Parkeren in Den Haag

Alles over parkeergarages, P+R, gratis en betaald parkeren in Den Haag

Betaald, goedkoop of zelfs gratis parkeren in Den Haag? Lees meer over parkeergarages, parkeertarieven, Park+Beach en P+R locaties in Den Haag.

Verschillende musea, het Binnenhof, gezellige winkelstraten, het strand: Den Haag biedt genoeg vertier om vele bezoekers van buiten de stad aan te trekken. Het winkelgebied in de binnenstad van Den Haag is autoluw. Op alle dagen van de week geldt er betaald parkeren. De beste optie voor parkeren zijn de parkeergarages die op de Centrumring aangeduid worden door de groen-gele borden of de verschillende P+R terreinen. 

Mobiel parkeren in Den Haag

Betalen gaat het gemakkelijkst via mobiel parkeren. Je hoeft niet op zoek naar de automaat of in de rij te gaan staan. Bovendien bespaar je op je parkeerkosten omdat je alleen de werkelijke parkeertijd betaalt.

Gratis registreren voor ANWB Parkeren

Parkeerapp ANWB Onderweg

ANWB-leden kunnen de parkeerapp ANWB Onderweg gebruiken voor ANWB Parkeren. De app laat alle parkeerlocaties (garages, terreinen en straatparkeren) in Den Haag zien met heldere tarieven. Is er verderop een gratis parkeermogelijkheid? Ook dat meldt de app voordat je gaat betalen. Bij straatparkeren via de app krijg je tijdens het parkeren gratis parkeermeldingen. 

Download gratis de ANWB Onderweg app

Onderweg-app in de Google PlayOnderweg-app in de App Store


 

Parkeergarages en parkeren op straat in Den Haag

Den Haag heeft een handig Parkeerroutesysteem, waarmee je naar de dichtstbijzijnde vrije parkeergarage wordt geleid. Parkeren in een parkeergarage is in sommige garages goedkoper dan parkeren op straat, tarieven variëren van  € 2,00 tot € 5,20 per uur.
In het Haagse centrum betaal je voor het parkeren op straat op maandag t/m zaterdag van 09.00 tot 24.00 uur en op zondag van 13.00 tot 24.00 uur. Tot 18.00 uur betaal je voor parkeren op straat € 4,50 per uur, na 18.00 uur € 2,25 per uur. In een deel van de binnenstad betaal je op vrijdag- en zaterdagavond tot 02.00 uur.

Naar het strand

Parkeer voordelig in 1 van de 3 parkeergarages van Q-Park in het centrum van Den Haag en reis verder naar het strand met de tram of met de fiets. Park + Beach is beschikbaar tussen 1 april en 30 september. Reserveer vooraf online uw kaartje voor parkeren en tram of fiets. Je betaalt € 5 voor het parkeren, inclusief de bestuurder. Een tramkaartje voor medereizigers kost € 1 per persoon en het gebruik van een HTM-fiets kost ook € 1 per persoon.

Goedkoop parkeren op P+R (Parkeer + Reis) in Den Haag

Goedkoop en snel naar de binnenstad van Den Haag kan vanaf het P+R terrein Hoornwijck. Tramlijn 1 of 15 brengen je in 15 minuten naar het centrum.

Er is ook een P+R terrein bij station Ypenburg (8 minuten met de trein naar Den Haag Centraal. Bij station Den Haag Mariahoeve is het parkeren zelfs gratis, echter wel vaak vol.
Meer info P+R Den Haag

Routeplanner

Vind een P+R locatie door in de Routeplanner 'Parkeren' te selecteren en dan de optie 'P+R Locaties' aan te vinken.

Meer parkeerinfo

Alles over parkeren