANWB Veilig Rijden Autoverzekering kan er maar één veilige rijder zijn. Als er meerdere bestuurders gebruik maken van de auto, installeer je de app op de smartphone van degene die volgens de verzekering hoofdbestuurder is.

Wij meten elk van deze 4 onderdelen door gebruik te maken van GPS en de gegevens van G-krachtmeter die wij verkrijgen via de sensoren van jouw smartphone.

Voor het meten van de acceleratie gebruiken wij de g-krachtmeter. Acceleratie is een maatstaf om het tempo in verandering van snelheid te meten. Voorbeeld: als jouw snelheid snel toeneemt over een korte tijd, is de acceleratie hoger dan wanneer je langzamer optrekt. Remmen is vergelijkbaar aan acceleratie en meet de mate waarop de auto afremt.

Lees onze rijtips

De ANWB gaat vertrouwelijk om met jouw data. Met de Veilig Rijden Autoverzekering draag je op verschillende manieren bij aan de verkeersveiligheid in Nederland. Door zelf veilig te rijden, maar ook doordat wij met alle anonieme data die door de veilige rijders wordt verzameld onveilige wegen en situaties in kaart kunnen brengen. Met de ANWB Veilig Rijden data helpen we lokale overheden om wegen veiliger te maken.

Hiervoor hebben we de volgende punten opgesteld:

De ANWB verstrekt geen persoonsdata aan de politie of elk ander (civiel) bevoegd gezag, tenzij:

 • wij fraude vermoeden;
 • jij fraude hebt gepleegd;
 • wij door de wet genoodzaakt zijn deze gegevens te verstrekken.

De ANWB verstrekt wel geanonimiseerde data om de verkeersveiligheid te verbeteren.

Meer over privacy

Bekijk alle veelgestelde vragen

Uitgelicht

Veilig Rijden app

Veilig Rijden app

Heb je de Veilig Rijden Autoverzekering afgesloten? Download dan de Veilig Rijden app. Zo heb je direct een duidelijk en volledig overzicht van je rijstijl, rijscore en welke korting je ontvangt op je premie.

Verkeersveiligheid en data

Verkeersveiligheid en data

De Veilig Rijden Autoverzekering draagt bij aan de verkeersveiligheid in Nederland. Door veilig rijden te stimuleren én door met alle anonieme rijdata onveilige wegen en situaties in kaart te brengen. Met de ANWB Veilig Rijden data helpen we lokale overheden en de maatschappij om wegen veiliger te maken.

Rijtips

Rijtips

Door veilig te rijden verklein je de kans op schade. Bekijk de tips over optrekken, remmen, het nemen van bochten, snelheid en smartphonegebruik en word een nog veiligere rijder.

Rij jij met een stick/dongel?

Rij jij met een stick/dongel?

Je kunt ook de de Veilig Rijden Autoverzekering hebben met een stick/dongel in je auto om je rijstijl te meten. Heb je hier vragen over? We helpen je graag.

Veilig Rijden Quiz

Drie teams gaan met elkaar de strijd aan om te zien wie de veiligste rijder is. Van triviavragen tot rijopdrachten, in een ritje van een half uur krijgen ze de leukste quiz van Nederland voor hun kiezen.

Jouw Privacy

Jouw Privacy

Wij begrijpen dat je wilt dat de ANWB zorgvuldig met jouw gegevens omgaat. Wij gebruiken jouw persoonlijke gegevens alleen voor het bepalen van jouw rijstijl en het berekenen van de korting.

Contact & Service