Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Een dagje uit in Den Haag

Oh oh Den Haag, mooie stad achter de duinen. Er is enorm veel te zien, te doen en te beleven in de stad van vrede en recht. Ga bijvoorbeeld samen wandelen langs de kust of bezoek mooie musea. Waar gaat jouw voorkeur naar uit?

Hieronder vind je een overzicht met verschillende uitjes in Den Haag. Veel van deze uitjes zijn met voordeel te bestellen bij de ANWB. Tot gauw in Den Haag!

Madurodam

Waar is het kleine Nederland groot in? Dát ontdek je in Madurodam, een stad vol miniaturen, doe-dingen en attracties. Voor grote kinderen is er 'speeltuin de Waddenzee'. De allerkleinsten kunnen terecht in de 'Nijntje-speeltuin'. Ook binnen is er veel te doen en te beleven!

Museon-Omniversum

Museon-Omniversum neemt je met grootbeeldfilms mee naar andere werelden. Zo ontmoet je de astronauten van het Internationale Space Station en kom je oog in oog te staan met de meest fascinerende natuur en dieren op aarde. Bij Omniversum kijk je niet naar de film, maar ben je onderdeel van de film!


SEA LIFE Scheveningen

Ontdek de verrassende onderwaterwereld en kom oog in oog met haaien, piranha's, kwallen, pinguïns en nog veel meer leuke zeedieren. Elke dag zijn er voerpresentaties en in de schoolvakanties extra kinderactiviteiten. SEA LIFE is bijna geheel overdekt dus ook een ideaal uitje bij slecht weer.


Humanity House

Heb je je wel eens afgevraagd hoe het is om te moeten vluchten van huis en haard? In het Humanity House in Den Haag ondervind je aan den lijve wat het met je doet om op de vlucht te zijn door middel van de intensieve ervaringsreis. Ontmoet acht mensen die in het echt hebben ervaren wat oorlog en conflict betekenen en luister en kijk naar hun indrukwekkende vluchtverhalen.

Louwman Museum

In het Louwman Museum vind je 's werelds meest geroemde collectie (historische) automobielen. Daarnaast vind je hier ook de imposante collectie automobiele kunst, zoals schilderijen, sculpturen en affiches.


Panorama Mesdag

Stap in het Scheveningen van 1881. Op dit panorama geschilderd door één van de bekendste schilders van de Haagse School, Hendrik Willem Mesdag, zie je het strand en de duinen langzaam overgaan in het toenmalige Scheveningen. Met maarliefst 120 meter lang en 14 meter hoog is het panorama het grootste schilderij van Nederland.