Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Ontdek tijdens een vakantie in Istanbul de unieke mix van culturen

Istanbul is een stad vol contrasten. Het is zowel een levend openluchtmuseum als een moderne metropool. Bovendien verblijf je in de enige stad ter wereld die zowel op het Europese als Aziatische continent ligt. Er wonen maar liefst 17 miljoen mensen, en met tientallen wijken en culturen zijn er talrijke bezienswaardigheden om tijdens een vakantie in Istanbul te bezoeken. Aan de oostzijde van de Bosporus bevindt zich het Europese deel, aan de westzijde het Aziatische. De meeste bezienswaardigheden bevinden zich in het Europese gedeelte. Wandel in het zuiden door de oude stad in de Hoorn of bezoek het moderne Istanbul in het noorden.

Op zoek naar wat anders?

De mooiste bezienswaardigheden van Turkije 

Van de schitterende bergketens in Cappadocië en het bruisende Istanbul tot ontspanning aan de Middellandse Zee: weinig landen zijn zo veelzijdig als Turkije.

Meer aanbod voor Istanbul

Bekijk het aanbod van onze partners

Speciaal voor jou geselecteerd

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Een vakantie naar Istanbul

De Turkse stad Istanbul is uitgegroeid tot een wereldstad. De meer dan vijfhonderd kerken, paleizen en moskeeën zorgen ervoor dat de stad aandoet als één groot openluchtmuseum. Kies eens voor een vakantie naar Istanbul en maak kennis met een bruisende metropool vol mogelijkheden.

Bezoek de wereldberoemde Hagia Sophia

Een van de meest bezochte bezienswaardigheden tijdens een vakantie in Istanbul is de Hagia Sophia. Deze van oorsprong christelijk-orthodoxe kerk werd in 532 gebouwd. Later veranderde het bouwwerk onder leiding van Mustafa Kemal Atatürk tot een moskee. Daarna was het gebouw vanaf 1932 een museum, maar sinds 2020 geldt de Hagia Sophia weer als een moskee waar diensten worden gehouden. De toegang tot de Hagia Sophia is hiermee gratis geworden, maar er gelden wel strikte kledingvoorschriften. Ga bovendien vroeg op pad, zodat je de meeste toeristen voor bent. Laat je onder andere betoveren door de unieke 18 meter hoge donkergroene pilaren die uit de Tempel van Efeze afkomstig zijn.

Bewonder de Sultan Ahmet Moskee

Direct tegenover de Hagia Sophia bevindt zich een andere grote trekpleister: de Sultan Ahmet Moskee, ook wel de Blauwe Moskee genoemd. Deze moskee beschikt over reusachtige koepels, zes minaretten en is, ondanks de naam, niet volledig blauw. De kleur komt in het interieur terug in kleine tegels, maar daar blijft het verder bij. Het is nog altijd een mysterie hoe de moskee aan zijn naam gekomen is. De toegang tot de Blauwe Moskee is gratis.

Een boottocht tijdens je vakantie in Istanbul

Een echte must tijdens een vakantie in Istanbul is een boottocht over de Bosporus. De rivier die dwars door de stad loopt, speelt een centrale rol in het leven in Istanbul. Voor slechts een paar lira vaar je op en neer de rivier af. Bovendien geniet je vanaf de boot van een waanzinnig uitzicht over de stad met zijn prachtige bezienswaardigheden én geniet je even van een moment rust. Ook is het mogelijk om 's avonds een boottocht te maken waarbij een diner is inbegrepen. De stad met al zijn lichtjes is een onvergetelijk hoogtepunt.