Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Eeuwenoude historie en steden vol temperament

Maak kennis met het bijzondere Andalusië tijdens een fly-drive.

Alle reizen 

Ontdek een temperamentvolle Spaanse regio met een fly-drive naar Andalusië

Gouden zandstranden aan de Middellandse Zee, overblijfselen van een eeuwenoude historie en gonzende steden vol temperament: tijdens een fly-drive naar Andalusië maak je kennis met deze bijzondere Zuid-Spaanse streek. Vlieg eenvoudig naar de luchthaven van Málaga om vervolgens met een huurauto in je eigen tempo de vele bezienswaardigheden van Andalusië te bewonderen.

Op zoek naar wat anders?

De leukste bezienswaardigheden van Andalusië 

Verken het hooggebergte van de Sierra Nevada tijdens de Vereda de la Estrella-wandeling, proef de sherry in de wijnkelder van Pedro Domecq in Jerez de la Frontera en ga met de kabelbaan omhoog naar de Upper Rock in Gibraltar.

De mooiste natuur in Spanje 
Rotsen en ravijnen die zo uit een droom lijken te komen. Een enorme diversiteit aan berggebieden, van de Picos de Europa tot de Sierra Nevada.

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Al gepakt voor je vakantie? 

Shop hier alles voor je vakantie naar Spanje en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Fiesta & siesta. Je vakantie vraagt voorbereiding! Vraag dus alvast je ANWB Creditcard aan voor al je vakantie uitspattingen!

Ontdek de bruisende stad Málaga tijdens een fly-drive in Andalusië

Vroeger was Málaga een grauwe havenstad, maar tegenwoordig is deze bruisende studentenstad niet te missen. Wandel over de autovrije boulevards, ontspan op de terrassen van de studentikoze pleinen of bezoek de prachtige musea van de stad. Aanraders zijn het Museo Picasso, het filiaal van het Centre Pompidou en het Carmen Thyssen museum. Voor liefhebbers van het strand is er goed nieuws, aangezien Málaga over maar liefst vijftien prachtige stranden beschikt, waaronder Playa la Malagueta.

De authentieke badplaats Nerja

De prachtige badplaats Nerja vormt een klasse apart ten opzichte van andere kustplaatsen in de regio als Torremolinos. Verwacht hier geen flats en hoogbouw, maar authentieke witte huisjes, beschutte pleinen en sfeervolle straten om in te slenteren. Wandel over het Balcón de Europa, een soort balkon met een wandelpromenade die boven de rotsen uittorent, om het adembenemende uitzicht over de kliffen aan de kust te aanschouwen. Vanuit Nerja rijd je tijdens je fly-drive naar Andalusië naar de botanische tuin El Majuelo in Almuñécar. Hier wandel je tussen de weelderige, kleurrijke en geurende bloemen en planten. Vanaf deze plek heb je bovendien een geweldig uitzicht over de eeuwenoude Romeinse zoutmijnen en het Moorse kasteel. Verder bevinden zich in de paviljoenen aan het park interessante souvenirworkshops.

De verpletterende schoonheid van Alhambra

Een fly-drive naar Andalusië is niet compleet zonder een bezoek aan het unieke paleizencomplex Alhambra. Oorspronkelijk verbleven de Moorse overheersers in dit middeleeuwse bouwwerk. Tijdens een wandeling door het paleis kijk je je ogen uit. De muren, fonteinen, pilaren en plafonds zijn rijkelijk versierd met beeldhouwkunst en houtsnijwerk. Net als je denkt dat je alles hebt gezien, wandel je langs de marmeren fontein van leeuwen op de Patio de los Leones. Zorg er wel voor dat je vooraf een ticket reserveert, aangezien iedere dag maar een beperkt aantal bezoekers entree tot dit Unesco-werelderfgoed wordt verschaft.

De Romeinse ruïnes van Sevilla

Na een bezoek aan Alhambra rijd je tijdens je fly-drive in Andalusië naar Sevilla. Deze bruisende stad in Zuid-Spanje staat bomvol schitterende architectuur, paleizen en pleinen. Om een goed overzicht over de stad te krijgen, beklim je de Giralda. Deze toren van de voormalige moskee in het stadscentrum biedt een geweldig uitzicht op de omgeving. Voor Romeinse overblijfselen rijd je 10 kilometer buiten de stad naar de ruïnes bij de stad Itálica. In vroegere tijden woonden hier maar liefst 10.000 inwoners. Ook werden hier twee Romeinse keizers geboren: Hadrianus en Trajanus. Nog altijd kun je het stratenplan, de mozaïekvloeren en de fundamenten van de stad goed zien. Het hoogtepunt vormt de perfect intact gebleven arena, waar wel 20.000 toeschouwers in terechtkunnen. Daarnaast bezoek je in het nabijgelegen dorp Santiponce een badhuis en amfitheater.