Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Wanneer moet je een kilometerverzekering afsluiten?

Het kiezen van de juiste autoverzekering is een belangrijke stap. Een van de opties die steeds populairder wordt, is de kilometerverzekering. Maar wanneer is het verstandig om een kilometerverzekering te kiezen?

1. Kilometerverzekering afsluiten als je weinig rijdt

Een van de redenen om een kilometerverzekering af te sluiten, is als je weinig kilometers per jaar rijdt. Dit kan het geval zijn als je bijvoorbeeld dicht bij je werk woont, regelmatig met het openbaar vervoer reist of niet veel behoefte hebt aan autorijden. Als je niet meer dan 7.500 kilometer per jaar rijdt, ben je met de ANWB Kilometerverzekering voordeliger uit dan met de reguliere autoverzekering.

2. Als je een tweede auto hebt

Heb je thuis meerdere auto's staan? Als je minder vaak rijdt in je tweede auto, kan een kilometerverzekering een goede keuze zijn. In plaats van een reguliere autoverzekering gebaseerd op een gemiddeld aantal kilometers, kun je met een kilometerverzekering geld besparen door een lagere vaste premie per maand en een bedrag per gereden kilometer.

3. Als je milieubewust bent

Naast het financiële aspect kan een kilometerverzekering ook een milieubewuste keuze zijn. Met een kilometerverzekering krijg je continu inzicht in de gereden kilometers via de Smart Driver App. Als je daardoor minder gaat rijden, stoot je minder CO2 uit en verminder je jouw impact op het milieu. Niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het klimaat.

4. Voor stadsbewoners

Woon je in een stad? Dan zijn je werk, boodschappen en sportveld vaak niet ver uit de buurt. Misschien loop je veel of maak je vaak gebruik van het openbaar vervoer. Als jouw auto veel thuis blijft staan, kan een kilometerverzekering een voordelige keuze zijn.

Tips bij het afsluiten van een kilometerverzekering

  • Bereken je verwachte aantal kilometers:

Voordat je een kilometerverzekering afsluit, is het belangrijk om een realistische schatting te maken van het aantal kilometers dat je jaarlijks zult rijden. Dit helpt je om een keuze te maken die past bij je rijgedrag en voorkomt dat je te veel of te weinig betaalt voor je verzekering.

  • Denk aan je toekomstige plannen:

Houd rekening met eventuele veranderingen in je rijgedrag of levensomstandigheden op de lange termijn. Als je bijvoorbeeld van plan bent om te verhuizen naar een andere locatie of je rijgewoonten drastisch te veranderen, overweeg dan hoe dit van invloed kan zijn op je kilometerverzekering.

  • Overweeg aanvullende dekkingen:

Afhankelijk van je individuele behoeften en rijgewoonten, kan het verstandig zijn om aanvullende dekkingen toe te voegen aan je kilometerverzekering, zoals aanschafwaardegarantie, rechtsbijstand of een aanvullende inzittendendekking.

Contact & Service

Vragen? Neem contact op

Nog niet gevonden wat je zoekt? Neem contact op met een van onze collega’s. Via onderstaande link vind je alle contact gegevens voor verzekeren.