Naar artikel

Parkeren in Scheveningen

Alles over parkeergarages, P+R, gratis en betaald parkeren in Scheveningen

Betaald, goedkoop of zelfs gratis parkeren in Scheveningen. Lees meer over parkeergarages, parkeertarieven en P+R locaties in Scheveningen om en nabij het strand.

Scheveningen is een drukbezochte badplaats, ook door toeristen. Rond het strand moet je overal betalen voor parkeren, in elk geval van 1 maart tot 1 november, daarbuiten verschilt het aanzienlijk. Ook de tarieven verschillen nogal. Parkeren op de straten rondom het strand zoals (het parkeerterrein) het Noordelijk Havenhoofd, de Strandweg en het Zwarte pad betaal je € 6,50 per uur met een maximum van € 25 als dagtarief. Let op: De gemeente startte op 1 mei 2023 een proef met vergunningen op een aantal straten in Scheveningen vlakbij het strand (gebied 43/80). Parkeren hier kost € 50 per dag als je geen vergunning hebt. Je kunt hier dus niet per minuut of uur betalen! Rond de kuststrook betaal je van maandag tot en met donderdag van 10:00 - 24:00, op vrijdag en zaterdag 10:00 - 02:00 en op zondag 10:00 - 24:00 

Als je een dagje aan het Scheveningse strand wil toeven, bedenk dan van tevoren goed waar je gaat parkeren. Garages zijn goedkoper dan parkeren op straat, maar P+R is een goed alternatief om de hoge parkeerkosten te ontwijken. Met het OV ben je binnen een half uur op het strand. 

Wil je weten waar je het goedkoopst parkeert? Maak dan gebruik van de ANWB Onderweg app.

Mobiel parkeren in Scheveningen

Betalen gaat het gemakkelijkst via mobiel parkeren. Je hoeft niet op zoek naar de automaat of in de rij te gaan staan. Bovendien bespaar je op je parkeerkosten omdat je alleen de werkelijke parkeertijd betaalt.

Gratis registreren voor ANWB Parkeren

Parkeerapp ANWB Onderweg

ANWB-leden kunnen de parkeerapp ANWB Onderweg gebruiken voor ANWB Parkeren. De app laat alle parkeerlocaties (garages, terreinen en straatparkeren) in Scheveningen zien met heldere tarieven. Is er verderop een gratis parkeermogelijkheid? Ook dat zie je in de app. Bij straatparkeren via de app krijg je tijdens het parkeren gratis parkeermeldingen. 

Download gratis de ANWB Onderweg app

Parkeren op straat en parkeergarages in Scheveningen

In Scheveningen gelden op straat verschillende uurtarieven van € 2 tot € 6,50. Ook goed opletten op de parkeerduur op de straten rondom het Scheveningse strand. Want op veel plekken kun je maar beperkt parkeren, van één uur tot twee uur!

Het hoogste straattarief is € 6,50 en het laagste ligt tussen € 2 tot € 5. Die laatste geldt in overige wijken verder gelegen van het strand. APCOA-parkeergarage is een goede parkeeroptie en heeft er vier in Scheveningen. De tarieven hiervan variëren. Zo betaal je voor de APCOA Parking Kurhaus € 1,15 per 15 minuten. In APCOA Parking Strand kost parkeren € 3,50 per 60 minuten. En in APCOA Parking Havenkwartier is het eerste uur gratis en daarna betaal je € 7,50 per uur. Parkeer je in Parkeergarage Scheveningen Bad kost je dat € 2,40 per uur met een maximum dagtarief van € 19,20. Als je je route naar de eindbestemming plant in de ANWB Routeplanner, dan zie je de tarieven van straatparkeren en garages op de kaart.

Goedkope garages

Q-Park biedt Park & Beach aan voor de parkeergarages -Park CS New Babylon, Q-Park Malieveld, Q-Park P+R Hoornwijck of World Forum A. Reserveer je plek en daarna deelfiets je of pak je het OV naar het strand. Ga je met de tram betaal je € 6 voor het parkeren inclusief een tramticket voor één persoon. Voor elke medepassagier betaal je € 1 extra (maximaal vier extra personen, kinderen jonger dan 4 jaar reizen gratis mee). Ga je daarna met de Haagsche Stadsfiets, betaal je € 8 voor het parkeren inclusief een Haagsche Stadsfiets. Voor medepassagier betaal je € 2 extra. Parkbee is ook het ontdekken waard, let wel goed op de tijden.

Je kunt ook voor € 16 per dag parkeren, inclusief een e-bike, bij MOBIHUB, P+R Savarin Hotel in Rijswijk. Vanaf daar is het een klein half uurtje met de bike naar het strand. P+R Transferium Hoornwijck langs de A13 is parkeren voor € 5 per dag voor een persoon met een auto. Iedere persoon extra kost een euro extra. De tramhalte is vlakbij en tram 5 (Strand Expres) rijdt vanaf begin mei tot en met eind augustus alleen op zondag in 30 minuten naar Scheveningen.

Parkeerplaats reserveren

En dan kan het nog voordeliger. Bij veel parkeergarages en parkeerplekken kun je voor bijzondere tarieven terecht door vooraf te reserveren. Parkeren in parkeergarage Museumkwartier in hartje Den Haag bijvoorbeeld, op slechts 12 minuten met het OV naar Scheveningen. Je parkeert hier vanaf € 10 per dag. Interparking op de boulevard en in Den Haag zelf, biedt verschillende tarieven aan van Day Trip tot Flex Parking. Je kunt online je plek reserveren, dit scheelt zo’n € 5 per dag. Bij Q-park en Parkbee-garages kun je ook eenvoudig vooraf je plek reserveren. Als er reserveringen mogelijk zijn, zie je dit ook in de parkeermodus van de Onderweg App. 

P+R (Parkeer + Reis) in Den Haag

Parkeer bij het dichtstbijzijnde metro- of treinstation en reis verder met het OV. Informatie hierover is  te vinden op P+R-parkeerpagina van de gemeente. Op P+R Sportcentrum De Uithof kun je gratis parkeren, vanaf daar is het ongeveer een uur met het OV naar het Scheveningse strand.
Meer info parkeren Den Haag

Routeplanner

Vind een P+R locatie door in de Routeplanner 'Parkeren' te selecteren en dan de optie 'P+R Locaties' aan te vinken.

Meer parkeerinfo

Alles over parkeren

Speciaal voor jou geselecteerd

Vernieuwd!
ANWB Onderweg app 

Alles voor onderweg in 1 app: navigeren, tanken en laden, parkeren en pech melden.

ANWB Autoverzekering 

Je auto voordelig verzekeren? Dat kan met de ANWB Autoverzekering.

met extravoordeel
Makkelijk betalen tijdens je dagje uit? 

Veilig en gemakkelijk betalen met Visa Card, de goedkoopste creditcard voor leden.

Nu10%korting
De beste pechhulp, altijd dichtbij 

We doen er alles aan je zo snel mogelijk in eigen auto weer op weg te helpen. Nu 10% korting op Wegenwacht Nederland Standaard!