Deze site ondersteunt de browser Internet Explorer niet meer. Wij raden aan om Microsoft Edge of Chrome te gebruiken.

Naar artikel

Alles voor je vakantie naar Turkije

Krijg een goede indruk van de mogelijkheden voor je vakantie naar Turkije. Vind informatie over het Turkse tolvignet en lees meer over de benodigde reisdocumenten. Ontdek de mooiste badplaatsen tussen Antalya en Alanya of ga op zoek naar de natuurfenomenen Pamukkale - kasteel van katoen - en Cappadocië in Anatolië. Boek een van de meerdaagse rondreizen en laat je meevoeren langs de hoogtepunten van het Mediterrane land. Hier vind je alles voor jouw vakantie naar Turkije.

Welk type reis zoek je?

Speciaal voor jou geselecteerd

ANWB Creditcard
vanaf16.-per jaar

ANWB Creditcard

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!
Shop alles voor je vakantie
Shop nu

Shop alles voor je vakantie

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.
ANWB Reisverzekering
Nu10%korting

ANWB Reisverzekering

Met de doorlopende reisverzekering van de ANWB kun je erop vertrouwen dat alles écht goed geregeld is.
Pechhulp in het buitenland
vanaf7,95per maand

Pechhulp in het buitenland

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Vakante in Turkije

Culturele hoogtepunten, levendige badplaatsen en natuurwonderen komen samen op vakantie in Turkije.

Reisvoorbereiding voor Turkije

Voor een vakantie in Turkije is een geldig paspoort voldoende. Neem ook een Europees Medisch Paspoort mee bij medicijngebruik. Deze is verkrijgbaar bij de huisarts of apotheek. Bij autoverhuur geldt vaak dat de bestuurder minimaal 21 jaar moet zijn en zeker 1 jaar zijn rijbewijs heeft. Deze regels verschillen per autoverhuurbedrijf. Verder betaal je in Turkije op veel snelwegen en enkele bruggen tol.

Schilderachtige stranden en archeologische vondsten

Een vakantie in Turkije combineert prachtige stranden in steden als Antalya, Bodrum en Marmaris met natuurschoon en culturele schatten. Bewonder een van de belangrijkste vindplaatsen van de klassieke oudheid, Efeze, met de schitterende bibliotheek van Celsus en de overblijfselen van de Tempel van Artemis. Ontdek de hoogtepunten van wereldstad Istanbul, waaronder de indrukwekkende Hagia Sophia. Bijzondere landschappen zijn de kalksteenterrassen van Pamukkale en de mysterieuze grotwoningen in Cappadocië.

Reisaanbod Turkije

Het reisaanbod voor Turkije is gevarieerd. Groepsreizen zijn ideaal om in vogelvlucht de highlights van het land te zien. Kies je voor een familiereis in Turkije? Dan worden zon, zee en strand gecombineerd met trips die ook leuk zijn voor de kinderen. En kom je graag buiten de gebaande paden? Boek een privéreis met huurauto om ook het onontdekte binnenland van Turkije te verkennen.