Vakantie in Karinthië

ANWB samen met Karinthië

Moeder natuur heeft Karinthië goed bedeeld. In het zonnige Zuiden van Oostenrijk heeft ze een zee aan heldere, warme meren tussen de Alpen uitgestrooid. En bergen. Imposante toppen van ruim drieduizend meter tot en met de zacht glooiende Nockberge.

Vanaf die toppen kijk je uit over de streek die gekenmerkt wordt door de culturele verscheidenheid van het Alpen-Adria-gebied, het milde en zonnige klimaat van de zuidzijde van de Alpen en door de gastvrije, openhartige bevolking die hun gasten met open armen en een flinke dosis levensvreugde ontvangt. En al dat moois ligt klaar om door jou te worden ontdekt. Dus spring je ’s ochtends vrolijk je bed uit om aan het volgende avontuur in de natuur te beginnen. De vele mooie fiets- en wandelroutes van Karinthië lopen pal langs de campings.

Karinthië heeft alles waar fietsers blij van worden. Veel zon en een mild klimaat, uitstekend bewegwijzerde fietsroutes, warme meren zo schoon als drinkwater, kabbelende rivieren en bergen met een prachtig uitzicht. En natuurlijk de gezellige café’s en restaurants. Nieuw sinds 2019 is de 'grote Karinthië-meren-ronde'. Deze 340 kilometer lange, achtvormige fietsroute langs tien meren en de rivieren de Gail en de Drau is een gezamenlijk project van de regio's Millstätter See, Villach - Faaker See - Ossiacher See, Wörthersee, Klopeiner See - Südkärnten en Nassfeld - Pressegger See - Lesachtal - Weißensee. Iedere regio levert bergen en meren van allerlei soorten en maten aan. Dankzij de '8-vorm' stel je heel makkelijk je eigen dagetappe samen. Zo bepaal je zelf welke meren, plaatsen en bezienswaardigheden je in de route opneemt. Mocht je niet kunnen kiezen: de complete route is een garantie voor een heerlijke fietsvakantie voor iedereen, die zo af en toe een duik in het tot wel 28 graden warme water van de meren op prijs stelt. Voor levensgenieters, natuurliefhebbers, romantici en sportievelingen! Heel handig zijn trouwens de 50 'Kärnten rent-e-Bike'-locaties en oplaadpunten, die langs de Karinthische fietsroutes te vinden zijn. Hier kun je heel gemakkelijk een van de 1.000 fietsen (of e-bikes) huren en die bij elke willekeurige locatie weer inleveren.

Een magische vakantie

De karinthische natuur aan de zuidzijde van de Oostenrijkse Alpen, tussen imposante bergen en kraakheldere meren, prikkelt al je zintuigen. Hier voel je je weer onderdeel van de natuur. Zie, voel, proef, ruik, hoor en geniet van alles wat de natuur te bieden heeft. 

20 van zulke 'magische momenten' in de natuur zijn te boeken: zo voeren kanotochten, (culinaire) wandelingen, boot- of fietstochten je via groene almen, door imposante ravijnen, over glinsterende meren en langs kabbelende bergbeken naar de meest bijzondere pareltjes van Karinthië. De gediplomeerde 'Natur-Aktiv-Guides' kunnen je onderweg alles vertellen over de flora en fauna, de regio en de bevolking. Meer informatie over de 'magische momenten', te boeken van begin mei tot medio oktober in heel Karinthië.

De unieke combinatie van bergen en meren vormen een perfect decor voor allerlei  sportieve activiteiten. De vele recreatieve wandelroutes beginnen vlak bij de campings en de prachtige, prima bewegwijzerde wandelpaden liggen op alle denkbare hoogtes in een vriendelijke, alpine vakantiewereld, ze zijn kindvriendelijk en zelfs begaanbaar met kinderwagens. Actief en buiten zijn, dat kan in Karinthië naar hartenlust.

De Großglockner is met zijn 3.798 meter de hoogste berg van Oostenrijk en tevens het startpunt van de langeafstandswandelroute van Karinthië - de Alpe-Adria-Trail. Deze 750 kilometer lange trail bestaat uit 43 etappes en loopt door Karinthië en Slovenië naar de Adriatische Zee in Italië. Uiteraard kunnen de afzonderlijke dagetappes ook apart worden gelopen en geboekt.

Op de plaatsen, klaar? Start!

Ontdek veelzijdig Karinthië met haar bergen en meren vanaf de camping. Direct aan het meer, aan de voet van de Alpen, romantisch aan een rivier, op een boerderij of een van de naturistencampings in Südkärnten, aan de Millstätter See of Keutschacher See? Op de ruim 100 campings met 16.000 staanplaatsen vindt iedereen zijn favoriete plekje.

24 bijzonder sfeervolle campings zijn voor hun hoge kwaliteit en service bovendien bekroond met het Kärnten Qualitätssiegel (Karinthisch kwaliteitskeurmerk). Op vele campings zijn tevens comfortabele vakantiewoningen, compleet ingerichte huurcaravans of nieuwe mobile homes te huur. Kamperen in Karinthië kan dus ook prima zónder eigen caravan, tent of camper.

Comfortabel kamperen

Zo geniet je van het beste van twee werelden: de vrijheid van het kamperen in de natuur en de luxe van alle voorzieningen en faciliteiten op de camping. De nieuwe mobile homes zijn dit jaar te reserveren op onder andere Strandcamping Gruber aan de Faaker See en Seecamping Hoffmann aan de Ossiacher See.

Tip

Met de Kärnten Card op zak zijn maar liefst 100 uitjes en top-bezienswaardigheden in Karinthië gratis. En krijg je korting bij nog eens 60 attracties. Geldig van 5 april tot 27 oktober 2019.  

Meer informatie?

Bestel op www.camping.at het gratis 'Camping & Caravaning’-magazine met 50 geselecteerde campings, kijk op www.camping.at of bel/mail met de 'Urlaubsinformation Kärnten', tel.: 0043-463-3000, e-mail: info@kaernten.at

Misschien vind je dit ook leuk:

Autovakantie Karinthië
Wintersport Karinthië