Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Parkeren in Haarlem

Alles over parkeergarages, P+R, gratis en betaald parkeren in Haarlem

Betaald, goedkoop of zelfs gratis parkeren in Haarlem? Lees meer over parkeren op straat, in parkeergarages, de parkeertarieven en P+R locaties in Haarlem.

Haarlem ligt dichtbij zee, heeft veel winkels en horeca en wordt drukbezocht door toeristen. Deze stad is ingedeeld in zes parkeerzones: centrum, noord, oost, west, zuid en Schalkwijk. Elke parkeerzone heeft eigen regels en tarieven.

Goedkoper parkeren in Haarlem: ANWB Parkeren

Wil je weten waar je het goedkoopst parkeert? Maak dan gebruik van ANWB Parkeren in de ANWB Onderweg app.

Met ANWB Parkeren zie je in de Onderweg app de goedkoopste parkeerplaatsen in de buurt. Je hoeft dus niet meer op zoek naar de parkeerautomaat én je profiteert als ANWB-lid van korting op je parkeerkosten. Start en stop je parkeertijd eenvoudig met de app. Zo betaal je alleen voor de tijd dat je je auto parkeert.

Meld je aan voor ANWB Parkeren 

Zodra je een parkeeraccount hebt aangemaakt, zie je in de ANWB Onderweg app alle parkeerlocaties (garages, terreinen en straatparkeren) in Haarlem met tarieven. En ook gratis parkeermogelijkheden zie je in de app. 

Download gratis de ANWB Onderweg app

 

Parkeergarages en parkeren op straat in Haarlem

Op straat parkeren in Haarlem

In het centrum betaal je € 6,05* per uur van maandag t/m zaterdag van 9.00 tot 23.00 uur en op zondag van 13.00 tot 23.00 uur. In noord, west, zuid en oost betaal je op maandag t/m zaterdag van 9.00 tot 23.00 uur en op zondag van 13.00 tot 23.00 uur € 4,15* per uur. Parkeer je in Schalkwijk dan betaal je € 1,25* per uur van maandag t/m zaterdag van 9.00 tot 23.00 uur en op zondag van 13.00 tot 23.00 uur. In de winkelgebieden in zones noord en west kun je kort parkeren (stop & shop) en betaal je voor het eerste half uur € 0,65*.

Kijk op de ANWB Onderweg app waar je het goedkoopst kunt parkeren.  

Parkeren in een parkeergarages in Haarlem

Haarlem heeft diverse parkeergarages met verschillende tarieven variërend van € 1* per uur (Haarlemmer Stroom – op bedrijventerrein Haarlemmer Stroom) tot aan € 4* (De Appelaar – centrum). En met een dagtarief van € 10* (Stationsplein – centrum) toto aan € 33* (De Appelaar). Voor de meeste garage betaal je € 3,49* per uur en een dagtarief van € 28,81*. Het goedkoopst parkeer je in Haarlem als je vooraf een parkeerplek reserveert in parkeergarage Station Haarlem. Hier betaal je online € 10* voor overdag en ’s avonds € 5*.

De prijzen op deze pagina zijn het laatst bijgewerkt op 23/01/2024.

Goedkoop parkeren op P+R (Parkeer + Reis) in Haarlem

Haarlem heeft twee P+R locaties: P+R Transferium Station Overveen (oostkant van het station) en P+R Transferium Station Spaarnwoude. Beide parkeer je gratis en rijd je verder met trein.

P+R locaties vinden

  • Van tevoren P+R locatie zoeken
    Vind een P+R locatie door in de Routeplanner 'Parkeren' te selecteren en dan de optie 'P+R Locaties' aan te vinken.
  • Onderweg P+R locatie zoeken
    Met een (gratis) ANWB Parkeren-account zie je in de Onderweg app de P+R locaties in je omgeving op de kaart onder de tab 'Parkeren'. 

Meer parkeerinfo

Uittips voor de lente 

Lekker eropuit in de lente. Bezoek de leukste uitjes in eigen land. Met ledenkorting!

Downloadgratis
ANWB Onderweg app 

Alles voor onderweg in 1 app: brandstofprijzen en laadpalen zoeken, files vermijden, parkeren en pech melden.

Shop nu
Shop alles voor je wandeling 

Van goede wandelschoenen tot stevige rugzakken. Shop hier alles voor je wandeluitrusting!

Je auto verzekeren 

Met een ANWB Autoverzekering ben je altijd verzekerd van de beste hulp bij een botsing of andere autoschade. Zo kun jij zonder zorgen de weg op.