Parkeren in Den Haag

Alles over parkeergarages, P+R, gratis en betaald parkeren in Den Haag

Weten waar je betaald, goedkoop of zelfs gratis kunt parkeren in Den Haag? Bekijk hier een overzicht van álle parkeergarages, parkeertarieven en P+R locaties.

Op deze pagina vind je info over parkeergarages, parkeertarieven, gratis en betaald parkeren Den Haag. 

Goedkoop parkeren in Den Haag met P+R parking

Verschillende musea, Het Binnenhof, gezellige winkelstraten, Den Haag biedt genoeg vertier om vele bezoekers van buiten de stad aan te trekken. Het winkelgebied in de binnenstad van Den Haag is autoluw. Op alle dagen van de week geldt er betaald parkeren. De beste optie voor parkeren zijn de parkeergarages die op de Centrumring aangeduid worden door de groen-gele borden of de verschillende P+R terreinen.

Parkeergarages en parkeren op straat in Den Haag

Den Haag heeft een handig Parkeerroutesysteem, waarmee je naar de dichtstbijzijnde vrije parkeergarage wordt geleid. Parkeren in een parkeergarage is in sommige garages goedkoper dan parkeren op straat, tarieven variëren van  € 2,00 tot € 4.00 per uur.
In het Haagse centrum betaal je voor het parkeren op straat op maandag t/m zaterdag van 09.00 tot 24.00 uur en op zondag van 13.00 tot 24.00 uur. Tot 18.00 uur betaal je voor parkeren op straat € 2.60 per uur, na 18.00 uur € 2.10 per uur. In een deel van de binnenstad betaal je op vrijdag- en zaterdagavond tot 02.00 uur.

P+R parkeren in Den Haag (Park and Ride - P&R)

Goedkoop en snel naar de binnenstad van Den Haag kan vanaf het P+R terrein Hoornwijck. De Binnenstad Expres (tram 15) rijdt in 15 min naar het centrum en de Strandexpress binnen 30 minuten naar Scheveningen. Bij station Den Haag Mariahoeve is het parkeren gratis. Betaald parkeren geldt wel op het P+R terrein bij Station Nieuw Oost-Indie.

Parkeer bij het dichtstbijzijnde metro- of treinstation en reis verder met het OV. Vind een P+R locatie door in de Routeplanner 'Parkeren' te selecteren en dan de optie 'P+R Locaties' aan te vinken.

Mobiel parkeren in Den Haag

Betalen gaat het gemakkelijkst via mobiel parkeren. Je hoeft niet op zoek naar de automaat of in de rij te gaan staan. Bovendien bespaar je op je parkeerkosten omdat je alleen de werkelijke parkeertijd betaalt.

Meer parkeerinfo

Alles over parkeren