Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Ontdekkingstocht door rijke geschiedenis op rondreis in Turkije

Cultuurschatten en natuurwonderen komen samen op een rondreis in Turkije. Bezoek wereldstad Istanbul, de eerste hoofdstad van het Ottomaanse Rijk, Bursa, en de hoofdstad Ankara. Ontdek ook geweldige landschappen, variërend van ruige bergen en groene heuvels tot schilderachtige kusten. In die landschappen vind je twee echte natuurwonderen: Pamukkale en Cappadocië.

Op zoek naar wat anders?

De mooiste bezienswaardigheden van Turkije 

Van de schitterende bergketens in Cappadocië en het bruisende Istanbul tot ontspanning aan de Middellandse Zee: weinig landen zijn zo veelzijdig als Turkije.

Auto huren op vakantie

Huur een auto op je vakantiebestemming met extra voordeel als ANWB-lid. Via de ANWB mag je bij Sunny Cars gratis wijzigen en annuleren tot 4 uur voor vertrek. Zo kan je zorgeloos met een huurauto op pad.

Speciaal voor jou geselecteerd

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Wereldstad Istanbul

Istanbul is een wereldstad. Vanwege de omvang, maar vooral ook door de ligging in zowel Europa als Azië. Een van de absolute hoogtepunten op rondreis in Turkije is een bezoek aan de Hagia Sophia: een christelijk-orthodoxe kerk uit de 6e eeuw die onder Atatürk werd omgebouwd tot moskee. Tegenover de Hagia Sophia staat de net zo indrukwekkende Sultan Ahmet Moskee, ofwel Blauwe Moskee. In de overdekte Grand Bazaar worden de zintuigen geprikkeld bij de duizenden winkels vol oosterse kruiden en snuisterijen. Ook prachtig: een boottocht over de rivier Bosporus en een bezoek aan het Topkapi Paleis, ooit de residentie van de Ottomaanse sultans.

Het moderne Turkije

Twee belangrijke plaatsen in de Turkse geschiedenis zijn Bursa en Ankara. Bursa was de eerste hoofdstad van het Ottomaanse Rijk en heeft een prachtige ligging aan de berg Uludag. Hier bezoek je de imposante Grote (Ulu) Moskee en de Yesil Cami, ofwel Groene Moskee, waar je de prachtige Ottomaanse architectuur in terugziet. Ankara is de hedendaagse hoofdstad van Turkije. Hier neem je onder meer een kijkje in het mausoleum van Atatürk, de stichter van het moderne Turkije.

Archeologische vondsten

Een rondreis in Turkije is niet compleet zonder een bezoek aan een van de meest belangrijke archeologische vindplaatsen van de klassieke oudheid: Efeze. Hier staat onder meer de bibliotheek van Celsus, met de rijk versierde gevel van zuilen, standbeelden en reliëfs. De leeszaal was bekleed met marmer en in de nissen werden circa 12 duizend perkamentrollen bewaard. Van de Tempel van Artemis, een van de zeven wereldwonderen van de antieke wereld, staat slechts een aantal zuilen overeind, maar dat maakt deze plek niet minder imposant. In Turkije bezoek je verder het voormalige Troje, met een replica van het beroemde paard en de restanten van de oude stad Aphrodisias, gewijd aan de godin van de liefde.

Buitenaardse landschappen

Op rondreis in Turkije geniet je van geweldige landschappen, variërend van ruige bergen en groene heuvels tot schilderachtige kusten. In die landschappen ontdek je twee echte natuurwonderen: Pamukkale en Cappadocië. De sneeuwwitte kalkterrassen van Pamukkale, oftewel het Katoenen Kasteel, zijn gevuld met warmwaterbronnen. In de naastgelegen thermenstad Hiërapolis zwem je tussen de ruïnes van deze oude Romeinse stad. In Cappadocië raak je betoverd door de sprookjesachtige tufsteenkegels die tot halverwege de 20e eeuw werden uitgehakt tot woningen en zelfs hele ondergrondse steden. Andere prachtige natuurgebieden in Turkije zijn de Saklikentkloof en het natuurpark van Dalyan, bekend om zijn rotsgraven en schildpaddenstrand.