Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Parkeren in Den Haag

Alles over parkeergarages, P+R, gratis en betaald parkeren in Den Haag

Betaald, goedkoop of zelfs gratis parkeren in Den Haag? Lees meer over parkeergarages, parkeertarieven, Park+Beach en P+R locaties in Den Haag.

Verschillende musea, het Binnenhof, gezellige winkelstraten, het strand: Den Haag biedt genoeg vertier om vele bezoekers van buiten de stad aan te trekken. Het winkelgebied in de binnenstad van Den Haag is autoluw. Op alle dagen van de week geldt betaald parkeren. De beste optie voor parkeren zijn de parkeergarages die op de Centrumring aangeduid worden door de groen-gele borden of de verschillende P+R terreinen. 

Goedkoper parkeren in Den Haag: ANWB Parkeren

Wil je weten waar je het goedkoopst parkeert? Maak dan gebruik van ANWB Parkeren in de ANWB Onderweg app.

Met ANWB Parkeren zie je in de Onderweg app de goedkoopste parkeerplaatsen in de buurt. Je hoeft dus niet meer op zoek naar de parkeerautomaat én je profiteert als ANWB-lid van korting op je parkeerkosten. Start en stop je parkeertijd eenvoudig met de app. Zo betaal je alleen voor de tijd dat je je auto parkeert.

Meld je aan voor ANWB Parkeren 

Zodra je een parkeeraccount hebt aangemaakt, zie je in de ANWB Onderweg app alle parkeerlocaties (garages, terreinen en straatparkeren) in Den Haag met tarieven. En ook gratis parkeermogelijkheden zie je in de app. 

Download gratis de ANWB Onderweg app

 

Parkeergarages en parkeren op straat in Den Haag

De binnenstad van Den Haag is autoluw. In het Haagse centrum betaal je voor het parkeren op straat op maandag t/m zonderdag van 09.00 tot 24.00 uur, op vrijdag en zaterdag tot 02.00 uur, € 6,50* per uur met een maximum van twee uur. In andere stadsdelen, afhankelijk van het gebied: € 2,60* per uur. De parkeertijden verschillen onderling, dus extra goed opletten. Parkeren in een parkeergarage rondom het centrum is in sommige garages goedkoper dan parkeren op straat. Het tarief ligt rond de € 3,00* en hoger per uur. De dagtarieven verschillen van € 22* tot € 40*. Als je van te voren een plekje reserveert, ben je vaak goedkoper uit. 
 

Naar het strand

Parkeer voordelig in een van de drie parkeergarages van Q-Park in het centrum van Den Haag en reis verder naar het strand met de tram of met de fiets. Park + Beach is beschikbaar tussen 1 april en 30 september. Reserveer vooraf online je kaartje voor parkeren en tram of fiets. Je betaalt € 6* voor het parkeren, inclusief  een persoon. Een tramkaartje voor elke medereiziger kost € 1* (max. 4 personenen). Kies je voor de fiets, betaal je € 8* inclusief parkeren. Voor elke medereiziger betaal je € 2 extra.
Meer info parkeren Scheveningen

De prijzen op deze pagina zijn het laatst bijgewerkt op 29/02/2024.

Goedkoop parkeren op P+R (Parkeer + Reis) in Den Haag

Goedkoop en snel naar de binnenstad van Den Haag kan vanaf het P+R Sportcentrum De Uithof. Je parkeert hier gratis. De randstadRail 4 brnegt je in ongeveer 15 minuten naar het centrum van Den Haag.  Bij P+R Hoornwijck is het basisparkeertarief € 5* voor een auto en een persoon. Meereizende personen betalen een euro per persoon extra. Tramlijn 15 brengt je in 13 minuten naar het centrum.
Meer info P+R Den Haag

P+R locaties vinden

  • Van tevoren P+R locatie zoeken
    Vind een P+R locatie door in de Routeplanner 'Parkeren' te selecteren en dan de optie 'P+R Locaties' aan te vinken.
  • Onderweg P+R locatie zoeken
    Met een (gratis) ANWB Parkeren-account zie je in de Onderweg app de P+R locaties in je omgeving op de kaart onder de tab 'Parkeren'. 

Meer parkeerinfo

Uittips voor de lente 

Lekker eropuit in de lente. Bezoek de leukste uitjes in eigen land. Met ledenkorting!

Downloadgratis
ANWB Onderweg app 

Alles voor onderweg in 1 app: brandstofprijzen en laadpalen zoeken, files vermijden, parkeren en pech melden.

Shop nu
Shop alles voor je wandeling 

Van goede wandelschoenen tot stevige rugzakken. Shop hier alles voor je wandeluitrusting!

Je auto verzekeren 

Met een ANWB Autoverzekering ben je altijd verzekerd van de beste hulp bij een botsing of andere autoschade. Zo kun jij zonder zorgen de weg op.