Naar artikel

Parkeren in Den Haag

Alles over parkeergarages, P+R, gratis en betaald parkeren in Den Haag

Betaald, goedkoop of zelfs gratis parkeren in Den Haag? Lees meer over parkeergarages, parkeertarieven, Park+Beach en P+R locaties in Den Haag.

Verschillende musea, het Binnenhof, gezellige winkelstraten, het strand: Den Haag biedt genoeg vertier om vele bezoekers van buiten de stad aan te trekken. Het winkelgebied in de binnenstad van Den Haag is autoluw. Op alle dagen van de week geldt betaald parkeren. De beste optie voor parkeren zijn de parkeergarages die op de Centrumring aangeduid worden door de groen-gele borden of de verschillende P+R terreinen. 

Goedkoper parkeren in Den Haag: ANWB Parkeren

Wil je weten waar je het goedkoopst parkeert? Maak dan gebruik van ANWB Parkeren in de ANWB Onderweg app.

Met ANWB Parkeren zie je in de Onderweg app de goedkoopste parkeerplaatsen in de buurt. Je hoeft dus niet meer op zoek naar de parkeerautomaat én je profiteert als ANWB-lid van korting op je parkeerkosten. Start en stop je parkeertijd eenvoudig met de app. Zo betaal je alleen voor de tijd dat je je auto parkeert.

Meld je aan voor ANWB Parkeren 

Zodra je een parkeeraccount hebt aangemaakt, zie je in de ANWB Onderweg app alle parkeerlocaties (garages, terreinen en straatparkeren) in Den Haag met tarieven. En ook gratis parkeermogelijkheden zie je in de app. 

Download gratis de ANWB Onderweg app

 

Parkeergarages en parkeren op straat in Den Haag

Den Haag heeft een handig Parkeerroutesysteem, waarmee je naar de dichtstbijzijnde vrije parkeergarage wordt geleid. Parkeren in een parkeergarage rondom het centrum is in sommige garages goedkoper dan parkeren op straat, tarieven variëren van  € 3,50 tot € 5,20 per uur *. Als je van te voren een plekje reserveert, ben je vaak goedkoper uit. 
In het Haagse centrum betaal je voor het parkeren op straat op maandag t/m zaterdag van 09.00 tot 24.00 uur en op zondag van 13.00 tot 24.00 uur € 6,50 per uur *. In een deel van de binnenstad betaal je op zaterdag- en zondagavond tot 02.00 uur. In andere stadsdelen, afhankelijk van het gebied: € 2,50 per uur *. 

Naar het strand

Parkeer voordelig in 1 van de 3 parkeergarages van Q-Park in het centrum van Den Haag en reis verder naar het strand met de tram of met de fiets. Park + Beach is beschikbaar tussen 1 april en 30 september. Reserveer vooraf online uw kaartje voor parkeren en tram of fiets. Je betaalt € 5 voor het parkeren, inclusief de bestuurder*. Een tramkaartje voor medereizigers kost € 1 per persoon en het gebruik van een HTM-fiets kost ook € 1 per persoon*.
Meer info parkeren Scheveningen

De prijzen op deze pagina zijn het laatst bijgewerkt op 10-10-2023.

Goedkoop parkeren op P+R (Parkeer + Reis) in Den Haag

Goedkoop en snel naar de binnenstad van Den Haag kan vanaf het P+R terrein Hoornwijck. Tramlijn 1 of 15 brengen je in 15 minuten naar het centrum.

Er is ook een P+R terrein bij station Ypenburg (8 minuten met de trein naar Den Haag Centraal. Bij station Den Haag Mariahoeve is het parkeren zelfs gratis, echter wel vaak vol.
Meer info P+R Den Haag

P+R locaties vinden

  • Van tevoren P+R locatie zoeken
    Vind een P+R locatie door in de Routeplanner 'Parkeren' te selecteren en dan de optie 'P+R Locaties' aan te vinken.
  • Onderweg P+R locatie zoeken
    Met een (gratis) ANWB Parkeren-account zie je in de Onderweg app de P+R locaties in je omgeving op de kaart onder de tab 'Parkeren'. 

Meer parkeerinfo

Tickets voor een dagje uit met korting 

Vind hier je tickets voor de leukste dagjes uit van Nederland met ledenvoordeel of korting.

Downloadgratis
ANWB Onderweg app 

Alles voor onderweg in 1 app: brandstofprijzen en laadpalen zoeken, files vermijden, parkeren en pech melden.

Shop nu
Shop alles voor je wandeling 

Van goede wandelschoenen tot stevige rugzakken. Shop hier alles voor je wandeluitrusting!

Je auto verzekeren 

Met een ANWB Autoverzekering ben je altijd verzekerd van de beste hulp bij een botsing of andere autoschade. Zo kun jij zonder zorgen de weg op.