Zonvakantie Turkije

Turkije ligt op twee werelddelen: Europa en Zuidwest-Azië. In de zomer hebben de kustplaatsen een overheerlijk mediterraans klimaat en is Turkije een perfecte zonvakantie bestemming. Daarnaast is er naast het strand nog veel meer te beleven. Turkije heeft veel monumenten en oude gebouwen die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken tijdens je zonvakantie.

Zonvakantie in Turkije

De kustplaatsen zijn ideaal voor een zonvakantie, veel zandstranden en een azuurblauwe zee maken je zonvakantie compleet. Voor de actievelingen zijn er genoeg watersportmogelijkheden en ook zijn er talloze barretjes en restaurantjes op de boulevards te vinden. Voor ieder wat wils dus! Populaire bestemmingen voor gezinsvakanties zijn Bodrum, Alanya, Marmaris en Kusadasi.

Antalya, een ideale stad voor een zonvakantie

Antalya is de grootste stad van de turquoise kust en is zeker een bezoekje waard. Ondanks de grootte van de stad en de vele toeristen heeft Antalya haar typisch Turkse karakter weten te behouden. De stad heeft een aantal prachtige parken met veel groen, hier kun je heerlijk relaxen. Ook zijn er nog veel kloosters en kerken te vinden. In het oude havengebied vind je kleine steegjes waar je rond kan dwalen. Wil je liever op het strand liggen, ga dan naar Lara Beach, een uitgestrekt zandstrand waar je heerlijk kan relaxen.

Genieten van een welverdiende zonvakantie in Kemer

Kemer is een plaatsje in Turkije, de laatste jaren helemaal ontplooid tot een romantisch toeristenoord met de vele citrus- en pijnbomen. In het vroege voorjaar is het mogelijk om hier ’s morgens te skiën in het Taurus gebergte en ’s middags te zwemmen in de zee. In de buurt van Kemer vindt je naast heerlijke stranden ook nog een nationaal park en enkele interessante ruïnes. Op de boulevard vindt je talloze toeristen winkels, restaurantjes en barretjes. De boulevard komt uit op een luxe jachthaven. Hier vindt je veel luxe winkels. Aan de noordzijde van het centrum vindt je een droge rivierbedding, hier wordt wekelijks een markt gehouden.

Zon en vakantie, wat wil je nog meer in Belek

Belek is een van de nieuwere vakantiebestemmingen van de Turkse Riviera. Het dorp strekt zich uit tussen een zandstrand en een prachtig dennenbos. Dit dennenbos en het riviertje de Besgoz behoren ondertussen tot beschermd natuurgebied. Hier zijn meer dan 90 vogelsoorten te vinden. De Kursunlu waterval is ook een echte aanrader, de verborgen grot aan de achterkant van de waterval is prachtig om te bezoeken. In het centrum van Belek zijn restaurantjes, bars, winkeltjes en een aantal openlucht discotheken te vinden.

Zonvakanties FOX Verre Reizen

FOX biedt het hele jaar door, zonvakanties aan voor bestemmingen over de hele wereld. Zodat u ieder moment de kou en regen kunt onstappen door een zonvakantie te boeken. Bekijk het volledige reisaanbod op de website van FOX Verre Reizen, voor een zonvakantie die bij jou past.

Zonvakanties